Up To Date 964

Up To Date 964

april 25, 2022 0

 

Bart Vandekerkhove van Foodbart luidt het “Leiepicknick” seizoen in. De Leiestreek is daarmee een attractie rijker. Met een ‘Leiepicknick’ beleeft men de regio op een bijzondere manier. Deinze is de toegangspoort van de Leiestreek.
De Leiestreek is een bijzonder afwisselende regio met 27 steden en gemeenten die verbonden worden door grote en kleine waterlopen. En waar water is, is er beleving. De regio is een walhalla voor wandelaars en fietsers, maar ook voor lekkerbekken!
Daarom is er nu het concept ‘Leiepicknick’. Het is een ideale, indirecte manier om mensen van buiten Deinze aan te trekken om zo de regio op een bijzondere en authentieke manier te verkennen. Waar anders dan op verschillende plaatsen langs het water in Deinze kan je voluit genieten, de tijd even laten stilstaan en eenvoudig genieten van de natuur, gecombineerd met een fantastische ‘Leiepicknick’?

Vorig jaar in volle coronacrisis lanceerde Bart in Deinze een all-in picknick concept ‘Deinzepicknick’. 1000 picknickliefhebbers vonden zo de weg naar Deinze en genoten van een zorgeloze picknick In Deinze. Gezien de grote interesse wordt er nu ruimer ingezet met het concept ‘Leiepicknick’ en worden bezoekers uit Kortrijk, Gent en heel Oost-Vlaanderen aangetrokken naar de Leiestreek. Het concept wordt gesteund door Langs de Leie, Toerisme Leiestreek en Provincie/Toerisme Oost-Vlaanderen. Het project is een echte ambassadeur voor deze mooie, toeristische regio’.

Een Leiepicknick is vooral zorgeloos genieten van de natuur en van lekker eten en bestaat in 3 vormen:
• Ofwel haal je een rijk gevulde picknickmand af bij Foodbart.
• Ofwel rij je met een gehuurde tandem en picknickmand naar jouw favoriete Leiehotspot. Je vindt een mooi overzicht van de hotspots op de ‘Leiepicknick hotspot kaart’, die je kan krijgen bij Foodbart.
• Ofwel kies je ervoor in het weekend gewoon aan te schuiven aan de sublieme picknicktafel aan Maaigemdijk, de mooiste plek aan de Leie in de Leiestreek.

Leiepicknicken voor elke gelegenheid. De afgelopen jaren hebben ons geleerd dat we best wel op een creatieve manier settings kunnen creëren om mensen te laten samen komen. Een Leiepicknick is bijvoorbeeld een ideale manier om op een ongedwongen manier een teambuilding voor een bedrijf te organiseren. De picknick wordt geleverd op locatie. Met picknickdekens of klapstoelen en klaptafeltjes. Vorig jaar mocht Foodbart met de picknickformule zelfs inzetten voor een koffietafel aan Maaigemdijk. Het werd een integer, maar tegelijk belevingsvol en bijzonder moment voor de familie.

Leiepicknicken is duurzaam toerisme en duurzaam ondernemen. Het was vorig jaar duidelijk dat lokaal toerisme opnieuw meer werd erkend. Velen hebben de eenvoud en de weg terug naar de natuur gevonden en daarom was picknicken aan het water of op andere mooie plekken een succes. Uiteraard was er bij de lancering direct aandacht voor het milieu. Het is niet de bedoeling dat Leiepicknicken in de natuur voor zwerfvuil gaat zorgen. Zo zijn de meeste verpakkingen in de Leiepicknick manden herbruikbaar en wordt er een waarborg voor gevraagd. In iedere mand zit ook een sensibiliseringskaartje en een vuilzakje. Het is een kwestie van het voor iedereen aangenaam te houden.

Een Leiepicknick reserveren kan via www.leiepicknick.be nog tot eind september. Afhankelijk van het weer kan het seizoen nog doorlopen in oktober. Reservaties voor eind april genieten van een korting. Er is een omboekmogelijkheid tot 48u voor afhaling in geval van slecht weer.
Info: Bart Vandekerkhove – Foodbart – 09 373 57 52 – 0476 81 54 81- hello@foodbart.be

Nienke Van Doorn uit Deinze, 15 jaar oud, was op 15 april te zien in de blind auditions van the Voice Kids. Ze kon zich alvast plaatsen voor de volgende ronde met het liedje “Tricky Thing” van de Jessy Martens and Band. Nienke kreeg de muziekkriebels mee van haar papa Peter. Ze was enkele jaren actief bij Jeugdtheater Crea waar ze misschien wel haar plankenkoorts wist mee te overwinnen. Momenteel volgt ze een opleiding woordkunst –drama in het Secundair Kunstinstituut in Gent. Maar ze heeft duidelijk ook een passie voor zingen.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Wim Verstraete, Han Coucke en directeur Sam Heyerick kwamen twee items voorstellen. Er is ten eerste het comedy project met Han solo op zaterdag 30 april. Als oud-leerling rekruteert Han Solo leerlingen rekruteren om te starten met comedy. Met een aantal workshops op school zal hij de leerlingen alles bijbrengen uit de wereld van de comedy. Naast Han Solo als hoofdact zullen de leerlingen en de leerkrachten (Tim Loobuyck) de line-up verzorgen samen met comedian Stijn Verdegem. Tickets 12 euro – aanvang 20 uur- Sporthal VTI Deinze.

Op zondag 8 mei is het ook opendag in het VTI Deinze in het teken van 100 jaar VTI. Bekijk er de renovatie van de werkplaats bouw, een complete realisatie door de leerlingen; ontdek de link tussen techniek en fantasy met nieuwe technologieën, Laser, VR. en er is een bezoek van de de cossplayers Starwarz.

Feestcomité Tzalwerewazijn organiseert weer de Meikermis in Wontergem van 29/4 t/m 1/5. Kermisweekend 2022 heeft plaats op  de weide naast het kerkplein in Wontergem. Het bestuur bestaat uit Dominik Diddens (voorzitter)- Jonas Debooserie (ondervoorzitter) – Stijn Dejaeger (secretaris) – Bart Cardon (public relations) – Steven Snauwaert (penningmeester) en Lieven Tack en Gregory Claeys (actieve leden).

Je kan het programma vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending:  “Champs Elysées”…

Joe Dassin – Au Champs Elysées

Gérard Lenorman – Si J’étais Président
Barbara Pravi – Voilà
Jacques Dutronc – J’aime Les Filles
Popcorn van de week : Richard Anthony – Tchin Tchin

ZAZ – Je Veux
Michel Sardou – En Chantant
Françoise Hardy – Ma Maison Où J’ ai Grandi
Gilbert Montagné – On Va s’ Aimer
Alain Barrière – Elle Etait Si Jolie
Vanessa Paradis – Joe Le Taxi
Pierre Bachelet – Emmanuelle
Michel Fugain – Le Printemps
Gilbert Bécaud – Je Reviens Te Chercher
Frank Sinatra – I Love Paris
France Gall – Résiste

Na Carlos 11u: Vince Guaraldi Trio – Cast Your Faith To The Wind

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

drie × 5 =