Up To Date 965

Up To Date 965

mei 2, 2022 0

.  .

Aflevering 965 van Up To Date stond volledig in het teken van de kunst in Deinze

Wouter De Winter houdt de tentoonstelling PASSED TENSE in Deinze in De Plaats/Platvvorm en mocht deze keer de spits afbijten. PASSED TENSE, is een tentoonstelling van een selectie tekeningen en schilderijen van Wouter De Winter uit het atelier-inname (2019-2022) in De Plaats / Platvvorm te Deinze. Binnenkort verruilt hij dat atelier in de bruisende grootstad Deinze, voor een pittoresk plaatsje onder de kerktoren van Hansbeke. Ter afronding van de voorbije periode is het de ideale gelegenheid om eens te tonen wat daar allemaal is uitgekomen. “Verwacht u aan veel vlees, van donker tot kleurrijk. Met speelse lijnen en bittere pijnen. (én een excellente bar, voor wie dat een meerwaarde vindt)”, aldus Wouter.

Iedereen is welkom op volgende data: Woensdag 4 mei open 18u-21u; Donderdag 5 mei open 10u-00u; Vrijdag 6 mei open 16u-00u; Zaterdag 7 mei open 14u-19u; Zondag 8 mei open 13u-18u.

Waar? De Plaats – Kalkhofstraat 26b Deinze. Wouter zal zelf ook telkens aanwezig zijn. Terloops: één van de schilderijen uit deze reeks werd geselecteerd voor de Biënnale van Deinze, die net op hetzelfde moment plaatsvindt – en dan nog vlakbij, in de Brielpoort. Het staat de echte fans vrij om daar een dubbel-bezoek van te maken…Wouter hoopt in ieder geval alvast op een blij weerzien, hier of daar of elders – het is tenslotte alweer verdomd lang geleden!

Nancy Taelman stelt tentoon tijdens de openatelierdagen in de Oude Wolwasserij te Zulte op 13, 14, 15, 21 en 22 mei. Kunstenares Nancy Taelman (58) richtte haar nieuwe atelier in een leegstaand pand, de Wolwasserij Lavoir De Laines. Haar werken zijn kleurrijk, maar tegelijk organisch en verwrongen. Sinds 2004 staat de oude Wolwasserij in een industrieterrein aan de Staatsbaan in Zulte te verkommeren. Het magazijn is gebouwd in 1880.

Aan materiaal geen gebrek want er staan tonnen ongebruikte, kleurrijke stoffen en ruwe wol die zijn achtergebleven in het gebouw. Mixed media-kunstenares Nancy hergebruikte alles in haar werken. Voor Nancy heeft elk werk ook een betekenis. De leidraad is het overlijden van haar dochter, die jaren geleden omgekomen is in een verkeersongeluk. Het is haar manier om het te verwerken. De ene gaat drinken, maar bij Nancy is het deze verslaving geworden. Haar werk heeft al veel bekijks gekregen. Onder meer in kunstmagazine Kunstletters kreeg ze een prominente plaats. Het atelier wordt opengesteld voor het publiek tijdens Atelier in beeld op 13, 14,15, 21 en 22 mei. www.nancytaelman.com. Het zijn trouwens ‘openatelierdagen’ in heel Vlaanderen. Iedereen kan zijn atelier openstellen (www.atelierinbeeld.be).

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Voorzitter van de cultuurraad Rita Rogiers had het over de 17e Biënnale tentoonstelling die nog loopt tot 8 mei. De 17e kunstbiënnale stelt tussen 30 april en 8 mei 2022, naar tweejaarlijkse gewoonte, opnieuw heel wat werken van Deinse kunstenaars tentoon in de Brielpoort in Deinze. De groepstentoonstelling biedt een totaaloverzicht van wat er in Deinze leeft op artistiek vlak en zal 150 werken bevatten. Bezoekers zijn iedere dag welkom van 14.30 u. tot 17.30 u. Op woensdag 4 mei is de tentoonstelling ook open van 10 u. tot 12 u. en doorlopend van 14.30 u. tot 21 u. (avondopening). Gratis toegang.

Meer mensen dan je zou denken zijn actief in de beeldende kunsten. Soms als persoonlijke hobby, soms als leerling van een academie, maar altijd vanuit een artistieke passie. Kunstwerken komen pas echt tot hun recht als ze bewonderd kunnen worden door anderen. De 17e Biënnale geeft kunstenaars die wonen, werken of studeren in Deinze een week lang de kans hun werk te tonen. De groepstentoonstelling biedt de bezoeker een totaaloverzicht op wat er in Deinze leeft op het artistiek vlak. Maar liefst 150 kunstenaars nemen deel, een echte recordeditie! De verzorgde catalogus biedt een overzicht van alle deelnemende kunstenaars en wordt te koop aangeboden tijdens de Biënnale.

Curator is opnieuw kunstenaar Geert Colpaert. Geert nam zelf verschillende keren deel aan de Biënnale en exposeerde ook vaak op andere plaatsen. Zijn ervaring nam hij mee als lid van de jury en als bouwer van de expo. Zijn taak is het de werken op zo goed mogelijke manier te presenteren aan het publiek. Poëzie krijgt ook een prominente plaats op deze Biënnale. Stadsdichter Steven Van de Putte creëert een poëziehoek met werk van het collectief DéCéDé.

De tentoonstelling is een samenwerking met de stedelijke cultuurraad. De organisatoren rekenen opnieuw op een groot aantal bezoekers. Op woensdag 4 mei is de tentoonstelling uitzonderlijk open tot 21 u. Tijdens deze nocturne is er om 19.30 u. een gratis muzikaal optreden van ‘Blue & Brake’. Deze Hansbeekse formatie plukt uit hun plaat ‘Edward’, waar elke song gebaseerd is op een schilderij van Edward Hopper. Maar dan aangevuld met andere songs die niet enkel poppy, grappig, jazzy en bluesy zijn, maar ook een link hebben met kunst.

ART Point is de eerste tentoonstelling van werken van 20 verschillende kunstenaars in Kasteel Borluut in Hansbeke met Wocsy als special guest. Wocsy was te gast in Up To Date, samen met Erik Hebberecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × 3 =