Up To Date van 14 februari 2021

Up To Date van 14 februari 2021

februari 15, 2021 0

Vzw Verenigingsleven Poesele kwam naar de studio, in de personen van Dirk De Meester en Maarten De Waele, naar aanleiding van de viering 900 jaar Poesele. Zij hebben een uitgebreid programma uitgewerkt om de 900ste verjaardag van de kleinste deelgemeente van Deinze te vieren. Ook de heemkring is nauw betrokken bij enkele organisaties. Zo organiseren zij o.l.v. Alex Dhondt op zondag 9 mei 2021 een buitenactiviteit in de straten van Poesele. Ze gaan het oorlogsverhaal vertellen en de slachtoffers herdenken die in de Meidagen 1940 op Poesels grondgebied het leven lieten. Eind 2020 verscheen een editie van ‘t Gazetje van Poesele met een voorwoord van Monika van Paemel en een inleiding van burgemeester Jan Vermeulen. En er is natuurlijk ook een Poesels biertje, de Poksela, een naam die verwijst naar de oudste vermelding van Poesele in 1121. De organisatoren van 900 jaar Poesele zijn ook nog op zoek naar foto’s van Poesele van vroeger. Met die afbeeldingen wil men verschillende thema’s belichten in een of meerdere reportages. Voor meer info:info@900jaarpoesele.be

Evy Heyse, 31 jaar is sinds kort volledig gestart als zelfstandige business & Mindset Coach. Ze is geboren en getogen in Nevele waar ze nog steeds woont. Ondertussen is ze dus ook Deinzenaar geworden. Met Coachtree is het haar missie om ondernemers, meer bepaald leidinggevenden, bedrijfsleiders, managers, zaakvoerders, eigenaars van eenmanszaken, …. te versterken in hun leiderschap via coaching, waarbij de verbinding met hun eigen menselijke natuur centraal staat in haar aanpak.

Haar klanten zijn vaak ondernemers die beschikken over een enorme drive en passie, maar die doorheen de jaren vaststellen dat ze afgeweken zijn van hun pad en hun eigen persoonlijke waarden, door de werkdruk enerzijds en alles wat er komt kijken bij het leiden van een bedrijf anderzijds. Als bedrijfsleider is het vaak niet gemakkelijk om toe te geven dat zij stress ervaren en willen ze maar al te graag focus, overzicht en evenwicht, die ervoor zorgen dat zij opnieuw met enthousiasme en bevlogenheid kunnen leven en werken.

Coachtree= coach + tree, waarbij de boom metafoor staat voor het belang van persoonlijke groei in zakendoen, het versterken van binnenuit en vanuit de verbinding met jezelf in verbinding kunnen staan met mens, organisatie en maatschappij.

Een persoonlijke waarde waar Evy zelf veel belang aan hecht, is ten dienste staan van mensen. In de eerste plaats wil zij lokale ondernemers duurzaam begeleiden en ondersteunen op hun levenspad. Ze is er zich van bewust dat het hele gebeuren rond stress en burn-out, of zichzelf verliezen om het zo uit te drukken, geen nieuw item is. Het is echter iets dat steeds groter wordt in onze westerse maatschappij en het is haar levensmissie vooral de doelgroep ondernemers te ondersteunen, omdat er voor hen nog geen duurzaam draagvlak bestaat.

De “Column van Carlos Alleene“. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

Paul Schaubroeck is voorzitter van Davidsfonds Nazareth en zij pieken met dubbele focus ook in coronatijd: de juniorjournalistwedstrijd met winnares Farah Pieters en een poëzieroute tussen de dorpskernen Eke en Nazareth

Net als vorig jaar zal Davidsfonds alle basisscholen ondersteunen met de schenking van een schoolbibbon waarmee de scholen boeken kunnen aankopen. Dit jaar is daar de Juniorjournalistwedstriijd bij gekomen waarvan de prijsuitreiking weldra ook plaatsvindt.
Uit 8 klassen van het vijfde en zesde leerjaar uit vier scholen van Nazareth werd uit een 150-tal verhalen rond het thema ‘Schatten’ een eerste selectie van 75 opstellen gemaakt. Daarna selecteerde een 9-koppige jury 10 kandidaat-winnaars. De juryleden wisten noch wie de deelnemers waren noch uit welke scholen zij kwamen. De uiteindelijke winnaar was Farah Pieters uit het vijfde leerjaar van de Vrije Basisschool dorp Nazareth, die met de felicitaties ook twee mooie boeken ontvangt. Met haar verhaal ‘Prinses Margrietje en het zonnekristal’ neemt zij bovendien deel aan de wedstrijd over heel Vlaanderen. De 9 overige genomineerden krijgen een prijs en alle deelnemers krijgen een Davidsfondspen, wie weet om het winnende verhaal van volgend jaar te schrijven.

