Up To Date 975

Up To Date 975

juli 12, 2022 0

 

De eerste gasten deze zondagmorgen waren Hilde Beyaert en schepen van Evenementen en Feestelijkheden Bruno Dhaenens. De Deinse Feesten komen er immers aan en wat later ook de Ballonmeeting.

Tijdens de Deinse Feesten van woensdag 20 juli tot en met zondag 31 juli is er onder meer een kindernamiddag en kinderkippenworp. Het programma wordt overlopen.
20 juli is de officiële opening met de 64e jaarmarkt met randanimatie en de 58e grote kippenworp. Ook wielerwedstrijd voor elite dames met start om 18u. –start en aankomst aan café Palace. Gers Pardoel komt naar het Parkies Kaandelconcert.
22 juli: officiële opening van kermis met plaatselijke fanfare Eendracht en Verbroedering Vinkt – van 18 tot 19 uur – Markt Deinze.
Za 23 juli: Feest Intens in het Kaandelpark.
Zo 24 juli: kinderspeeldorp & kinderkippenworp
Ma 25 juli: gratis oliebollen voor alle bewoners van WZC Deinze
Woe 27 juli: feestelijke markt; wielerwedstrijd dames jeugd (16u.); wielerwedstrijd elite z/c + beloften om 18 u. ; Parkies met 30jaar Parkies Band en special guest; 30e muzikaal vuurwerk van 23 tot 23.30u. Kromme Brug.
Do 28 juli: dag van de senioren met Celien Hermans en Dave
Vr 29 juli: feestelijke avondmarkt met straatanimator Eugene
Op zaterdag 30 juli komt de Ketnet Zomertour terug naar Deinze met Samson & Marie, #LikeMe, Kaatje, Viktor en Kamiel, Sarah & Bavo, GameKeepers en De KetnetBand. Wie zijn Ketnethelden live aan het werk wil zien, kan vanaf 14 uur terecht op de centrumparking in de Brielstraat. Gratis toegang!
Zo 31 juli: optredens Vlaamse artiesten: Swoop – Garry Hagger en Willy Sommers.

Noël Fack en de 3dekkers bestaan 30 jaar en dat laten ze niet zomaar voorbij gaan. Ter gelegenheid daarvan hebben ze een nieuwe cd gemaakt, “’t Galgenhuisje zingt”. In 1991 gaven Noël Fack, Henri Fack en Rosa Geinger hun eerste optreden rechtover Het Vleeshuis in Gent. Ze doopten hun gezelschap “Den Dreidekker” en zongen er elke week oude Gentse liedjes op het eerste verdiep van een plaatselijk café. In 1992 kwam hun eerste Cd uit die werd voorgesteld aan de pers op de Galgenfeesten op de Groentemarkt, rechtover het Galgenhuisje en het Vleeshuis. Er volgden nog 5 Cd’s waarvan de opbrengst (telkens 200.000 BEF ofwel 5000 euro) volledig werd geschonken aan een goed doel: o.a. het oprichten van de eerste kringwinkel en sociaal restaurant, het oprichten Hachiko (assistentiehonden). Jaarlijks werden ook shows gegeven op de Gentse feesten met steeds als rode draad “Gentse liedjes”, met tal van Gentse artiesten waarvan er jammer genoeg al verschillende non-actief of overleden zijn.

Een van de stichters, accordeonist Noël Fack, treedt nog steeds met zangeres Charlène op in café-Chantants met Gentse liedjes. Sinds 2018 treden ze beiden jaarlijks op tijdens de Gentse Feesten in het Galgenhuisje naast het Vleeshuis. Het gezegde “back to the roots” indachtig, zou men kunnen besluiten dat de cirkel rond is en Den Dreidekker die geboren is naast het Vleeshuis na 30 jaar optredens in en rond Gent terugkeert naar zijn “roots” en nog elke dag tijdens de Gentse Feesten van 2022 Gentse liedjes zal zingen in het Galgenhuisje naast het Vleeshuis. Dagelijks zal aan de aanwezige klanten op het terras een gratis Cd geschonken worden met een 5-tal Gentse liedjes gezongen door Noël Fack en Charlène, als aandenken van het optreden en het 30-jarig jubileum van “De Dreidekker”.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Bart Vermaercke en Tom Vandenbossche maakten een heuse pelgrimstocht met de fiets. Zij brachten hun verhaal.

Filip Van Meenen, Eric Van Parys (ondervoorzitter vzwCabrio2enjoy) en Lieven Tack (Buyssebier) sloten deze aflevering af. Op zondag 25 september organiseren Filip en Erik i.s.m. Cabrioclub ‘Cabrio2enjoy’ een route doorheen het land van Tanneke (= historische figuur uit Gottem). De route situeert zich in de streek Deinze-Tielt, waar Tanneke Sconyncx leefde, veroordeeld werd voor hekserij en uiteindelijk stierf. Er wordt verzameld in Nevele aan restaurant Pastershoekske, ze vertrekken rond 11.00u en eindigen in Deinze waar de dag wordt afgesloten rond 18.00u met een etentje in Brasserie De Sterre. Onderweg maken de deelnemers kennis met de streek en de Tanneke(gin) hotspots. De deelnemers volgen op eigen tempo een roadbook en/of GPX met tips en duiding. De rit wordt ook opengesteld voor niet leden. Zij betalen eenmalig de kostprijs. Alle merken worden toegelaten op voorwaarde dat je met een cabrio rijdt.

Wat is Cabrio2enjoy? een Cabrioclub voor liefhebbers en bezitters van een cabriolet, niet merkgebonden. Het doel is samen genieten van het cabrio-rijden. Ze organiseren rondritten voor cabriorijders in het binnenland en onze omliggende landen. De routes worden uitgezet door hun leden over geheel België, soms Nederland, Frankrijk, Luxemburg of Duitsland. De activiteiten zijn steeds verschillend maar met als vast onderdeel ontvangst en diner (deelname is vrijblijvend). De deelname aan de activiteiten is GRATIS voor de betalende leden.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending ” Take it easy, TEQUILA is perfect…”

Harry Styles (Sportpaleis 07.07) – Watermelon Sugar

Robert Cray (Elisabethzaal Antwerpen – 07.07) – Don’t Be Afraid Of The Dark

Ringo Starr (82!) – Photograph

The Rolling Stones (Ko. Boudewijnstadion 11.07) – It’s All Over Now

Melissa Etheridge (Kursaal Oostende vanavond!) – Like The Way I Do

Sting (13 juli Gent Jazz) – Shape Of My Heart

Cookies & Cream (Parkies 13.07) – Misje

ABBA – The Winner Takes It All (voor Wout!)

Jack and the Weatherman – Till The Sun Comes Up

Jason Mraz – Unlonely

Charles – Wasted Time

Matt Bianco – More Than I Can Bear

Curtis Harding – I Won’t Let You Down

Damien Jurado – Whatever Happened To Paul ?

Popcorn van de week : Donnie Elbert – Where Did Our Love Go 

na Carlos : The Stones – Waiting On A Friend

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 − zeven =