Up To Date van 1 maart 2020

Up To Date van 1 maart 2020

maart 2, 2020 0

   

Rudy Snoeck uit Zulte organiseert het Climate Change of The Heart Concert op 4 april. Het wordt een uniek concert in de Grotten van Han met John Richardson van The Rubettes. Hij is nog op zoek naar de Rubettes fans, climate change actie-mensen en andere geïnteresseerden. John Richardson maakt een speciaal album voor het concert in de Grotten van Han. Hij staat ook nog altijd N°1 in de Dance Charts van de USA, uitverkozen door de DJ’s. De jeugd danst op zijn songs ‘Ganesh’ (https://youtu.be/4IK5J1P1-GY) en ‘Let’s go’ (https://youtu.be/7oEX-9MMRjY). Er is een warme oproep aan iedereen om te komen zingen in de mystieke sfeer van de beroemde ‘Grotten van Han’. Het wordt een “once in a lifetime” ervaring. Dé kans om iets te doen tegen de Climate Change, het bewustzijn te verhogen en zich diep te verbinden met Moeder Aarde via levendige eco- en mantrasongs, gebracht door Jayadeva aka John Richardson en met vele anderen. Dit concert wordt mogelijk gemaakt via een crowdfunding. Early bird tickets zijn tot 4 maart. Alle praktische info vindt u op www.concertinthecave.be“Shifting Sands” is één van de (eco-)songs uit het speciale album dat hij maakt voor het Climate Change of the Heart Concert. John zingt zelf en de andere Rubettes doen de ‘oohs’ op de achtergrond. Mick speelt de basgitaar en Steve de keyboards. John was gedurende vele jaren actief in de ecologische wereld met zijn muziek. Hier zingt hij: “Als je de wereld wil veranderen, moet je eerst aan jezelf werken”…

Djaro Colpaert is de nieuwe centrummanager van Deinze. Samen met de voorzitter van vzw Winkelstad, Hans D’Hulster, kwam hij alles vertellen over zijn aanstelling. De 23-jarige Djaro Colpaert volgt Chris Vergote op als centrummanager van Deinze. Er is een vernieuwde raad van bestuur van vzw Winkelstad met als kersverse voorzitter Hans D’Hulster, bekend van Optiek Oclusive. De opvolging van een nieuwe centrummanager liet niet lang op zich wachten. Djaro is geen onbekende in Deinze en hij heeft ambitie.

Crea speelt ‘De Legende van Mulan’  In de studio waren regisseur Jordi Delcroix en verder Mari Victoor (Mulan), Hannes Van Driessche (Shang) en Shari Blondeel (Mushu). Mulan ontdekt dat haar oude vader het bevel heeft gekregen om China te verdedigen tegen een aanval van de Hunnen. Uit liefde voor haar familie vermomt ze zich heimelijk als man en neemt ze haar vaders plaats in als soldaat in het Keizerlijke leger. Met behulp van haar grappige drakenvriendje Mushu en een gelukskrekel probeert Mulan respect af te dwingen van haar medesoldaten en hun knappe bevelhebber Shang. Mulan haar avonturen bereiken een hoogtepunt tijdens een veldslag waar de eer van haar familie, het lot van de keizer en heel China in haar handen liggen. Deze oude legende neemt je mee naar het verre China ten tijde van de aanvallen van de Hunnen op het Keizerrijk. Het is een verhaal over eer, moed, vertrouwen, vriendschap en het volgen van je hart. Je ontdek hoe Mulan zich vermant, aan zelfvertrouwen wint en zich langzaam herkent in haar eigen spiegelbeeld.  Humor, spanning en plezier verzekerd voor jong en oud. Speeldata: za 07.03 om 20.00 uur; zo 08.03 om 20.00 uur; za 14.03 om 20.00 uur; zo 15.03 om 20.00 uur.

ZulteCultureel stelt Sigiswald Kuijken voor op 27 maart. Er waren gesprekken met organisator Peter Bral en Sigiswald Kuijken zelf. Voor de vierde editie in de reeks concerten van ZulteCultureel is Sigiswald Kuijken met zijn ensemble, het Kuijken strijkkwartet, te gast in de Sint-Petrus-en Pauluskerk op het Gaston Martensplein in Zulte. Het strijkkwartet behoort tot de absolute wereldtop van de klassieke muziek. Zij brengen ‘De Zeven Laatste Woorden’ van Joseph Haydn. Het Kuijken Strijkkwartet bestaat uit Sigiswald Kuijken, eerste viool, Marleen Thiers, altviool, Sara Kuijken, tweede viool, en Michel Boulanger, cello. Het is een organisatie van ZulteCultureel in samenwerking met de kerkfabriek Sint-Petrus Zulte. Na de voorstelling biedt Zultecultureel allen een hartig hapje aan en is er gelegenheid om na te praten bij een drankje. Praktisch: vrijdag 27 maart 2020, deuren om 19.30 u, concert om 20 u. De plaatsen zijn niet genummerd. Toegang: €25. Er is ook een V.I.P.–formule voor €50 met voorbehouden plaats.

Eva d’Haene van Elfdorpen stelt haar nieuw radioprogramma op Radio Tequila voor. Zij wordt dus de nieuwste medewerker van het station. Lokaal Dienstencentrum Elfdorpen is er elke dag voor alle Deinzenaren, met bijzondere aandacht voor senioren. Elfdorpen communiceert met deze doelgroep via diverse kanalen (eigen magazine, website, …). Vanaf eind maart gaat Elfdorpen ook in de ether met een eigen radioprogramma genaamd “ELFDORPEN on AIR”. Meteen na het interview was er een persconferentie in de foyer, met burgemeester Jan Vermeulen en leden van het schepencollega, waar het programma aan de pers werd voorgesteld.

Door technische omstandigheden is er maandagavond 2 maart tussen 19 en 21 u, in tegenstelling met de wekelijkse gewoonte, geen heruitzending van Up To Date. Waarvoor onze excuses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 + 5 =