Up To Date 983 en Tequila 40

Up To Date 983 en Tequila 40

september 6, 2022 0

 

Het grote verjaardagsfeest voor 40 jaar Radio Tequila ging om 10 u van start met aflevering 983 van Up To Date. De gasten kwamen deze keer allemaal in functie van deze heuglijke verjaardag.

Roland Aerssens, gewezen medewerker van Up To Date, maar nog altijd muzieksamensteller, wilde Tequila speciaal feliciteren.

Voorzitter van het bestuur Rik Saelens stelde ‘de verjaardag’ van Tequila voor.

Stadsdichter Steven Van de Putte had speciaal voor de verjaardag van Tequila een gedicht geschreven, dat werd gebracht door  medewerkster Eva Degeyter. Hij bracht ons ook meer uitleg over de lancering van een innovatief cultureel project: een gloednieuwe smartphoneroute van ongeveer 18 km.

Burgemeester van Deinze Jan Vermeulen werkte zelf ooit mee bij Tequila en kwam het team van RFadio Tequila feliciteren.

Voorzitter van de algemene vergadering van Radio Tequila én een van de bezielers van de oprichting van de radio, Eddy Lefevre, had het over de start van Tequila en over de band tussen de medewerkers, waarvan sommigen al 40 jaar actief zijn.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Carlos Alleene bracht ons meer uitleg over de samenstelling van het boek “40 columns met een knipoog |40 jaar radio Tequila”, speciaal uitgegeven ter gelegenheid van de verjaardag.

Eerste schepen van Kruisem en Vlaams volksvertegenwoordiger Robrecht Bothuyne, uit de gemeente waar het ooit 40 jaar geleden begon.

Paul Moreels, vaste studiotechnicus van Up To Date, verwisselde vervolgens de knoppen voor de micro en liet zo de luisteraars ook eens achter de schermen van het programma ‘kijken’.

Parallel met het programma liep de receptie voor de oud-medewerkers en hun actieve collega’s. Peter plukte geregeld één van hen uit de receptie om hen herinneringen te ontfutselen.

Na de receptie werd het zwaartepunt naar het domein rondom de studio’s verlegd, waar er het zomerse sfeertje van een garden party heerste. Eerst kwam de nieuwe coverband MeZaMi op het podium met gesmaakte covers van grote hits. Net na 16 u kwam het moment suprême met ambiancekoning Willy Sommers, die er in slaagde de zomerse temperatuur nog de hoogte in te jagen. Iedereen stond recht, zong mee en er werd zelfs een heuse polonaise gespot. Huisdiscjockeys Jo Van Langeveld en Marc Roelants moesten daarna het publiek niet eens meer opwarmen.

De naar schatting bijna 1000 aanwezigen gingen met de glimlach op de lippen huiswaarts.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending: ‘TEQUILA 40’

Willy Sommers – Ik Zorg Voor Het Feest !!!

Stevie Wonder – Happy Birthday TQ!!!

UB 40 – Food For Thought

Pink Floyd (1982) – Another Brick In The Wall

Gilbert Bécaud – C’est en Septembre

Will Tura – Je Eerste Schooldag

Barry White – September When I First Met You

Pino D’ Angio – Ma Quale Idea

Bozz Scaggs & Lisa Dal Bello – Miss Sun

Sia – Unstoppable

The Zombies – Time Of The Season

Chris Norman & Suzi Quatro – Stumblin’ In

Modern Talking – You’re My Heart…

The Cure – Lullaby

Melody Gardot – Morning Sun

Nick Cave & The Bad Seeds – Red Right Hand

Nat King Cole – Quizas

Tame Impala – The Less I Know The Better

Lenny Kravitz – The Chamber

Popcorn van de week : Cliff Richard – Angel

na Carlos’ column : JJ Cale & Eric Clapton – Danger

verzoeknummer voor Carlos: Randy Newman – Rider In The Rain

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

dertien + 4 =