Up To Date 959

Up To Date 959

maart 23, 2022 0

Melanie Van Den Berghe mocht als eerste komen vertellen over haar passie ‘ijscrème’. Ze opende vorig jaar in Hoeve Schollier in Sint-Martens-Leerne haar cremerie. Wie lust er nu geen lekker ijsje? Wie zijn bolletjes vers wil kan daarvoor terecht bij Cremerie Melanie bij Melanie Van Den Berghe en Brecht Schollier van Hoeve Schollier. Ze verwerken er de verse melk van hun dieren tot roomijs. Melanie organiseert ook al jaren boerderijfeestjes tussen de koeien. Met hun ijsjes wil ze nog meer mensen laten kennismaken met hun stiel. Naast klassieke smaken hebben ze ook een uniek ijsje van ‘knuffelkoe’ Cordula.

Al sinds de negentiende eeuw heeft de familie Schollier een melkveeboerderij langs de Damstraat in Sint-Martens-Leerne. Brecht Schollier, de zesde generatie, nam het bedrijf in 2013 over en ondertussen is het een bloeiend bedrijf met 200 melkkoeien. Aan de achterzijde van de boerderij in de Molenhuisstraat installeerde Melanie zich in een gezellige chalet met zicht op de weides en de koeien, die zorgen voor haar verse roomijs. Melanie woont sedert 2012 op de hoeve waarbij ze de eerste zes jaar werkte als onthaalmama. In 2016 startte ze met het organiseren van boerderijfeestjes voor kinderen op woensdag- en zaterdagnamiddag. Kindjes kunnen er ook terecht om samen met hun vriendjes en vriendinnetjes hun verjaardag te vieren tussen de koeien en de andere dieren, waaronder zwijntje Lily. Ze voorziet altijd iets lekkers zoals pannenkoeken en wafels en nu is er roomijs bij gekomen. Ze volgde zelfs een cursus ambachtelijke ijsbereider voor aan Syntra Brugge.

Cremerie Melanie is open van maart tot oktober op woensdag, zaterdag en zondag vanaf 14 uur. De ijsjes kunnen ter plaatse worden opgegeten op één van hun picknickbanken. Intussen kan je genieten van het uitzicht. Meer info: Facebookpagina ‘Hoeve Schollier’ en de Instagrampagina ‘@hoeve_schollier’.

Lieve Clarebout is een lokale schrijver uit Deinze. Ze stelde graag haar eerste kinderboek voor: “Op dril met Kiko de krokodil’. Kan een krokodil je helpen om de letters van het alfabet te onthouden en goed te leren lezen? In de fantasie van kinderen is alles mogelijk en daar speelt pedagoge Lieve Clarebout op in met haar eerste boek over de lieve, kleine krokodil Kiko. Hij woont op de regenboog en in elke kleur zit een ander land. Kiko ontdekt dat iedereen anders is en dat aanpassen niet altijd simpel is.

Haar doel is kinderen op een speelse manier stil te laten staan bij de letters van het alfabet. De personages hebben allemaal een heel ander karakter. Kinderen kunnen daardoor nadenken over hun eigen karakter en over hoe zij zouden reageren. Het boek kan ook gebruikt worden om thema’s te bespreken zoals verhuizen, heimwee, samenleven met mensen met een andere etnische achtergrond, vriendschap en omgaan met gevoelens. De kleuters kunnen de mooie kleuren van de regenboog ontdekken. Het boek is voor kinderen tussen de 4 en 8 jaar. De rijmen en de kleurrijke illustraties dragen bij tot nog meer leesplezier. De ouders kunnen de jongere kinderen uiteraard voorlezen, maar later kunnen die het verhaal zelfstandig lezen.

De reeks ‘Op dril met Kiko de krokodil’ bestaat uit drie delen. Het eerste deel ‘Van de regenboog naar het land Wit samen met Odette’ is reeds in elke (online) boekhandel verkrijgbaar of via de website www.opdrilmetkiko.be . Lokaal is het boek beschikbaar in de Standaard Boekhandel in Deinze en binnenkort ook in het winkeltje van Crealief in Deinze. Naast de hardcover is er ook een kleur- en doeboek verkrijgbaar, dat ook lokaal in Deinze gedrukt is. Op vrijdag 8 april om 15u is er een interactieve boekvoorstelling bij Crealief, Machelenbinnenweg 26, Deinze. Er is een voorleessessie voor kinderen van 4 t.e.m. 8 jaar en hun ouders.

