Up To Date 974

Up To Date 974

juli 5, 2022 0

Twee Deinse schepenen kwamen deze zondagmorgen over de vloer van de studio van Radio Tequila. Eerst was er schepen voor Sociale Zaken Conny De Spiegelaere. Zij had het over het online burenhulpplatform Welbi waarin Deinze als eerste Oost-Vlaams lokaal bestuur mee in stapt. Welbi is een initiatief van zorggroep vzw Curando en stimuleert burenhulp door hulpvragers en hulpaanbieders uit dezelfde buurt aan elkaar te matchen. Vzw Curando en zijn partners Cevi en Ferm lanceerden op 15 maart het digitaal platform Welbi. Dit is een uniek, door de federale overheid erkend, online deelplatform dat toelaat om helpende handen in de buurt te vinden of zelf aan te bieden. Deinze is het eerste Oost-Vlaamse lokaal bestuur dat instapt in dit initiatief.

Het stadsbestuur zet zich dagelijks in om het sociaal weefsel in de stad te versterken. Er wordt ingezet op leefbare wijken en zorgzame buurten en hebben hierbij veel aandacht voor het sociale aspect. Het is de missie van de stad om de levenskwaliteit van jong en oud te verbeteren. Bovendien willen mensen langer én beter in hun vertrouwde thuisomgeving wonen. En net daar vervult Welbi een grote rol. Het platform speelt in op de hedendaagse trend waarbij mensen bereid zijn om elkaar met diverse diensten te helpen. Welbi bouwt aan een samenleving waarbij zorg betaalbaar blijft en vereenzaming tegengegaan wordt. Het platform sluit helemaal aan bij de doelstellingen van het eigen bestuur, een opportuniteit die ze niet konden laten liggen.

Hoe werkt Welbi? Mensen die bereid zijn om elkaar te helpen, kunnen op het platform kiezen uit zes diensten: klusjes, vervoer, babbeltje doen, boodschappen doen, oppas en digitale ondersteuning. Via www.welbi.be of de app kunnen hulpaanbieders zich registreren. Iedereen vanaf 16 jaar die geen professional is kan hulp aanbieden. De burenhulp wordt aangeboden tegen vergoeding. De hulpaanbieders krijgen een vergoeding via het systeem van deeleconomie, waarbij het belastingtarief van 10,7% automatisch door Welbi van de inkomsten wordt afgetrokken. Wie hulp biedt kan minimum 2 euro en maximum 13 euro per uur vragen, naast extra kosten voor gebruik van eigen materiaal. Hulpvragers betalen naast de vergoeding aan de hulpaanbieder een bijkomende vergoeding van 2 euro per uur, die de kosten voor btw, verzekeringen, betaling, administratie dekt.

Gunther Massagie uit Drongen bracht een CD uit. Hij is geboren in St Niklaas in 1966 en kreeg muziek en zang met de paplepel ingegeven door zijn vader die opera zong. Johny Cash, Western, Glenn Miller galmde door het huis. Hij volgde muziekschool en  een opleiding bij dirigent Paul Hendrickx uit St Niklaas. Op zijn 28 jaar verhuist hij naar Gent. Zo krijgt hij meer opties in bands en via Jacky Van de Berghe en Erwin Van Der Beken geraakt hij gelanceerd in de Gentse scene. Hij speelde met Erwin en Gery Van Laere bij Art collection. Ook met Gilbert Remue “New Inspiration” in coverbands in een circuit van exclusieve feesten. Met een auditie “ Can you duet “ en “ X factor“ evolueert hij  naar wat hij nu is. Elk lied op deze cd is een verzameling met nostalgische waarde.
1. She: Parijs
2. Song, Song Bleu: naam dochter Willow komt in nummer ( Neil Diamond = Stientje) 3.Quando Quando: wordt hij instant happy van 4. Summer Holiday: Shadows ( Alain Malschaert en Roland de Muynck) 5. Twilight time : zijn lievelingstante helaas veel te vroeg overleden
6. You don’t have to say you love me: Grote Elvis fan
7. Wonderful tonight: slow uit mijn jeugd 8. The wonder of you: tattoo op rechter schouder 9. Mandy:uitdaging om te zingen.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Schepen van Cultuur Rutger De Reu brengt klaarheid over het programma van het Leietheater en Parkies. Leietheater staat aan de vooravond van het vierde seizoen. Het team stelde opnieuw een gevarieerd programma samen met een aanbod dat de cultuurliefhebbers op creatieve wijze met elkaar verbindt. Ze verlengen de zomer in september met een nieuwe editie van jarDeins. Dit jaar trekken ze het scherm op in Landegem. Zij zorgen voor de film, live muziek en comfortabele strandstoelen en jij voor de drank! Breng je frigobox en dekentje mee en geniet van een ontspannende avond met een streepje muziek voor het donker wordt.

Tijdens de maand september is er een nieuwe theaterproductie van De Kwelm: VOS.

In oktober kan je je smakenpallet – letterlijk en figuurlijk – uitbreiden bij verrassend ervaringstheater BALSAM in De Molens. Geniet van eerlijk verteltheater bij de tragikomedie Once upon a time in de Westhoek van Compagnie Cecilia en van het succesvolle theatergezelschap Ontroerend Goed of van de jonge wolven WOLF WOLF.

