Up To Date van 13 december 2020

Up To Date van 13 december 2020

december 14, 2020 0

 

De eerste gasten van Up To Date van deze zondag kwamen uit Hansbeke. Nele Union en Carine Dierickx van de dorpsraad Afrit 12. Zij blikken na 1 jaar tevreden terug op mooie initiatieven. Eind vorig jaar richtten een aantal bewoners Afrit 12 Hansbeke, zijnde ‘de Dorpsraad’ van Hansbeke, op. Een jaar later blikken ze terug op hun activiteiten en zien ze dat ze -ondanks corona- toch heel wat mooie initiatieven genomen hebben. Zo zijn er de enquêtes over de heraanleg van het Kerkplein, over de geluidsmuren, de opleiding over het gebruik van een AED-toestel en daaraan verbonden de hartveilige dorpsschool en de 5 corona-wandelingen, om er maar een paar te noemen. Momenteel lopen er ook 2 enquêtes over de geplande verbouwing van het Cultuurhuis in Hansbekedorp. En de dorpsraad kon bekomen dat ze één waarnemend zitje krijgen in de jury die de ontwerpen van het Cultuurhuis zal beoordelen.

Toen de werkgroep Dorpszicht vernam dat het kerkplein heraangelegd zou worden, schoot deze meteen in actie om de Hansbekenaren hier maximaal bij te betrekken. Ze lanceerden op eigen initiatief een enquête hierover in juli dit jaar. Daarnaast zijn er nog andere mooie initiatieven: er werden 5 wandelingen in het dorp uitgestippeld en 1 fietsroute. Die zijn gratis te raadplegen op de website van Afrit 12.

Voor de verkeersveiligheid van de nieuwe rondweg deed de werkroep ‘Mobiliteit’ tal van verbetervoorstellen aan AWV (Agentschap Wegen en Verkeer). Die beloofde met een aantal opmerkingen rekening te houden en er wordt vol ongeduld gewacht op de realisatie ervan. Ook in de renovatie van het Cultuurhuis krijgt de dorpsraad inspraak. Er wordt echter niet altijd onmiddellijk succes geboekt. Omdat er geluidsmuren van 2,4m komen in de stationsomgeving, nam de werkgroep Groen binnen de Dorpsraad het initiatief om een enquête te lanceren bij de Hansbekenaren. Het resultaat van deze enquête (ingevuld door 200 deelnemers!) toont overduidelijk aan dat er geen draagvlak is voor hoge, ondoorzichtige geluidsmuren in het centrum van het dorp. Meer dan 80% wil deze hoge ondoorzichtige geluidsmuren niet! De dorpsraad maakte dit verbluffend resultaat over aan de burgemeester in de hoop dat hiermee iets gedaan wordt. De Hansbekenaren willen een gedeeltelijk verlaagde muur of doorkijk ter hoogte van de vroegere spoor-overweg. Ook al wordt er -tot vervelens toe- gezegd dat er niets meer in te brengen is tegen de beslissing van Infrabel, de Dorpsraad hoopt toch dat het bestuur van Deinze de Hansbekenaren steunt en hen geen muren opdringt die ze niet wensen.

Normaal staan er meerdere dorpsraden per jaar gepland, maar door de corona omstandigheden kon Afrit 12 Hansbeke maar één dorpsraad organiseren in januari. Afrit 12 Hansbeke dorpsraad Hansbeke is een a-politieke vereniging voor burgerparticipatie die zoveel mogelijk Hansbekenaren probeert aan te spreken. De bedoeling is de Hansbekenaren dichter bij elkaar te brengen door samen dingen te realiseren. Daarnaast wil Afrit 12 Hansbeke ook een brug slaan tussen de Hansbekenaren en de Deinse politici en administratie. Op deze manier willen zij de specifieke Hansbeekse aangelegenheden hoog op de agenda plaatsen bij het bestuur in Deinze. Ze werken vanuit de 5 waarden: objectiviteit, positivisme, dorpsverbondenheid, transparantie en samenwerking. De kracht ligt bij de tijdelijke werkgroepen die rond bepaalde thema’s werken. Volgende 6 werkgroepen zijn momenteel actief: dorpszicht, mobiliteit, milieu, leefbaarheid, lokale handel en cultuurhuis Deze werkgroepen werken autonoom en proberen zoveel mogelijk Hansbekenaren bij hun werking te betrekken.

