Up To Date 979

Up To Date 979

augustus 8, 2022 0

Guido en Peter mochten als eerste gast van deze aflevering gedeputeerde Leentje Grillaert (CD&V) verwelkomen. Zij kwam uitleg verschaffen over de medewerking van de Provincie aan EST, het Europees Schutterstreffen. Gedeputeerde Leentje Grillaert (CD&V ) heeft heel wat bevoegdheden: Vergunningenbeleid, Landbouw en plattelandsbeleid; Integraal waterbeleid incl. toezicht polders ; Toezicht gemeenten; Middenstand en EROV; Toerisme; Ontwikkelingssamenwerking; Patrimonium; Interbestuurlijk beleid; APB Lemberge en steunpunt data-analyse; Uitleendienst; Logistiek: deel patrimonium.

Soraya Bossuyt uit Waregem is finaliste Miss Fashion 2023. Zij kwam vertellen waarom ze deelneemt aan deze missverkiezing. (04

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Peter Lafosse kwam het theaterstuk VOS voorstellen, dat vanaf 9 sept. wordt opgevoerd in het Leietheater. Peter Lafosse is voorzitter van vzw De Kwelm. Ze zijn organisator van het theaterstuk VOS. Tekst en regie zijn van de hand van van Dimitri Leue. De hoofdrollen worden gespeeld door Han Coucke als Vos en Jits van Belle als Leeuwin.

Zij worden omringd door een liefhebbers-cast gekozen uit acteurs uit de regio: Franky Bakeland, Kris Bakeland, Eva Degeyter, Sylvie Dekens, Lisa De Lange, Fien Dhont, John Lammertijn, Gilles Lavent, Rita Vancaneghem, Frederik Van Laere, Eline Vanlerberghe, Tim Verleyen, Debora Verzele en Judith Verzele.

“Het was in enentsinksendage. Dat beide bos ende hagemet groene loverenwaren bevaan”. Men herkent moeiteloos de eerste welluidende regels van het schelmenepos. Ze zijn van een ongekende schoonheid. Maar toch, vermoedt men dat 3649 versregels in het oude Nederlands van het goede te veel zullen zijn. Hoewel ze onze toeschouwers zeker niet willen onderschatten lijkt de taal toch een tikkeltje verouderd. Daarom werd gevraagd aan regisseur en acteur Dimitri Leue om de vos zijn fratsen zowel qua taal als inhoud van een grondige update te voorzien. De bijtende spot blijft behouden, maar Reinaert vervelt tot VOS en VOS vervelt op zijn beurt tot niemand minder dan streekgenoot Han Coucke. Met zijn alterego Han Solo toont hij zich een meester in bijtende satire en ze laten hem dan ook met veel plezier los in het kiekenkot.

In navolging van het Belgisch vorstenhuis wordt koning Nobel ook vervangen door een leeuwin met scherpe tanden en sterke flanken en daarvoor viel de keuze moeiteloos op de Deinse topactrice Jits Van Belle. Net zoals bij Het gezin van Paemel, de vorige productie van De Kwelm, worden de 2 hoofdacteurs bijgestaan door het kruim van de liefhebbers-acteurs uit Deinze en omstreken.

Het verhaal: Het is Hofdag in het dierenrijk en bijna alle dieren klagen bij koning Nobel over de streken die Reinaert de vos hun heeft geleverd. Maar hoe krijg je een listige vos zover dat hij zich vrijwillig aan een gerechtelijke procedure onderwerpt? Bruun de beer en Tibeert de kater, die er achtereenvolgens op uit worden gestuurd om de vos te dagvaarden, ondervinden aan den lijve dat dat niet eenvoudig is…Schuilt er in elk van ons een vos? Doet de vos wat iedereen denkt maar niet durft te doen? De vraag is dus niet: Speelt de vos de mens? De vraag is: Is de mens de vos?

Sarah Lanckman over de Versele-Laga Run 2022, die plaatsvindt op zondag 11 september met start en finish op de Markt in Deinze  Het is de 4de editie. Er zijn 3 parcours mogelijk: 5km – 11 km of 14 km. Starten kan op 3 momenten volgens de afstand – met startschot per startmoment.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending ‘KNALDRANG’

Merol – Knaldrang

UB 40 & Chrissie Hynde – I Got You Babe

Al Green – Let’s Stay Together

Arctic Monkeys – Do I Wanna Know

Prince – Cream

Muse  – Uprising

Beyoncé – Cozy

The Weeknd – Save Your Tears

Bart Herman – In Mijn Element

Queen – You Don’t Fool Me

The Hollies – Long Tall Woman In A Black Dress

Jerry Lee Lewis – Chantilly Lace

Chuck Berry – You Never Can Tell

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − 9 =