Up To Date 968

Up To Date 968

mei 25, 2022 0

 

Zoals gewoonlijk waren er weer vier gasten in Up To Date op deze zondagmorgen 22 mei. Zij werden gastvrij ontvangen, maar toch ook een beetje op de rooster gelegd door Peter en Guido.

Djaro Colpaert, centrummanager van vzw Winkelstad, kwam als eerste aan de beurt. Hij vertelde over de Carroussel op het Sint-Poppoplein, die daar staat tot 12 juni, en de te winnen ontbijtmanden voor Vaderdag. Je kan er een ritje te maken op een authentieke carrousel. Kinderen die een tekening van hun favoriete Deinse handelszaak afgeven aan het onthaal van dienstencentrum Leiespiegel, krijgen een bon voor een gratis ritje. Stad Deinze en de vzw Deinze Winkelstad slaan zo de handen in elkaar om extra beleving te voorzien in het centrum. Een ritje kost € 3. Vier ritten kosten € 10 en tien ritten kosten € 20 euro. De carrousel is iedere weekdag geopend vanaf 15 u. en op feestdagen en tijdens weekends vanaf 11 u.

Dank zij Deinze Winkelstad kan je één van de 250 Deinse ontbijtmanden voor Vaderdag winnen. Kom shoppen in Deinze tussen 16 mei en 5 juni, lever na negen aankopen jouw volle spaarkaart in aan het onthaal van dienstencentrum Leiespiegel en maak kans op zo’n ontbijtmand. De ontbijtmanden bestaan uit streekproducten die bij lokale handelaars werden aangekocht. Deinze Winkelstad loot de winnaars in de week van 6 – 10 juni en neemt contact met hen op. Alle info over de actie vind je op www.deinzewinkelstad.com.

Twoine Verlinden werd uitgenodigd om klaarheid te scheppen over het activiteitenprogramma van Huis Malpertuis uit Schave Deinze. Hij stelde ’t Malpertuiske voor en waar zij daar mee bezig zijn. Dat zijn o.a. op 11/6 een Kubtornooi, op 19/6: Maatjesfestijn , op 26/6 een fietstocht en op 30&31 /7 Wijkfeesten met op zaterdag een dartstornooi en optredens (o.a. Skinny Lane) en op zondag een BBQ met Petanque tornooi.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Dirk De Smul is schepen in Aalter en bevoegd voor onder meer Feesten en Evenementen. Hij had het specifiek over de 1000 km voor Kom op tegen Kanker, 4 dagen lang, van 26 tot 29 mei. Samen met duizenden zielsgenoten trappen tegen kanker. Dat is ‘De 1000 km voor Kom op tegen Kanker’, een fietsvierdaagse waarbij gesponsorde renners alleen of in team duizend kilometer afleggen. De deelnemende teams zamelen vooraf een bedrag in om te mogen starten. Tijdens de laatste editie, in 2019, brachten honderden ploegen op die manier 5,7 miljoen euro sponsorgeld samen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Aalter is middagstad. De 1000 km wordt gereden in acht etappes van 125 km, twee etappes per dag, vanuit gaststad Mechelen naar de middagstad en terug. Aalter speelt op zondagmiddag 29 mei 2022 met veel genoegen en enthousiasme gastgemeente voor de renners en hun fans. De vier middagsteden strijden om de trofee voor de langste erehaag, en proberen een zo lang mogelijke mensenketting te vormen om de pelotons warm te onthalen. Het record staat op naam van Torhout, waar in 2016 maar liefst 3.465 mensen de allerlangste erehaag vormden. Er is een evenementendorp met Ketnetband, want een middaggemeente is niet zomaar een stopplaats. De aankomst en het vertrek van de pelotons – en de uren ervoor en erna – zijn uitgegroeid tot een gigantisch evenement op zich. Zo is er een heus rennersdorp, waar de fietsende helden worden onthaald, fietsen kunnen worden gestald, warme en koude maaltijden worden voorbereid en verdeeld … Voor het grote publiek is er dan weer een evenementendorp met optredens, kinderanimatie, eet- en drankstandjes … De Ketnetband werd alvast gestrikt voor een ongetwijfeld spetterend optreden.

Er worden nog vrijwilligers gezocht. Je kan je steentje bijdragen aan het evenement door je als vrijwilliger aan te melden. ‘Kom op tegen Kanker’ en het lokaal bestuur willen de fietsers en het publiek zo veel mogelijk in de watten leggen, maar kunnen dat niet alleen. Er zijn verschillende taken te verdelen: de fietsers registreren bij het vertrek, bedienen in het restaurant tijdens de middagstops, helpen bij de bagagestand… Zin om een handje toe te steken? Meld je dan snel aan via www.de1000km.be/vrijwilligers en geniet zo op een heel speciale manier mee van de topsfeer van ‘De 1000 km’.

Hoe kom ik naar de ‘1000 km’?: De fiets is hét aan te raden vervoersmiddel op zondag 29 mei 2022, net zoals het openbare vervoer. Je kan je stalen ros parkeren op de openbare fietsparking. De organisatie van de ‘1000 km tegen Kom op tegen Kanker’ zorgt ervoor dat alle bezoekers, maar ook de bewoners (met of zonder wagen), zich zo vlot mogelijk naar en van het feestterrein kunnen begeven.

De Zultse schepen van Cultuur Michaël Vandemeulebroecke kwam een origineel idee voorstellen: het hergebruik en peterschap van waardevolle grafmonumenten op de Zultse begraafplaatsen. De gemeente Zulte wil dergelijke grafmonumenten beschermen door een systeem van hergebruik in te voeren. Het is ook binnenkort mogelijk peter of meter van een waardevol graf te worden. Vele oude graven geraken in verval en door ze te hergebruiken worden de begraafplaatsen levend gehouden. Dit funerair erfgoed is een mooie getuigenis van de geschiedenis en dit willen ze in Zulte zo goed mogelijk bewaren. Dit gebeurt reeds in bepaalde steden zoals Gent en Ieper.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending:  “Een Stoet van Liedjes”

Vangelis (+ 16.05.2022) – Chariots of Fire

Aphrodite’s Child (stichter Vangelis) – Rain and Tears

Robert Cogoi (+ 15.05.2022) – Près de ma Rivière (Eurosong 1964)

Laura Lynn – Naar de Kermis (in Deinze!)

Bob Dylan – Thunder On The Mountain (onweders!)

Milow (nieuw album) – Nice To Meet You

Liliane Saint-Pierre (Eregalerij met–> Soldiers of Love

Nik Kershaw (in het land…. Kursaal Oostende juni) – Wouldn’t It Be Good

Na Carlos’ column : Bryan Ferry – Avalon

Popcorn van de week : Françoise Hardy – Qui Aime-t-il Vraiment?

Kelis feat. Cee-Lo – Lil Star

Carla Bruni, Willie Nelson – Crazy

Touch & Go – Life’s A Beach

Gloria Jones – Tainted Love

Gerry Rafferty – Right Down The Line

Robbie Williams – Mack The Knife

One Way – Making You An Offer

In-Grid, DJ ZsuZsu – Tu Es Foutu

Selah Sue – So This Is Love

Arcade Fire – Everything Now

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − drie =