Up To Date 961

Up To Date 961

april 4, 2022 0

De Zultse schepen Natasja De Vos mocht deze zondagmorgen de spits afbijten.. Zij kwam langs bij Tequila met twee nieuwsitems.
Eerst werd er gesproken over de (ver)nieuwbouw van de Gemeenteschool Zulte. In 2007 en 2009 werd een deel van de gemeentelijke basisschool in twee fasen uitgebreid. Het gedeelte van de oorspronkelijke gebouwen, daterend van 1971, is sterk verouderd en helemaal niet compact opgebouwd. Energetisch voldoen deze lokalen niet meer. Deze zijn nog uitgerust met enkel glas en onvoldoende geïsoleerd. Na een grondige studie is gebleken dat een renovatie van deze oudste gebouwen niet rendabel is en dat nieuwbouw de beste optie was, zodat ook meteen duurzaam kan gebouwd worden. Inspelend op de nood aan extra kinderopvangplaatsen in de (deel)gemeente Zulte wordt bovendien extra ruimte voorzien voor integratie van een groepsopvang voor baby’s en peuters en wordt de buitenschoolse opvang Snuffel ook geïntegreerd in het nieuwe gebouw. Op deze manier wordt de oppervlakte altijd nuttig gebruikt en wordt voorkomen dat op andere plaatsten grote gebouwen moeten opgetrokken worden die bepaalde periodes leegstaan. Dubbel gebruik van ruimtes is toekomstgericht zeker aan de orde wat de gemeente Zulte in dit project dus effectief aanpakt.

In de zomervakantie van 2024 worden de interne verbouwingen van het te behouden gedeelte doorgevoerd zodat in september 2024 het schooljaar kan starten in de nieuwe school. Tegen eind december 2024 wordt de refter dan verbouwd tot groepsopvang.
Om dit alles vlekkeloos te laten verlopen worden containerklassen geplaatst alsook een ruimte voor de buitenschoolse opvang gedurende de eerste fase van de werken.

Natasja bracht ook Christiaan Dewolf, mee, voorzitter van de Zultse GROS, de Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking. Zij organiseren op vrijdag 22 april de lezing “Circle of Life” van Lieve Blancquaert in de Gaston Martenszaal in Zulte. “Circle of Life” is het sluitstuk van Lieve Blancquaerts wereldwijde zoektocht naar de mens en zijn rituelen, tradities en gebruiken, bij de meest universele momenten van geboorte, liefde en dood. Lieve Blancquaert werkte jaren aan haar uitzonderlijke projecten Birth Day, Wedding Day en Last Days, die successen waren zowel op televisie als in boekvorm. Geboorte, liefde en dood zijn de grote momenten uit het leven. Ze zijn universeel en toch altijd uniek. ‘Circle of Life’ brengt de drie grote levensverhalen samen op een nieuwe, verrassende manier. Hoe de wereld zijn kinderen verwelkomt, hoe en waarom we ons met elkaar verbinden en ten slotte hoe de wereld afscheid neemt. Samen wordt het een uniek multimediaal verhaal over de mens en deze wereld. Wat ons verenigt, en apart maakt. Een onvergetelijke reis doorheen de wereld en zijn bewoners, door de bijzondere ogen van een uitzonderlijke reizigster.

De lezing van Lieve Blancquaert vindt plaats op vrijdag 22 april 2022 vanaf 20.00 uur in de Gaston Martenszaal. De toegang is gratis, maar als je zeker wil zijn van een plaats, dan kan je reserveren via https://www.zulte.be/Tickets .

De Drie Mama’s, Greet Vastershaeghe, Bénédicte Gernaey en Doris Van Houtte, kunnen eindelijk hun benefiet organiseren, samen met vzw Miracle: Theatertour Sam Van Samang “Anders dan anders” Derde keer goeie keer! Eindelijk kan het benefietconcert met Stan Van Samang op 16 april 2022 in Zaal Brielpoort in Deinze, doorgaan. Tickets op www.miraclevzw.be . Je steunt hiermee de Zelfmoordlijn 1813 – België. Zelfdoding is bij jongeren helaas nog steeds doodsoorzaak nummer één, meer nog dan het verkeer slachtoffers eist. Jaro, Jonas, Kevin en al wie uit het leven stapten zullen die avond weer heel even onder ons zijn.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Eva D’haene is diensthoofd Evenementen en Toerisme van de stad Deinze. Deinze mocht zaterdagmorgen voor de eerste keer Ruben Van Gucht en De Weekwatchers verwelkomen in het Groot Verzet in Deinze. Wekelijks overloopt Ruben Van Gucht tijdens het Radio 2-programma ‘De Weekwatchers’ de actualiteit van de week met enkele gasten. In april en mei doet hij dat elke zaterdag vanuit wielercafé Het Groot Verzet in dienstencentrum Leiespiegel in de Brielstraat in Deinze. Dat wordt gecombineerd met een ontbijt, maar alle plaatsen zijn daarvoor al ingenomen.

Dokter Johan Matthijs, voorzitter van de Eerstelijnszorg in de regio Schelde & Leie, en Conny De Spiegelaere, schepen van Deinze, kwamen De Gele Doos voorstellen onder het motto ‘Gele doos kan levens redden’. Vanaf april wordt het project ‘De gele doos’ uitgerold in eerstelijnszone Schelde en Leie (Deinze, De Pinte, Sint-Martens-Latem, Nazareth en Zulte). De ‘gele doos’ is een herkenbare gele bewaardoos voor belangrijke persoons-, contact-, en medische gegevens. Ze moet in de koelkastdeur bewaard worden. Wanneer ouderen en/of personen met een chronische ziekte in nood verkeren, vinden diensten als de brandweer, politie en hulpverleners zo sneller de nodige informatie.

Naast het gele doos-concept bracht dokter Matthijs ook nog een primeur: het dementiekompas, de zorg- en dementiegids in dementievriendelijk Schelde & Leie.

Je kan het programma vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending:  ‘Evergreens In April’

Prince – Sometimes It Snows In April

Pat Boone – April Love

Popcorn van de week : Earl Bostic – Flamingo

Michel Fugain & Big Bazar – Une Belle Histoire

Reinhard Mey – Als De Dag Van Toen

Fats Domino – Blue Monday

Petula Clarke – La Nuit N’ en Finit Plus

Neil Diamond – Cracklin’ Rosie

Astrid Nijgh – Ik Doe Wat Ik Doe

Gilbert O’ Sullivan – Matrimony

Boudewijn de Groot – Een Meisje Van Zestien

Vikki Carr – It Must Be Him

Bobby Solo – Una Lacrima

Marva – Rode Rozen In De Sneeuw

Della Reese – It’s Magic

Tom Jones – Detroit City

Louis Prima – Just A Gigolo

Dionne Warwick – Walk On By

Alexander Curly – Guus

na Carlos 11u : ZAZ – Je Veux

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 3 =