Up To Date 960

Up To Date 960

maart 28, 2022 0

Eva en Guido moesten het tijdens aflevering 960 van Up To Date zonder Peter stellen. Maar dankzij de ervaring van Paul achter de knoppen liep alles ook deze keer op wieltjes.    Peter herstelt van een heelkundige ingreep, maar luisterde wel me via zijn laptop.

Peter Lafosse, voorzitter van vtbKultuur Deinze over de naamsverandering in Cultuursmakers en over de cartoonexpo van 2 tot 12 april. vtbKultuur vierde op 29 januari ll. zijn 100ste verjaardag en vervelde tot Cultuursmakers. Van woensdag 30 maart tot dinsdag 12 april 2022 staat de cultuurkaravaan van Cultuursmakers op de Markt van Deinze vóór de Stedelijke Openbare Bibliotheek. De gepimpte caravan wordt vast een eyecatcher. Van zaterdag 2 april tot dinsdag 12 april 2022 vindt in de kelder van de Stedelijke Openbare Bibliotheek de cartoonexpo plaats; deze cartoonexpo is gratis te bezoeken tijdens de openingsuren van de bibliotheek.
U vindt alle info over de cartoonexpo en de voorafgaande internationale cartoonwedstrijd via www.cultuursmakers.be/deinze/activiteiten/cartoonexpo/datum/12211. Op vrijdag 1 april 2022 organiseert Cultuursmakers Deinze in de kelder van de Stedelijke Openbare Bibliotheek de officiële opening van de rondreizende cartoonexpo van Cultuursmakers vzw met de prijsuitreiking van de internationale cartoonwedstrijd. Een aantal prijswinnaars zullen aanwezig zijn.

Tijdens de cartoonexpo organiseert Cultuursmakers Deinze op dinsdag 5 april twee workshops door cartooniste Lise Vanlerberghe. In bijlage vindt u de flyer voor deze workshops. Kinderen vanaf 10 jaar kunnen gratis inschrijven voor deze workshops.

Brend Vanhooren uit Kruisem, leerling 2STEM Wetenschappen aan het Erasmusatheneum in Deinze, kwam langs met zijn leerkracht Dirk Vandeburie. Brend behoorde tot de 64 finalisten van de STEM Olympiade, een wedstrijd die begon met 32000 deelnemers uit 250 verschillende scholen. Dat gebeurde tot grote vreugde van zijn STEM-leraar Dirk Vandeburie. Brend liet zich niet kisten door de overwoekerende concurrentie.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Thomas Van Ongeval is cultuurschepen in Nazareth maar ook voorzitter van Cultuuregio Leie Schelde. Hij kwam de nieuwe regionale website voor cultuurbelevers en -makers / projectsubsidies 2022 voorstellen: www.cultuurregioleieschelde.be. De vernieuwde website is er om cultuur en erfgoed in de regio extra in de kijker te plaatsen en als kennisplatform ter ondersteuning van de vele cultuur- en erfgoedmakers in de regio.

Het bruist in de regio en die cultuur- en erfgoedinitiatieven wil de Cultuurregio Leie Schelde extra ondersteunen. Er werd in 2021 25.000 euro toegekend aan cultuur- en erfgoedprojecten in de regio. Cultuurregio Leie Schelde is een samenwerking tussen Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm. Hier groeit cultuur.

Er was tussendoor een telefonisch interview met Koen over de Totally ’90 party in de Brielpoort, dat tot 3 keer toe werd uitgesteld door corona maar nu uiteindelijk op 2 april doorgaat. Na 2 jaar uitstel door corona komt de bekende Totally 90’s party eindelijk naar De Brielpoort in Deinze. 14 maart 2020, dat was de oorspronkelijke datum voor Totally 90’s in De Brielpoort. Slechts enkele weken vooraf brak corona uit in België waardoor het intussen 3 keer werd uitgesteld. 2 april 2022 is nu de definitieve datum, en dit blijkt ook een heel goede te zijn, dit zal de eerste grote party in de omgeving zijn in code geel van de corona barometer. Dat wil zeggen: geen verplichte mondmaskers en geen controle van CST tickets. Op deze party nemen we onze vrijheid terug en kunnen we feesten zoals vóór corona. De Totally 90’s formule blijft dezelfde, de beste én foutste 90’s hits en retro classics worden gebracht door de beste Belgische DJ’s uit die tijd. Deze keer staan Pat Krimson, X-tof, Furax, Jan Vervloet, DJ Wout en Jay Baker op de affiche. Ook zijn er optredens van de Vengaboys, Bart Kaëll en 2 Fabiola. De dresscode is zoals de naam van de party: Totally 90’s. de tickets te bestellen via www.totally90s.be

