Up To Date 967

Up To Date 967

mei 17, 2022 0

 

Aflevering 967 van Up To Date begon sportief. Eva en Peter ontvingen Pieter Moerman van vzw Mustmove, dat zwemlessen, doekampen, voetbalstages en allerlei feestjes organiseert. Mustmove brengt o.a. zwemlessen: op verschillende locaties, speciaal geselecteerd op veiligheid, comfort en hygiëne. Er wordt bewust gekozen voor privézwembaden. Er wordt gewerkt in kleine groepjes van max. 3 kinderen en met ervaren zweminstructeurs. Er zijn ook Mustmove doekampen: Van lekker actief tot lekker creatief! OOk hier wordt er gewerkt met ervaren leerkrachten. Maar dan zijn er ook nog de Mustmove voetbalstages: Panna, rabona, panenka….en ook een beetje gaga! En alsof dat alles nog niet genoeg is, er zijn ook Mustmove feestjes. Dat kan voor een verjaardagsfeest, lentefeest, bedrijfsfeest of zelfs trouwfeest waarbij sport, spel, animatie of workshops mogelijk zijn. Ook een springkasteel kan gehuurd worden. Meer info: www.mustmove.be.

Burgemeester Jan Vermeulen van fietsstad Deinze pakt fier uit met Vélodromen in het weekend van 28 & 29 mei, maar hij blikt ook in de toekomst met Deinze 2040, een knipoog naar de toekomst.

De stad Deinze lanceert Velodromen, een gloednieuwe fietsbeurs in en rond de Brielpoort voor jong en oud. In 2015, 2018 en 2020 werd Deinze officieel verkozen als fietsstad. En men wil de beste fietsstad van België worden met deze droom: de fiets als eerste keuze voor functionele verplaatsingen tot vijftien kilometer. Dit kan door de fiets een belangrijke plaats te geven in het beleid. Fietsers helpen gebeurt onder andere door de realisatie van fietsbruggen, tunnels, betere fietspaden en veiligere fietsnetwerken.

Zestig standhouders nemen deel aan deze nieuwe expo. Naast infostandjes, eten en drinken en testmomenten, is er ook veel animatie. Onder meer het testen van e-bikes, Wahoo Kickrbike wedstrijden en demo‘s, Oxygen Spinning class & demo’s, bike art, Red Bull Trialbike en BMX flatlandshows, overkop gaan met spacebikes, testen van innovatieve waterfietsen (RedShark & Manta5) op de Leie in samenwerking met Team Adventure, Urban Arrow bakfietstoertjes, ritten met een elektrische bakfiets, fietsbehendigheidsinitiaties, een fietsbelevingsparcours en een pumptrack voor kinderen staan op het programma. De fietsschool voorziet op zondag in fietsinitiaties voor mensen die nog nooit gefietst hebben. Ook komt er een stand om je fiets te wassen. Op beide beursdagen zijn er tussen 14 en 16 uur interviews, gepresenteerd door Evy Gruyaert. In aanloop naar de beurs zijn er ook randactiviteiten, zoals fietstochten, een lezing en een unieke collectie in stadsmuseum mudel. Tickets en info op de website www.velodromen.be.

Maar dan blikt de burgemeester ook in de toekomst met #Deinze2040 – Knipoog naar de toekomst: De reeds opgestarte stads- en dorpsvernieuwingsprojecten voor Deinze en al haar deelgemeenten krijgen een vervolg onder de noemer #Deinze2040. De stad kiest voluit voor vernieuwing en duurzaamheid. Iedere Deinzenaar krijgt vanaf half mei een kijkboek in de bus en kan kennismaken met de visie en de projecten aan de hand van een mobiele expo die op evenementen zal worden geplaatst.

Deinze groeit constant. Meer inwoners, trends en ideeën dagen iedere dag uit om de leefbaarheid van de stad te vergroten. “Met Deinze 2020 brachten we reeds het verhaal van de stads- en dorpsvernieuwing. Dit zetten we nu verder in een vernieuwde langetermijnvisie. Onder de noemer #Deinze2040, met een bijhorende huisstijl, kiezen we resoluut voor vernieuwing en duurzaamheid. Heel wat projecten zijn al afgewerkt of lopende, andere zitten in de pijplijn. Een stad op mensenmaat of ‘Onderweg naar de stad van morgen durft Deinze te verbinden’, een stad waar je in alle seizoenen kan genieten. Of noem het een 15-minutenstad, waarbij inwoners in maximum vijftien minuten fietsen of wandelen toegang hebben tot alles wat ze nodig hebben: winkels, kantoren, scholen, gezondheidszorg, sport, cultuur en ontspanning.”

Iedereen mee in het verhaal: #Deinze2040 is een breed stadsverhaal, dat men zoveel mogelijk onder de inwoners wil verspreiden. Het reflecteert de missie van Deinze, en gaat over diverse domeinen. Ze sporen dan ook iedere inwoner aan mee te werken aan dit verhaal, op verschillende manieren. Het wordt gelanceerd op sociale media, met extra hashtags voor een #DeinseDurver, #DeinseDoener, #DeinseDenker en #DeinseDromer. Naast de papieren en online campagnemiddelen zal #Deinze2040 ook tijdens evenementen terugkeren aan de hand van een mobiele expo en Instagramwalls. Ze moedigen de Deinse handelaars aan het stadsverhaal te verspreiden door het nieuwe logo van Deinze2040 met de boodschap ‘wij doen mee’ aan hun etalage te hangen. Ook Deinzenaars die de sticker willen uithangen aan hun raam, kunnen een exemplaar komen afhalen aan het onthaal van dienstencentrum Leiespiegel of het oud gemeentehuis van Nevele.

