Up To Date van 1 december 2019

Up To Date van 1 december 2019

december 2, 2019 0

Petegemnaar Jan De Smet vereeuwigt zijn stamboom tot 22 generaties ver in een boek. Jan De Smet heeft de wortels van zijn familiestamboom blootgelegd in een lijvig boek. Samen met enkele verre verwanten kon hij de familie De Smet van Deinze en Petegem via Machelen en Olsene traceren tot begin de jaren 1300. De vroegste voorvader die hij terugvond had dezelfde naam ‘Jan De Smet’ en dat is 700 jaar en 22 generaties geleden. Jan bracht al enkele boeken uit over koersen. Zelf is hij professor biochemie.
Wielerheld Armand Desmet (Manti) blijkt ook verre familie te zijn. Hij kwam ons zijn verhaal vertellen.

Weldoeners Deinze nodigt uit… Willy De Vreese gaf meer uitleg over de Kerstavond voor alleenstaanden in Deinze. Woon je in Deinze, het land van Nevele? Ben je alleenstaande en breng je kerstavond helemaal alleen door? Dan nodigt ‘Deinse Weldoeners’ je uit om samen met andere alleenstaanden een gezellige avond met kerstdiner door te brengen. Ook dit jaar staat een groep vrijwilligers paraat om hierbij een handje toe te steken. Je bent welkom op dinsdag 24 december van 18 u. tot 23.45 u in het VTI, Leon Declercqstraat 1, Deinze. De prijs bedraagt €10 en met vervoer €12. Gelieve dit bedrag te storten op ‘Deinse weldoeners’ – BE68 0012 4853 8934 met vermelding van je naam, adres en telefoonnummer. Inschrijven is noodzakelijk en pas geldig na betaling. Het kan tot uiterlijk 9/12/2019 bij Willy De Vreese (09/386 62 94 of 0476/78 98 79). Voor meer info kan je terecht bij Johan Van Wassenhove 0473/80 20 68.

Dennis Boonen stelde Derde Winterleie kerstmarkt voor het goede doel voor. Op algemene vraag blijft de Winterleie kerstmarkt een jaarlijkse traditie. Dit jaar heeft Winterleie voor de derde keer plaats, op zaterdag 14 december van 14u tot 22u. Je kan de kerstmarkt naar goede gewoonte vinden op de parking van DVC Heilig Hart in Bachte-Maria-Leerne. De succesformule, waarbij ingezet wordt op heel wat kinderanimatie, live bands, originele eindejaarscadeautjes en allerlei lekkers, blijft behouden. De mensen komen zich amuseren en terwijl ze genieten van de Winterleiesfeer bijpraten met familie of vrienden, steunen ze tegelijk ook het goede doel bij iedere consumptie. Ook dit jaar gaat de winst naar de leefgroepen van DVC Heilig Hart. Een welkom extraatje waarmee op daguitstap of kamp gegaan kan worden of spelmateriaal, buitenspeelgoed of muziekinstrumenten kan aangekocht worden. Zaken die een wezenlijk verschil maken voor de zorgvragers. Naast het gekende recept zijn er dit jaar ook enkele nieuwigheden. Vanaf nu wordt het een Winterleie weekend van. De kerstmarkt blijft honkvast op zaterdag van 14u tot 22u, maar we op zondag (10u-16u) komt daar een tweedehandsmarkt bij voor kinderkleding en speelgoed tot 18 jaar en babyartikelen. Ook hier is er gratis toegang. Iedereen is welkom, ook als standhouder. De tweede nieuwigheid is dat er voor Het Sneeuwpaleis een grote verwarmde tent is, waar jong en oud in alle weersomstandigheden warm en droog kunnen genieten van de live muziek, natjes en droogjes. Winterleie wordt zo gegarandeerd één van de warmste, leukste en lekkerste plekken van Vlaanderen die dag.

Veerle De Rouck van het Het Groene Huis en Glenn De Cuyper starten iets nieuws in Deinze met een spetterende Black Friday Actie.
Intekenen kan op een softwareprogramma voor 1 jaar en een gratis virtual tour krijgen ter waarde van 300€. Immosee, Beekstraat 1, 9800 Deinze, info@immosee.be, begeleidt jullie.

Hier zie je de virtual tour van het bezoek van Veerlee en Glenn aan Radio Tequila;

https://vt.plushglobalmedia.com/tour/TT16C5FC6V/embed?fbclid=IwAR0BkEriptRL-F94vdYl7Z_ne3nj0lAeUfTd07TBcSz7e1VhOXR2N9aXXwc

Bart Vandekerckhove en Jurgis Springers stellen de 3 aperitiefconcerten bij Foodbart voor de Warmste Week voor op 3 zondagen en dat ten voordele van het het Fonds Jan Filliers. Foodbart organiseert samen met enkele jongeren ( Marlies Kints; Francis Dewitte) en jong Deins muzikaal talent drie weken lang aperitiefconcerten voor het goede doel. Sara Van Cauwenberghe, Bossie en Op ’t Gemakske zorgen voor de muziek en de opbrengst van de Warmste Bar’t gaat naar het Fonds Jan Filliers. Iedereen is welkom voor voor dit gezellig aperitiefconcert op drie zondagen in december. Naast muziek kan men er komen genieten van een lekkere cava, een goeie chocomelk of iets straffer uit het Filliers-assortiment. Op zondag 22 december mogen de jongens van de Deinse coverband “Op ‘t Gemakske” de derde week afsluiten. Ook vorig jaar steunden ze dit initiatief al en konden ze samen met Sara en Bossie over de 3 zondagen meer dan €1000 ophalen voor het Fonds Jan Filliers. Deze keer steunen ze graag opnieuw en is het de doelstelling om de opbrengst van vorig jaar nog te vergroten. Op zondag 8 december bijt Sara Van Cauwenberghe de spits af en op zondag 15 december komt Bossie (Maarten Van den Bossche) langs, allemaal muzikaal talent uit Deinze dus. De concerten starten telkens om 11 uur en de toegang is gratis. Tijdens de Warmste Week zullen de organisatoren samen met zoveel mogelijk muzikanten naar Kortrijk gaan om er hun cheque af te geven.

Zoals elke week wordt het programma herhaald op maandagavond van 19 u tot 21 u. Afstemmen daarvoor op FM 106.2 voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter of op www.radiotequila.be met de smartphone, tablet of laptop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × twee =