Van 3 februari tot en met 7 maart kan je wandelen of fietsen langs een route bezaaid met recent poëziewerk maar ook met mooie gedichten uit ons literair verleden. Onder andere gedichten van Paul Demets, Olsenaar en ex-plattelandsdichter van Oost-Vlaanderen, Martin Carrette, de eerste stadsdichter van Deinze, en Anke Senden, een jonge beloftevolle dichteres uit Machelen,) kunnen gelezen worden aan de ramen van een aantal gebouwen in de dorpskern van Eke en Nazareth en langs de wegen die ze met elkaar verbinden. Er zijn prijzen te winnen en je kan zowel starten vanuit Eke (Steenweg 125) of Nazareth (Dorp 2). Mail je antwoord op de wedstrijdvraag voor 8 maart naar davidsfonds.nazareth@gmail.com.

In Huis De Leeuw te Machelen loopt weldra de tentoonstelling ‘NIET HELEMAAL VAN GISTEREN’ gebracht door twee kunstenaars, Frederik Van Laere en William Ploegaert, vandaag bij ons aan tafel. William Ploegaert (°1959, Gent) en Frederik Van Laere (°1974, Deinze) vonden elkaar in het laatste decennium van de vorige eeuw in de vruchtbare humus van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten van Deinze, nu “KADE” geheten. In de luwte van hun professionele bezigheden onderhielden beiden echter onverdroten hun activiteiten als kunstenaar. Frederik creëerde een op klassieke technieken gestoeld schilderkundig universum waarin de realistische weergave vaak gepaard gaat met een absurdistisch gegeven. Het geeft zijn werk een milde, soms melancholisch getinte ironie.

Ook William hanteert een traditionele vormentaal voor zijn tekeningen die gebaseerd zijn op de waarneming. Het is in de combinatie met een hoogtechnologisch medium, de iPad, dat er een tegelijk bevreemdend en fascinerend beeld ontstaat: de werkelijkheid wordt onwerkelijk en toch heel waarachtig. Deze tentoonstelling ‘NIET HELEMAAL VAN GISTEREN’ is toegankelijk op vr 26, za 27 en zo 28 februari en vr 5 , za 6 en zo 7 maart telkens van 18:00 tot 20:00. De toegang is gratis.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

De muziekkeuze lag ook deze keer weer in handen van Roland. Hij koos als thema “Liefde is 106.2 fm”, maar er kwam ook een kleine hommage aan Mary Wilson van The Supremes die deze week overleden is.

The Supremes (Mary Wilson +08/02/2021) – Baby Love

Michael Kiwanuka – Cold Little Heart
The Beatles – All My Loving
Bellamy Brothers – Let Your Love Flow
Eels – That Look You Give That Guy
Balthazar – Fever
Hooverphonic – You
Ertebrekers – Eva Mendes (voor Eva!)
Alison Moyet – Love Resurrection
Otis Redding – I Got Dreams To Remember
Jean Vallée – L’ Amour ça fait Chanter La Vie
Triggerfinger – Ik Mis Je Zo
Aili & Transistorcake – Dansu
Celeste – Love Is Back
Bazart – Denk Maar Niet Aan Morgen
Roberta Flack – The First Time I Ever Saw…
London Grammar – Lose Your Head
Gabriel Rios – No Soy de Aqui
Naima Joris – Soon
Admiral Freebee – Not In It 4 Love
Joe Dassin – Le Petit Pain Au Chocolat
Nat King Cole – L-O-V-E
Soft Cell – Tainted Love
Sharif Dean – Do You Love Me
Roy Orbison – A Love So Beautiful
Malcolm Roberts – Love Is All
Adele – Make You Feel My Love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 × drie =