11:00 De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Sara De Bondt is grafisch ontwerper en kwam haar boek ‘Off the Grid’ voorstellen, een boek over de Belgische grafische ontwerpgeschiedenis. Aan de hand van verschillende perspectieven en hoofdstukken biedt het boek hierover inzicht. Het bevat essays over onder meer letterontwerp, kolonisatie en arbeidsverhoudingen. Er komen bekende en minder bekende figuren in voor. Historici, praktiserende ontwerpers, docenten en getuigenissen uit de eerste hand komen er aan bod.

“Off the Grid” bevat nieuwe teksten over bekende en minder bekende figuren. Met honderde nooit eerder gepubliceerde illustraties van affiches, typografie, boekontwerp, logo’s en archieffoto’s. Het resultaat is een boek dat, geïllustreerd met werken uit meer dan 50 privé- en overheidsarchieven, onder meer de aandacht vestigt op de enorme waarde van de sporen van grafische vormgeving en op de precaire situatie waarin ze verkeren als er geen werk van wordt gemaakt om ze te bewaren en te bestuderen.

Het boek “Off the Grid” van Sara De Bondt wordt uitgegeven door Occasional Papers. Met interviews met Sophie Alouf-Bertot, Rob Buytaert, Boudewijn Delaere, Paul Ibou, en Herman Lampaert; en teksten / essays door Jo De Baerdemaeker, Pia Jacques en Leroy Meyer (Belgian Instituut Grafisch Ontwerp), Sara De Bondt, Jan Ceuleers, Katrien Van Haute, Richard Hollis, Jean-Michel Meyers, Hilde Pauwels, Hugo Puttaert, en Katarina Serulus. Het boek werd vorige maand officieel voorgesteld in het Design Museum Gent, met onder andere Jo De Baerdemaeker, Jan Ceuleers, Katrien van Haute, Pia Jacques en Leroy Meyer, Herman Lampaert, Jean-Michel Meyers, Hilde Pauwels, Hugo Puttaert, en Katarina Serulus.

Wouter Maene is woonachtig in Deinze. Hij is amateur geluidsman en een levensgenieter, zegt hij zelf. Wouter is onder andere ook jong-geduld-coach, waarbij hij jonge muzikanten (gratis) begeleidt. Er komt ook nog een Warner Bros show dit voorjaar. Wouter is ook nog – of beter- terug student. Student PAV en leerkracht Nederlands. Binnenkort komt hij op VTM als zangacteur voor “I can see your voice”. Hij is zanger bij Go Ninja Go. Ze spelen op 26/03 in de Handelsbeurs in Antwerpen voor serviceclubs De Ronde Tafel en Ladies Circle, al is dit niet openbaar. Info over zijn band vind je via https://goninjago.be. Misschien zijn lokale organisaties wel geïnteresseerd in het project van Go Ninja Go? De Warner bros show komt ook nog dit voorjaar, dus dat kan wel een leuke timing zijn.

Het tweede verhaal is de band UNRAVEL. Wouter Maene bracht groepsleden Arent Standaert en Jordy Moerman mee. Zij speelden op 26/2 een fenomenale set op Humo’s Rock Rally. De band bestaat uit leden uit Deinze, Grammene en Aalter. Ze waren bij de laatste 90 geselecteerden. Het is stevige muziek maar de frontvrouw maakt het goed met haar fenomenaal zuivere stem. De Standaert broertjes Enzo en Arens zijn gekende personen in de streek. Ze repeteren in  Brieljant in Deinze. Sofie Engelen van radio Willy liet al weten dat ze het meer dan kan smaken. Wouter Maene was erbij als soundsupport en kan dit alles bevestigen.

Je kan het programma vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending:  Internationale dag van het ‘geluk’

Gérard Lenorman – Le Ballade des Gens Heureux

Leonard Cohen (Tribute op 26.03 Leietheater) – First We Take Manhattan

The Stones (22 juli 2022 Brussel) – Start Me Up (verzoeknummer Ginette!)

Popcorn van de week : Richard Chamberlain – You Always Hurt…

The Turtles – Happy Together

Raymond – Gelukkig Zijn

James Brown – I Feel Good

Cliff Richard – Lucky Lips

Daft Punk feat Pharrell Williams, Nile Rodgers – Get Lucky

Aili & Transistorcake – Dansu

LikeMeCast – Gelukkig Zijn

Elvis Presley – Good Luck Charm

Al Bano & Romina Power – Felicità

Noir Désir – Le Vent Nous Portera

The Pointer Sisters – Happiness

R.E.M. – Shiny Happy People

Inner Circle – Sweat (A La La Long)

Kurt Vile feat. John Prine – How Lucky

Bob Marley – Three Little Birds

The Proclaimers – I’m Gonna Be (500 Miles)

na Carlos 11u : Laïs – ‘t Smidje    

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + zeven =