Up To Date 973

Up To Date 973

juni 29, 2022 0

Laurens Meheus en Hanne De Vos vertelden honderduit over 30 +2 jaar speelpleinwerking Doekeewa op 2 juli in Deinze en over een skate-event op 10 juli.

De stedelijke speelpleinwerking Doekeewa Deinze bestaat 32 jaar. Ter ere van deze gelegenheid organiseren de animatoren van Doekeewa, in samenwerking met de jeugddienst, een groot feest voor jong en oud. Op 2 juli 2022 kan er geproefd worden van Doekeewa doorheen de tijd. Het programma, dat door het stadsbestuur gratis wordt aangeboden, omvat een opendeurdag met tal van leuke activiteiten voor jong en oud, een receptie, een feestelijk optreden en een fantastische afterparty. Daarnaast kan er vrijblijvend tegen betaling ingeschreven worden voor een heerlijke Italiaanse maaltijd met pasta à volonté. Een rijkgevuld programma dus dat garant staat voor een gezellige namiddag en avond.
• Vanaf 14.30 u. gaat de dag van start met een opendeurdag met springkastelen, tal van leuke activiteiten en een speelpleinmuseum. Je kan er ook genieten van een drankje in het zonnetje.
• Om 17 u. heffen we samen het glas op 32 jaar Doekeewa met een gratis receptie aangeboden door Stad Deinze.
• Vanaf 18.30 u. kan er vrijblijvend tegen betaling ingeschreven worden voor een heerlijke Italiaanse maaltijd met pasta à volonté. Dit kan nog tot 27 juni 2022 en kost € 15 per volwassene en € 7,5 per kind. Het inschrijvingsformulier vind je via www.deinze.be/32jaardoekeewa. De inschrijving is pas definitief van zodra de betaling uitgevoerd werd.
• Vanaf 20u. trekt Aïcha Bangura samen met Ventus het feest op gang, om daarna af te sluiten met een fantastische afterparty voor de genodigden, waartoe u dus behoort.

Een rijk gevuld programma dat dus garant staat voor een gezellige namiddag en avond.

Op zondag 10 juli organiseren de jeugddienst en jeugdhuis Brieljant, in samenwerking met lokale skaters en met skateshop Curb, vanaf 14 uur opnieuw een skate-event in het skatepark Briel in de Mouterijdreef. Ook Kraft collective is opnieuw van de partij en staat in voor de muzikale omkadering van de wedstrijd en voor een afterparty.

Burgemeester Danny Claes, schepen van Sport Ivan Schaubroeck en Dirk Leroy uit Nazareth stelden 2 nieuwe wandelroutes en het straatfestival ‘Brouwsels op straat’ voor.

Sedert zaterdag 19 juni kreeg Nazareth er 2 wandelroutes bij. Deze wandelroutes zijn uitgetekend dankzij de inbreng van de gemeenteraad en de inwoners van Nazareth. In de infokrant van juli-augustus 2020 riep het lokaal bestuur haar inwoners op mee te denken over een wandelroute in de Eekse Scheldevallei, een mooi stukje waardevol natuurgebied langs de Schelde in Eke. Nadien zijn er participatiemomenten georganiseerd. Hieruit vloeiden twee wandelroutes voort, de Rupsroute en de Vlinderroute. De benaming is gekozen in het thema “De vlinder slaat z’n vleugels uit” van het meerjarenplan van het lokaal bestuur.

Brouwsels op straat is een uniek festival voor de regio. Dit jaar gaat ‘Brouwsels op straat’ opnieuw van start. En het gaat van start onder een nieuw gesternte. Een Internationaal Straatkunstenfestival op 3 en 4 september 2022 in Eke–Nazareth. Het is de 26ste editie en er worden meer dan 10000 toeschouwers verwacht. Het is gratis toegang. Ook met Belgische en Internationale artiesten met topacts in zaal Nova en in de kerk, mits een kleine bijdrage. Er is een Off Festival voor veelbelovende artiesten. Nieuwe accenten voor kinderen en senioren en een diner-spectacle in Zaal Nova. Alle info via www.brouwselsopstraat.be

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Geert Vandriessen en Bart Van den Bossche van Wijk De Piste vzw in Zulte over de Zomerbar La Pista – Relax en Lounge Bar: (Licht aan het einde van de Tunnel).

Wijk de Piste in Zulte organiseert jaarlijks een feestweekend voor alle wijkbewoners en sympathisanten. Dit jaar is hun enthousiast team terug. De eerste twee weekends van juli staat hun gezellige ‘La Pista -Relax en Lounge Bar’ open voor jong en oud. Op het pleintje in de Zonnelaan verwelkomen ze iedereen voor een hapje en een drankje in een sfeervol kader. Zaterdag 2 juli is er in de namiddag kinderanimatie voorzien. Hun traditionele Sneukelfietstocht is ook opnieuw opgenomen in het programma. Twee uitgepijlde tochten van 20 of 40 km in eigen streek, een beetje anders dan anders…Ook kan er gefietst worden op zondagmorgen, er zijn 2 afstanden uitgestippeld voor de wielerliefhebbers. Het wordt alvast een mooie start van een toffe zomer!

Voorzitter van de Cultuurraad, Rita Rogiers, over Vlaanderen Feest op zondag 3 juli in de Brielpoort en de 11 juliviering in de Klaproos te Landegem.

De Vlaamse Feestdag gaat in Deinze nooit onopgemerkt voorbij. In samenwerking met de stedelijke cultuurraad biedt het stadsbestuur opnieuw een tweedaags gratis feestprogramma aan. Er is een volksfeest met Frank Boeijen op  zondag 3 juli van 18:00 tot 22:00 met gratis toegang. Dat is een concert met Frank Boeijen, een van de pioniers van de Nederlandstalige popmuziek. Zanger, tekstdichter, componist. Het voorprogramma wordt verzorgd door Little Kim.

Vlaanderen Feest is op maandag 11 juli van 19:00 tot 22:00 – Prijs: Gratis. Dat is de officiële viering van het Feest van de Vlaamse Gemeenschap met spreker Axel Buyse, diplomatiek vertegenwoordiger van Vlaanderen bij de Europese Unie, en een muzikaal programma door Roel Van Bambost. Eminence grise inmiddels maar nog steeds pittig ambitieus om met vele luisterliedjes en zijn gitaar onder de arm op stap te gaan.

Je kan het programma telkens vanaf maandag telkens integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending ‘Summer 2022’

Beyoncé (nieuwe single!) – Break My Soul

Elvis (film in de zalen!) – Unchained Melody

Popcorn van de week : Raphael Saadiq – Love That Girl

na Carlos’ column 11u : Luke Walter Jr – Hole In The Sky

Charlotte Adigéry (Pukkelpop) – Ceci N’Est Pas Un Cliché

Red Hot Chili Peppers (Werchter) – Black Summer

Intergalactic Lovers (TW Classic) – Between The Lines

ZAZ (Dranouter 2022) – Si Jamais J’ Oublie

Snow Patrol (Lokerse Feesten) – Chasing Cars

Douglas Firs (Gentse Feesten 2022) – How Can You Know

Metejoor (Parkies Deinze 21/07) – Ze Meent Het

Verzoeknummers:

Lucille Star – The French Song

George Michael – Freedom ’90

Fleetwood Mac – Man Of The World

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

veertien − zes =