Up To Date 958

Up To Date 958

maart 21, 2022 0

Ruth Van Dorpe en Gylian Lemey van Teaterpunt Encachado, waren in de studio. In Zulte brengen ze vanaf 18 maart het stuk KRIEK. Zij maken theater voor volwassenen en jongeren. Teaterpunt maakt stukken voor volwassenen, Encachado voor jongeren. Als je van theater met een hoek af houdt, met een gekke twist, ben je bij hen aan het juiste adres. Ze zijn gevestigd in Zulte, waar ze het beste van zichzelf geven   op de planken van de Gaston Martenszaal. Hun toneel is ofwel zelf geschreven, of het zijn herwerkingen van klassiekers waaraan ze hun eigen draai aan geven. Met de voorstellingen willen ze je niet enkel ontspannen. Ze willen je een verhaal vertellen dat blijft nazinderen.

Voor toneelvereniging Teaterpunt sloeg het coronavirus vorig jaar op een zeer pijnlijke manier toe. Op de dag van de première van hun productie van dat jaar, ‘Kriek’, ging toen de lockdown in. Amper één dag op voorhand werden alle voorstellingen geannuleerd en de gemeentelijke zalen gingen op slot. Met een jaar uitstel komt de voorstelling er nu toch aan. in een regie van John Lammertijn. Speeldata: vrijdag 18 maart (20u), zaterdag 19 maart (20u), woensdag 23 maart (20u), vrijdag 25 maart (20u) & zaterdag 26 maart 2022 (20u). Locatie: Gaston Martenszaal Zulte.

Lisa Moens van Jin Scouting Deinze, dat een eigen bier op de markt brengt. De Jinners zijn de oudste van de oudste van de scoutsgroep. De Jin is een van de twee gemengde takken die ze hebben. Bij de Jin leren jinners kennis maken met wat het is om leiding te zijn, hoe ze dingen moeten organiseren, aanpakken en opvolgen. De Jin geeft eigenlijk geen leiding, maar eerder een begeleiding. De Jin is de laatste halte in de scoutscarrière van een lid, daarna volgt de logische stap naar leiding.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

De Zultse band Turpentine Valley bracht op 25 februari zijn tweede album ,‘ALDER’, uit, Groepsleden Roel Berlaen en Kristof Balduyck waren onze gasten. De release show was op 5 maart en luidde de terugkeer van live muziek in Elpee Music Club aan het station van Deinze in, Het instrumentale post-metal trio was meteen ook de eerste band sinds de Corona-crisis die daar terug live muziek te horen bracht. Daarna volgen nog een hele rits release shows verspreid over het hele land.

‘ALDER is de opvolger van ‘ETCH’, het debuutalbum dat Turpentine Valley eind 2019 ook al via Dunk!Records uitbracht en waarvan 3 nummers het tot in de soundtrack van de bejubelde rechtbankserie (VRT / Netflix) ‘De Twaalf’ van regisseur en Deinzenaar Wouter Bouvijn schopten. Opnames, mix en mastering waren opnieuw in handen van Stef Exelmans, voor de productie deed Turpentine Valley dit keer beroep op Tim Toegaert. Op de nieuwe plaat zoekt de band nog iets explicieter de donkere grenzen van het instrumentale post-metal genre op, zonder aan melodie en intensiteit in te boeten. “We kijken terug op een leerrijk schrijfproces,” aldus de band, “waarbij jamsessies in volle lockdown noodgedwongen plaats moest maken voor muziek schrijven van op afstand. Maar we zijn zelf alvast supertrots op het resultaat. Daarnaast zijn we vooral ook dankbaar dat we bij Dunk!Records opnieuw de kans, steun en het vertrouwen krijgen om onze muziek uit te brengen.”

En daar stopt het niet bij. Want ‘ALDER’ komt zowel uit op vinyl, cd als op cassette. Die eerste via Dunk!Records in Europa en A Thousand Arms in de USA. Die laatste brengt de plaat ook uit op cd. Via het Schotse Ripcord Records zal het nieuwe Turpentine Valley album dan weer op cassette verkrijgbaar zijn. “Zo is de cirkel rond met ons eerste album Etch, dat we – voor het op vinyl uitkwam – ook al op cassette uitbrachten in eigen beheer. In het undergroundgenre waar wij actief in zijn is ook die drager trouwens weer aan een opmars bezig.”

Met het Gentse Eleanora in het voorprogramma, stelde Turpentine Valley op 5 maart z’n nieuwe plaat officieel voor aan het publiek in muziekcafé Elpee. “Dit is het eerste in een hele reeks releaseshows,” klinkt het. “Want om onze nieuwe nummers aan zoveel mogelijk mensen te kunnen voorstellen, regelden we een hele rits aan optredens, verspreid over het land.”

Het nieuwe album ‘ALDER’ is verkrijgbaar op LP, cd en tape via de Turpentine Valley Bandcamp pagina of op iedere live show. Turpentine Valley is: Kristof Balduyck (guitars) – Thomas Maes (bass) – Roel Berlaen (drums),

Bakker Luc Welvaert nam een leuk initiatief in samenwerking met 3 apothekers en enkele huisartsen. Apotheker David Vergucht vergezelde Luc Walvaert in de studio. Bakker Luc Welvaert uit Nevele, bekend van de boezembroden tegen borstkanker, heeft drie nieuwe vormen van patisserie bedacht in het teken van darmkanker. Zo wil hij naast mensen bewust maken ook geld inzamelen voor ‘Stop darmkanker’. Het initiatief gebeurt in samenwerking met de drie apotheken van Vosselare en Nevele en verschillende huisartsen uit de streek. Bakker Luc Welvaert steunt de actie met twee varianten op het ‘lachend kakje’, een toefje zelfgemaakte chocomousse in de vorm van een drol-emoji, op een bodem van meringue of zanddeeg. De ‘Boulshit’ is een boule de Berlin gevuld met chocolade en een topping in de vorm van het darmkankerlint. Net als bij de boezembroden hoop ik met deze humoristische gebakjes het taboe weg te nemen. Van elk verkocht gebak gaat 50 eurocent naar de vzw Stop Darmkanker.”

Je kan het programma vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending:  Muziek aan de koffietafel…

Commodores – I’m Easy Like Sunday Morning

Sting – Help Ukraine

De Mens (30j. bestaan) – Haat Je Me Nog?

Jérémie Makiese (Eurovisie) – Miss You

Popcorn van de week: Jerry Jackson – Always

Marvin Gaye – What’s Going On

Bart Herman – Jij Laat Me Niet Mos

Bruce Springsteen – Waiting On A Sunny Day

Sandrine – Goosebumps

Steely Dan – Only A Fool

Depeche Mode – Personal Jesus

Dave Edmunds – I Knew The Bride

Mehro – Like You’re god

Peter Fox – Haus am See

The Haunted Youth – Gone (Single Edit)

America – I Need You

Gerry Rafferty – Right Down The Line

na Carlos : Leonard Cohen – So Long Marianne

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee + 12 =