Peter Bral van Zulte Cultureel had het over hun 5-jarig bestaan en de jubileumeditie met Sigiswald Kuijken en zijn Strijkkwartet . Zij brengen het concert: ‘De Zeven Laatste Woorden’ van Joseph Haydn. De naam Sigiswald Kuijken en zijn gezelschap is wereldbekend en behoort tot de absolute wereldtop van de klassieke muziek. Het “Kuijken strijkkwartet” bestaat uit:- Sigiswald Kuijken ( eerste viool); – Marleen Thiers (altviool); – Sara Kuijken (tweede viool); – Michel Boulanger (cello). Zij zullen als programma “De Zeven Laatste woorden” van Joseph Haydn komen vertolken en dit binnen de periode van 40 dagen die het paasfeest voorafgaan. Alle info op www.ZulteCultureel.com . De plaatsen zijn beperkt in de kerk van Zulte op zaterdag 9 april 2022- St-Petrus en Pauluskerk – Gaston Martensplein – Zulte. Aanvang: 20u – deuren: 19.30u; Inkom / €25- contact : zultecultureel@gmail.com

Up To Date kreeg deze keer nog een staartje in het programma van Frank Van Geel na 12 u. Eva sprak over de telefoon met Walter Grootaers van De Kreuners. Na 12 jaar doken De Kreuners de studio in voor de hernieuwde single ‘Geen Zonde Van De Tijd’. Na de succesvolle re-release van het ‘Nu En Hier’ (‘Hier En Nu’)-album, het 3 miljoen keren gestreamde ‘Ik Wil Je’-succes met de Nederlandse rapper Joost en het eerbetoon op Zomerhit, werden De Kreuners twee jaar geleden net als hun collega-artiesten verplicht om een pauze in te lassen. Op drie bubbelconcerten na werden alle concertplannen van de iconische rockband opgeborgen en doorgeschoven naar dit voorjaar. Met veel energie en vooral ook heel veel goesting zijn frontman en zanger Walter Grootaers, gitaristen Jan Van Eyken en Erik Wauters, bassist Axl Peleman en drummer Ben Crabbé klaar voor een onvergetelijke ‘Zomerkreun 22’, die bestaat uit meer dan 40 optredens op de grootste festivalpodia (o.a.Suikerrock Tienen, Lokerse Feesten, Rock Zottegem, Maanrock Mechelen,..) en in de clubs (AB, de Roma het Depot,..). Het wordt een heel bijzonder jaar, want De Kreuners zijn na 12 jaar nog eens samen de studio ingedoken voor de hernieuwde opnames van ‘Geen Zonde Van De Tijd’, een single die met een bijhorende videoclip op vrijdag 25 maart 2022 digitaal verscheen.

De Kreuners kan je live beleven op 24 april in De Brielpoort. Het is een organisatie van Miracle vzw. Tickets: www.miraclevzw.be.

Je kan het programma vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending:  Hart onder de riem…(voor Peter)

Helena -(dochter van Peter) – …

Jan De Wilde – Vrolijk Lentelied

Peter de Koning – ‘t Is Altijd Lente…

Lana del Rey – Summertime (zomertijd)

Selah Sue – Pills (nieuwe CD)

Popcorn van de week : San Remo Golden Strings – Hungry For Love

Adamo – Quand Les Roses (Peter bracht hem naar Deinze!)

Elton John (75 jaar!) – Something About The Way…

Bobby Vinton – Sealed With A Kiss

Cat Stevens – Morning Has Broken (Peter’s favorietje!)

Unloved Fet. Raven Violet – Strange Effect

Bob Marley – Sun Is Shining

Mel Tormé – Coming Home Baby

Pino D’ Angio – Ma Quale Idea

Rosalia – La Fama

The Zombies – The Time Of The Season

Dido – White Flag

Aldous Harding – Fever

Xavier Rudd – Follow The Sun

Valerie Broussard – Don’t Let Me Be Misunderstood

De Kreuners – Geen Zonde Van De Tijd

na Carlos 11u. – Dean Martin – That’s Amore

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 − dertien =