Gregory Vandenheede uit Tielt heeft een nieuwe single: ‘De zon schijnt nu voor mij alleen’. Gregory stapt door het leven als Greg. Zijn nieuw team koos echter voor de artiestennaam “Greg!” met een uitroepingsteken achter zijn naam. Greg! kwam als derde van vier jongens ter wereld. Hij had één kinderdroom, namelijk zanger worden. Zijn start begon op sociale media. Zingen zat inderdaad in zijn stembanden en dus zette Greg! in 2017 zijn eerste zangnoten op Facebook. Zijn tante Kristine vond ook dat Greg! talent had en dus mocht hij een paar nummers zingen op het fanbal van haar dochter. Die tante is niemand minder dan de mama van … Laura Lynn. Greg! stond plots voor een live publiek te zingen en dit voor een bomvolle Salons Mantovani in Oudenaarde. De entertainer was geboren. Greg! bleef maar zingen. Als fan van André Hazes en het genre van het levenslied was het voor hem een voor de hand liggende keuze om het publiek te plezieren met liedjes uit het leven gegrepen. De nieuwe single ‘De zon schijnt nu voor mij alleen’ is een fris uptempo nummer. Het gaat enerzijds over de minder leuke kant van de liefde, anderzijds over het leven nà ‘een liefde’. Je rug rechten, vooruit kijken, even vallen en… weer doorgaan met opgeheven hoofd. ‘De zon schijnt nu voor mij alleen’ is een vrolijk nummer geworden dat door Artsoundstudio werd geproduceerd. Wendy D’Joos schreef een tekst, die perfect het gevoel van Greg! vertaald. St.Entertaincompany uit Kortrijk staat in voor de promo en booking van Greg!.

Danny De Vetter kwam uitleggen waarom Europees Schutterstreffen (EST) werd uitgesteld tot 2022. Het Europees Schutterstreffen (EST) is een driejaarlijks festival waarop schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit verschillende landen elkaar ontmoeten. Normaal had het evenement moeten plaatshebben in Deinze op 20, 21 en 22 augustus 2021. Maar de coronacrisis steekt daar een stokje voor. Het grootscheepse evenement wordt uitgesteld naar augustus 2022. “Het Europees Schutterstreffen (EST) is een groots, kleurrijk evenement waarin kameraadschap, sociaal engagement en Europese eenheid primeren. Het lokt zowat 30.000 bezoekers en deelnemers, afkomstig uit verschillende Europese landen. Het zou deze keer plaatshebben in Deinze van 20 tot en met 22 augustus 2021 maar de huidige coronacrisis heeft daar anders over beslist. Omwille van de COVID-19-maatregelen is het niet mogelijk om zo’n kwalitatief hoogstaand evenement vorm te geven. Daarom werd beslist het grote Europese Schutterstreffen te organiseren van 19 tot en met 21 augustus 2022. Ook het Lentecongres, een voorsmaakje op EST, in het weekend van 26 en 27 maart 2021 kan om dezelfde redenen niet plaatshebben. Dit evenement wordt verplaatst naar 20 en 21 augustus 2021. Hierop worden een 300-tal leden van alle Europese schuttersfederaties verwacht.

Peter had op voorhand een gesprek met Angelique Dobbels van Brasvar en Geert De Paepe van Let it Beer over het Brasvar bier. en over het partnership met KMSK Deinze.

Je kan zoals elke week het programma integraal opnieuw beluisteren op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter. Het kan ook online via www.radiotequila.be op de smartphone, tablet of laptop. Enkele gesprekken kunnen ook bekeken worden op de Facebookpagina van Radio Tequila.

De playlist van Roland, Emile en Paul had deze keer als thema “Musical Vaccins”:

Elvis Presley – His Latest Flame Remix (warmste week vlam)

John Lennon (vermoord 40 j geleden) – Working Class Hero
Selah Sue – Beats Of Love
Michael Bublé – It’s Beginning To Look Like Christmas
Kruisem Verlicht (Little Kim) – Doe De Lichtjes Nu Maar Aan
Fleetwood Mac – You Make Loving Fun
Gabriel Rios – No Soy De Aqui, Ni Soy
Cynthia Clay – Lonely Without You
Detroit Emeralds – Feel The Need
Della Reese – Don’t You Know
Neil Diamond – Solitary Man
Lynyrd Skynyrd – Christmas Time Again
Taylor Swift (feat. Bon Iver) – Exile
John Lennon – Woman
Paul Weller – You Do Something To Me
Bonnie Raitt – Love Sneakin’ Up On You  
Shakin’ Stevens – Merry Christlas Everyone
Billie Eilish – My Future
Eric Burdon & War – Spill The Wine

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × 3 =