Up To Date 972

Up To Date 972

juni 23, 2022 0

Patrick Delbaere en Els Vermeire van Levensloop 2022 mochten deze zondagmorgen de spits afbijten. 24 uur bewegen voor de Stichting tegen Kanker; eindelijk aan Palaestra! Levensloop Deinze op 8 & 9 oktober. Katja Retsin is opnieuw meter van het event.
We blikten ook even terug naar vorig jaar met ‘Deinze beweegt tegen kanker’ toen vond dit plaats aan de gemeenteschool in Nevele: 600 deelnemers en een opbrengst van 23 000 euro.

Vragen kwamen aan bod zoals: Hoe is de situatie van kanker, sinds kort de voornaamste doodsoorzaak nu hart- en bloedvaten niet meer op één staan? Hoe zit het met de aanpassingen in aanpak van Levensloop en Stichting tegen Kanker? Zo is er een nieuw project rond starten met stoppen met roken samen met een buddy.

Filip & Naomi De Sloover-van Drimmelen trouwen binnenkort en nemen ze deel aan de Budapest Rally 2022. Ze willen dit koppelen aan een goed doel. Zij wonen in de Oudenaardestraat in Olsene. Deze zomer treden ze in het huwelijksbootje en gekoppeld daaraan nemen ze op 15/07 deel aan de Budapest Rally 2022. Ze hebben gekozen om een goed doel te steunen tijdens hun deelname aan de Rally. Hun keuze is gevallen op het borstkankeronderzoek van de VUB Brussel “Yamina Krossa Fonds”….Ook zijn er enkele challenges te doen tijdens en voor de Rally. Één ervan is in het lokale nieuws of publiciteit te komen….vandaar hun bezoek ook aan onze radio!

Alexandra Claes en Kathleen Bauwens kwamen “Feest 70 jaar Markant Deinze op zaterdag 25 juni in De Leerze” voorstellen.
Het TUINFEEST begint om 16u met koffie en gebak inbegrepen in de prijs (€15). Dan volgt FESTIVAL vanaf 18u met Drinks, foodtrucks en muziek van Partie Party, The man in Black en Theo. Inkom €15.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Het Europese Schutterstreffen garandeert feestelijk topweekend. Dat kwam de voorzitter van de Koninklijke en Graaflijke Handbooggilde Sint-Sebastiaan ‘de Eendracht van Ooidonk’ en het EST-comité, Danny De Vetter, toelichten. Op vrijdag 19, zaterdag 20 en zondag 21 augustus is Deinze the place to be voor duizenden schutters ter gelegenheid van de twintigste editie van het Europees Schutterstreffen (EST). Dat is een driejaarlijks feest waarbij schuttersgilden uit verschillende Europese landen elkaar ontmoeten. De rijke geschiedenis en traditie van de schuttersgilden worden aan het grote publiek voorgesteld. Het is meer dan een schietwedstrijd. Het evenement wil mensen en verenigingen uit heel Europa verbinden. Cultuur en sport kennen immers geen grenzen. De schutters zullen de typische klederdracht dragen en uitgerust zijn met zilveren schilden.

Het programma:
Op zaterdag 20 augustus heeft het Europese konings- en prinsenschieten plaats, gevolgd door een feestelijke kroningsmis in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, opgeluisterd door Deinse koren en Harmonie Deinze. ‘s Avonds wordt de aanstelling van de nieuwe Europese koning en prins uitbundig gevierd met live optredens.

Op zondag 21 augustus trekt een grote optocht met minstens 425 groepen door het centrum van Deinze. Deze start om 12 uur aan de Sint-Martinuskerk. De politie te paard opent de stoet, gevolgd door internationale schuttersgroepen en harmonies. De nieuwe reus ‘Juan II van Leerne’, een hulde aan wijlen graaf Juan t’Kint de Roodenbeke, komt op de ereplaats. Graaf Juan was de voormalige kasteelheer van kasteel Ooidonk en vader van de huidige graaf Henry. Hij was ook burgemeester van Bachte-Maria-Leerne, schepen van Deinze en voorzitter van de ‘Europese Gemeenschap voor Historische Schuttersgilden (EGS)’, medeorganisator van EST.

In mudel (Museum van Deinze en de Leiestreek) maak je met de expo ‘SHOOT. Het schutterswezen als cultureel erfgoed’ kennis met een uitgebreide collectie historisch erfgoed die hiernaar verwijst.

Eric Beyrens (van Harrison (Beatles) komt enkele nieuwe nummers ‘in Beatles’style’ voorstellen. Eric schreef enkele eigen nummers en komt die (Beatles’ style) ‘in première’ voorstellen bij Tequila! ‘The Soldier’ is een lied over een soldaat die naar de oorlog moet en er gedood wordt. ‘Kanada Sox’ (Canada Socks) gaat over een road trip naar Canada met een leuke ontmoeting! ‘Have you seen Louise’ over … (moet je zelf ontdekken)! ‘The Milf song’ …no comment. ‘Mataphor’ Beatles sound met een tekst vol metaforen.. ‘Ranx’, een song (origineel) bedoeld voor Grace Jones maar hier met ‘demo’ zangeres… Daarnaast heeft Eric nog enkele geweldige Beatles covers bij!

Je kan het programma telkens vanaf maandag telkens integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending “Barbecue Sound”.

Paul McCartney (gisteren 80!) – Home Tonight

Maneskin (winnaars Eurosong 2021, in het land – nieuwe single) – Super Model

Culture Club (23.06 – Oostende) – Do You Really Want To Hurt Me

Popcorn van de week : Donnie Elbert – I Can’t Help Myself

na Carlos column : graag aub AIR – All I Need

Harry Styles – As It Was

Bart Peeters – Zilvermeer

Intergalactic Lovers – In Limbo

Matteo Bocelli – Tempo

Isabelle A & Aafke Romeijn – Zoals Je Bent

Tapioca – Melodia

Bonnie Rait – Made Up Mind

Merol – Gemengde Signalen

Florence & The Machine – King

Lizzo – About Damn Time

Tame Impala – The Less I Know The Better

Gazebo – I Like Chopin

Chaka Khan – I Feel For You

The Pretenders – I’ll Stand By You

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 − zes =