Ronde van de dorpen: In het najaar van 2022 gaan ze met dit stadsverhaal naar alle Deinzenaren tijdens de ‘Ronde van de Dorpen’, om te luisteren wat hun toekomstplannen zijn voor hun stad of dorp. De data van deze ‘Ronde van de Dorpen’ worden gepubliceerd in de juni-editie van infomagazine D17.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Katrien Delanoite en Martine Maes kwamen De Wandel3Daagse van 17, 18 en 19 mei voorstellen. Na 2 afgelastingen (2020 en 2021) is er voor de 6de keer de Wandel3Daagse. Zowel de kleine als grote wandelaars van Deinze en omgeving kunnen deelnemen op dinsdag 17 mei, woensdag 18 mei en donderdag 19 mei 2022. Het is opnieuw een samenwerking van enkele collega’s van VIBLO Leieland Deinze, vzw Wandelclub Natuurvrienden Deinze en STAPH Deinze. Tijdens de wandeldagen zal Gezinsbond Deinze opnieuw aanwezig zijn met hun Rad van Fortuin. Dit jaar kan men rekenen op de Financiële steun van Sport Vlaanderen (G-sport) en de gulle trouwe sponsors- Ook de steun van Stad Deinze is onmisbaar.

Er wordt 3 dagen op rij gewandeld. Elke dag is er keuze uit een andere route van 2,5 km, 5 km of 8 km. Deze routes zijn telkens goed bewegwijzerd. Alle routes zijn buggy- en rolstoeltoegankelijk. Op woensdag verwacht men veel bewoners van de zorgvoorzieningen en rusthuizen, zo laten ze ook kinderen en volwassenen met een beperking deelnemen aan dit sportief wandelevenement. Wie 3 dagen deelneemt, verdient een originele WandeI3Daagse-medaille. De bewoners van de zorgvoorzieningen die 1 dag deelnemen, verdienen ook een originele Wandel3Daagse medaille.

De starttijd is telkens vrij te kiezen, op dinsdag en donderdag kan je vrij starten tussen 16.30 u en 20 u. Op woensdag kan je vrij starten tussen 13.30 u en 18 u. Je hoeft niet vooraf in te schrijven, kom gewoon naar het Brielpaviljoen de dag zelf. Wie één dag wandelt, betaalt €3 (leden van een Wandelclub betalen €1,50), voor 3 dagen betaal je €4,50, leden van een Wandelclub betalen €3.

Op onze start- en finishlocatie zorgt men voor een aangename sfeer met muziek, een springkasteel en op woensdag een grimestand. Ook verwachten ze op woensdag hoog bezoek van de mooimakers.be. Onderweg zorgt men voor een gezond tussendoortje. Ook willen ze zorg dragen voor het milieu en de mooie wandelomgeving! Daarom voorzien ze afvalprikkers voor de moedigen die ook het wandelparcours willen proper houden. Aan het Brielpaviljoen kan er iets geconsumeerd worden.
Voor de 3de keer willen zij ook een goed doel steunen. Dit jaar is het vzw De Ouders, een jonge vzw die opgericht werd door ouders van kinderen met een beperking. Ze hebben als doel andere ouders van kinderen met een beperking bij elkaar te brengen. Gewoon omdat ze geloven in de kracht van ouders: www.deouders.be

En … welke school gaat dit jaar lopen met de spring-plezier-prijs? Dit jaar krijgen alle kleuters en lagereschoolkinderen opnieuw een gele W3DD-jeton per deelnemende dag. De school met het grootst aantal jetons krijgt voor een schooldag een springkasteel ter beschikking! Meer info: FB Wandel3Daagse Deinze. In samenwerking met Wandelclub Natuurvrienden Deinze

Maarten Van Steenbergen van Wijngilde Donsa, had het over de exclusieve avond in Mudel op vrijdag 20 mei om 20 uur. Er is een presentatie Belgische Wijnbouw door Lodewijk Waes, met degustatie; Ook live performance door Jesse Van Gompel. Hij maakt een kunstwerk op basis van wijnverf. Ook nog Foodparing door Dûchateau Catering, presentatie van een nieuw wijngedicht door Steven Vande Putte de stadsdichter. Alles wordt georganiseerd door Wijngilde Donsa die dit jaar 15 jaar bestaat.

Je kan het programma vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending:  ‘The Sound of Sunday’

De Mens – Jeroen Brouwers schrijft een boek (overleden 11.05.2022)

Eurovision 2022 Turijn : Winnaar!

Laura Pausini – La Solitudine

Mika – Grace Kelly

Mary J. Blige – Family Affair (Dag van het Gezin)

Sister Sledge – We Are Family (“)

Ozark Henry – I’m Your Sacrifice (Liefde voor Muziek)

Sandra Kim (nieuwe single) – Gravity

 

Popcorn van de week : The San Remo Golden Strings – I’m Satisfied

 

Giro 2022

Il Volo – Grande Amore

Zucchero – Baila (Sexy Thing)

Bobby Solo – Una Lacrima

Toto Cutugno – L’ Italiano

 

Verzoeknummers:

Gregory Porter – Hey Laura

The Romantics – What I Like About You

Blue Blot – Irs Blues

Robert Plant & Alison Krauss – Searching For My Love

Eddie Vedder – Society

 

Na Carlos 11u : Fleetwood Mac – The Chain

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 5 =