Up To Date 980

Up To Date 980

augustus 15, 2022 0

 

Het jongste gemeenteraadslid in Zulte, de 28-jarige Fauve Tack, volgt Natasja De Vos op als schepen. Zij wordt op de eerstkomende gemeenteraad van 23 augustus voorgedragen. Ze neemt de bevoegdheden over van Natasja De Vos, die om persoonlijke en familiale redenen afstand neemt van haar mandaat en terug gemeenteraadslid wordt. Natasja De Vos was als schepen bevoegd voor Onderwijs, Kinderopvang, Gelijke kansen, Gezondheid, Ontwikkelingssamenwerking, Participatie, Duurzaamheid, Milieu & dierenwelzijn. Ze leverde goed werk, met onder andere de start van de nieuwbouw van de gemeentelijke basisschool, de samenwerking met Ferm voor de buitenschoolse kinderopvang en de ondertekening van het Lokaal Energie- en Klimaatpact. Natasja is jonge mama van een flinke dochter van anderhalf jaar oud. Op de vorige gemeenteraadsverkiezingen was ze voor de eerste keer kandidaat en werd ze meteen verkozen.

Fauve is afkomstig van Machelen en woont nu in de Kreupelstraat in Olsene. Ze zal alle bevoegdheden van Natasja De Vos overnemen en is zeer gemotiveerd om deze op een goede manier in te vullen. Fauve studeerde agogische wetenschappen aan de Vrije Universiteit Brussel en werkt in de zorgsector. Ze was lange tijd actief bij Chiro Machelen, waar ze nu nog deel uitmaakt van de volwassenbegeleiding. Ze is een ware dierenvriend en volgt met haar hond ook les bij de hondenschool in Olsene.

Kristof Baertsoen kwam twee organisaties van vzw Miracle voorstellen. Niels Destadsbader is te gast in de Brielpoort op 10 september. Niels Destadsbader zit verankerd in de Vlaamse harten. Zijn veroveringstocht startte in 2016, en na 4 albums en meer dan 10 Vlaamse nr. 1 hits is hij incontournable geworden. Met de singles ‘Verover mij’, Skwon Meiske’, ‘Mee Naar Boven’, en ‘De wereld Draait Voor Jou’ kaapte hij al viermaal de Zomerhit weg, en inmiddels prijken er ook al negen MIA’s in zijn trofeeënkast. In het Sportpaleis voelt hij zich inmiddels thuis, want hij wist het al achtmaal tot de nok te vullen. Met ‘Sterker’ leverde hij eind vorig jaar een heel persoonlijke plaat af. En nu mogen we deze sympathieke West-Vlaming eindelijk eens in Deinze verwelkomen.

Tickets kosten 39 euro voor een staanplaats en 46 euro voor een zitplaats. Het aantal rolstoelplaatsen is beperkt en dient te worden aangevraagd. Er is één begeleider toegestaan.

Peter had telefonisch een gesprek met Niels Destadsbader.

Op 29 oktober komt Clouseau langs met “Jonge Wolven”. Er zijn enkel staanplaatsen en een gelimiteerd aantal rolstoelplaatsen. Wie dacht dat Koen en Kris na meer dan 37 jaar Clouseau wat gas zouden terugnemen, komt bedrogen uit: met ‘Jonge Wolven’ levert Clouseau zijn veertiende Nederlandstalige studioalbum af. En de titel van het album geeft aan dat de mannen nog lang niet zijn uitgezongen. Na het album ‘Tweesprong’ trekken Koen en Kris de lijn door. Jonge wolven is vooral een eerlijk album: het drijft op enthousiasme en op waarachtigheid.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

The Handles brachten een aantal medailles mee van het EK in Bratislava. Trainster Marie Bouvijn en atleten Noor, Sarith, Lies en Ella waren present in de radiostudio. Ropeskipping club The Handles startte op 1 september 1999 in Deinze. De naam verwijst naar het handvat van een springtouw maar ook naar de slogan ‘you can handle it’ omdat ze ervan overtuigd zijn dat elkeen, op zijn of haar eigen niveau, binnen hun club iets kan betekenen. Ze staan intussen al meer dan 15 jaar aan de top van de Belgische Rope skipping wereld en zelfs internationaal scoren ze goed. Zoals nu op het EK in Bratislava te Slovakije.

Er werd getelefoneerd met Dirk De Vos (Groen Nazareth) over de Nacht van Nazareth op 20 augustus met optreden van Ed De Smul solo. De Nacht van Nazareth is inmiddels bekend als het gezelligste zomernachtfeest in een feeërieke tuin. “We hebben een tijd stil gelegen en mondmasker-gewijs gemonkeld. Covid legde ons een verplichte stop op. Maar dit jaar komen we terug uit stevig uit de hoek. Hoewel georganiseerd door Groen Nazareth, ligt de nadruk vooral op de gezellige ontmoeting en de optredens. In het verleden boekten we jonge talenten, die inmiddels naam aan het maken zijn of gerenommeerde artiesten uit eigen achtertuin.
Voor de 12° editie van de Nacht van Nazareth hebben we een topartiest – enorm gerespecteerd in het Blues-folk wereldje geboekt. Ed De Smul is een topper.”

Kunstenaar Erik Hebberechts is 70 en hij houdt een overzichtstentoonstelling in Huis De Leeuw te Machelen. Van 19 augustus tot 4 september stelt Erik Hebberechts daar opnieuw tentoon. Deze keer gaat het om een overzichtstentoonstelling van zijn werk t.g.v. zijn 70ste verjaardag. Op zijn uitnodiging stellen 10 andere kunstenaars daar ook tentoon als “vrienden van Hebberecht”.

Om die tentoonstelling nog een beetje een extra karakter te geven schenkt Erik een kunstwerk weg aan jullie luisteraars. Een exclusieve actie voor de luisteraars van Tequila. Bij hun bezoek aan de tentoonstelling brengen ze een verjaardagskaart mee met daarop “gelukkige verjaardag vanwege een Tequila-fan”. Deze kaart moet dan op de tentoonstelling worden afgeven (met hun naam, adres, telefoonnummer en emailadres) en daaruit wordt op zaterdag 3 september de winnaar getrokken. In de uitzending van zondag 4 september maakt Tequila de winnaar bekend.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending: ‘Tropical’

Hot Chocolate – It Started With A Kiss

Donna Summer – Hot Stuff

Paolo Conte – Tropical

Red Hot Chili Peppers – Californication

George Ezra – Green Green Grass

verzoeknummer voor jarige medewerkster …: Robbie Williams – Mr. Bojangles

verzoeknummer voor Raf! (50j gehuwd!) – Belle Perez – Rebelde Amor

bij interview Erik Hebberecht: Steppenwolf – Born To Be Wild

Meccano – Hijo de le Luna

Boudewijn de Groot – Verdronken Vlinder

Abba – The Winner Takes It All

Na Carlos’ column: Ramses Shaffy & Liesbeth List – Laat Me/Vivre

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

11 − acht =