De muzikale noten komen van Gabriel Rios en Meskerem Mees die allebei onze theaterzaal intrekken. Volgend seizoen zijn er ook intiemere concerten in de kleine zaal. Boshaard met Dominique Vantomme brengt een soundtrack op verschillende kortfilms van Raoul Servais, pionier van animatiefilm.

William Boeva werd dertig en maakt de balans op van zijn leven. Daarmee zorgt hij dit najaar voor de komische noot in Leietheater. Later in het seizoen nog meer comedy en cabaret met Soe Nsuki, Hans Cools, Robrecht Vanden Thoren en Maarten Westra Hoekzema.

Kies voor avontuurlijke dansvoorstellingen, met de solo van Jan Martens of het aanstormend danstalent van fABULEUS op een klassieker van Stravinsky in Electric Life.

In het voorjaar is Nomad te zien van de Belgische toonaangevende choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui. Ook de Vlaamse choreografen Michiel Vandevelde en Lisbeth Gruwez komen met plezier terug naar het podium van Leietheater.

Uitgebreid aanbod voor gezinnen: Elke laatste zondag van de maand is er een uitgebreid programma voor gezinnen, zoals Sprookjes enzo, The Peatles, BRONKS/Ballet Dommage, Theater Artemis, 4Hoog, … Daarnaast zijn er opnieuw een aantal specials waarbij kinderen baas zijn in Leietheater, zoals de literaire kermis voor jonge boekenwurmen en tekenaars en R0B0K1D.

De Klaproos in Landegem: Volgend seizoen biedt de Klaproos ook een gevarieerd programma aan, met Vito, Aarde aan Daan, Hans Cools, BRONKS, Robrecht Vanden Thoren, Tristero, … Voor elk wat wils! Geniet bovendien van een voordelig tarief met het Klaproospakket.

Stel je eigen pakket samen en geniet van volumekorting: Op vraag van het publiek wordt er volumekorting ingevoerd doordat men zelf een pakket kan kiezen en samenstellen. Leietheater maakte een selectie van voorstellingen waarbij het publiek één voorstelling kiest uit elke kolom en op die manier geniet van 20% korting voor vier voorstellingen.
Start ticketverkoop: De ticketverkoop startte reeds op 17 juni.

Schepen Rutger De Reu stelde ook een nieuw zomerseizoen van Parkies voor. Van 6 juli tot 17 augustus 2022 kan je op woensdagavond in het Kaandelpark van Deinze terecht op één van de 7 gratis Parkiesconcerten. Zonder maatregelen of beperkingen viert ‘het grootste kleinste festival van België’ deze zomer zijn 30-jarig bestaan. OLIVIA (Olivia Trappeniers), Gers Pardoel, Margriet Hermans en dochter Celien, Pieter en zus Tine Embrechts zijn dit jaar voor het eerst te gast op de Parkies. Ook Mama’s Jasje en Cookies And Cream komen langs. Hét verjaardagsgeschenk is de allround 30 Jaar Parkies Band, die onder leiding van Hervé Martens nummers speelt uit de voorbije 30 jaar en één verrassende muziekgast uit diezelfde periode meebrengt. Mensen op een bijzondere plek in de buurt samenbrengen voor een unieke concertbeleving, dat is waar ook de 31ste editie van de Parkiesconcerten dit jaar opnieuw voor staan. Uitgesteld, maar ongeremd vieren de organisatoren dit jaar hun 30ste verjaardag.

Het programma: OLIVIA (6/07), Cookies And Cream (13/07), 30 Jaar Parkies Band met special guest (27/07), Margriet Hermans & Celien (3/08), Pieter & Tine Embrechts (10/08) en Mama’s Jasje (17/08).

Jordy Verhulst kwam zijn eerste volledige EP voorstellen: “Recht ut Rwosbeke”. Jordy was al eerder te gast bij ons en stelde toen zijn single ‘zevenentachtigtachtig’ voor. Nu hebben ze een volledige EP uit: https://open.spotify.com/album/6I7K4BknJNRKfxDLs0N7Z6?si=oyLHv1oBR1KtO-LgKn1Ihg&utm_source=copy-link

Je kan het programma telkens vanaf maandag telkens integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending ‘VAKANTIE !!!’

Bill Haley – Tequila

Bob Marley – Jammin’

Paul Simon (opgelet voor Covid!) – Boy In The Bubble

Dire Straits – Twisting By The Pool

Popcorn van de week : Prince Buster – Al Capone

na Carlos’ column 11u : Etienne Daho – Saudade

Eddie Cochran – Summertime Blues

Desireless – Voyage Voyage

Cliff Richard – Summer Holiday

Chris Rea – On the Beach

Lost Frequencies – Beautiful Life

Simply Red – Sunrise

The Beach Boys – Good Vibrations

Barry Manilow – Copacabana

Juanes – La Camisa Negra

Laid Back – Sunshine Reggae

Sniff’n’ The Tears – Driver’s Seat

10CC – Dreadlock Holiday

The Radios – Swimming In The Pool

verzoeknummers:

ZAZ – Je Veux

Harrison (Erik Beyrens) – vorige week gedraaid?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × 4 =