Up To Date 957

Up To Date 957

maart 7, 2022 0

Emile en Peter verwelkomden ook deze zondagmorgen weer een aantal interessante gasten in Up To Date.

Theater Buitenbeentje presenteert binnenkort Hamlet in CC Het Buurthuis in Egem . Regisseur en Tequilamedewerker Danny Verlinden en enkele acteurs kwamen langs om er over te vertellen. Tien tieners van 14 tot 16 jaar spelen het beroemde theaterstuk ‘Hamlet’. Het is het tweede beroemdste stuk van Shakespeare. Romeo & Juliet is het meest bekende. ‘Hamlet’ is dit jaar 420 jaar oud. Maar zij spelen het in een hedendaagse setting. De acteurs zijn gekleed zoals vandaag en het stuk gaat over hedendaagse problemen: liefde en haat tussen (stief)vader, moeder en zoon. Of dacht je dat Familie en Thuis alleen van nu zijn?

Het decor is het koninklijk paleis. Hamlet, de koning van Denemarken, is plots overleden. Zijn broer Claudius zit nu op de troon. Hij is intussen ook getrouwd met zijn schoonzus, koningin Gertrude, wat voor haatgevoelens zorgt bij haar zoon, prins Hamlet. Prins Hamlet ziet de geest van zijn overleden vader Hamlet die hem vertelt dat hij in zijn slaap is vergiftigd door zijn broer Claudius! De geest van vader-koning Hamlet vraagt aan zoon-prins Hamlet om wraak te nemen. Het theaterstuk is vooral bekend door de uitspraak ‘To be or not to be’, hoewel Shakespeare het bedoelde als To be or not? To be!

“Waar vroeger vrouwen geen toneel mochten spelen en de vrouwelijke rollen werden vertolkt door mannen, draaien we, met een knipoog naar toen, de rollen om: alle rollen worden gespeeld door meisjes, op uitzondering van één rol: koning Hamlet, maar die is dood.”

De voorstelling duurt 2x 45 min met een pauze. Speeldata zijn zaterdag 19/3-20u.; zondag 20/3-15u.; vrijdag 25/3 en zaterdag 26/3 om 20u. Locatie is zaal CC Buurthuis in Egem. Kaarten kosten in voorverkoop: €8, aan de deur is dat €9.

“Een nieuwe lente, een nieuw begin!” is de passende naam van het concert dat het Jeugd Harmonieorkest van Deinze op zondag 20 maart brengt in het Leietheater. Voorzitter Sam Stroobandt en ondervoorzitter Sofie De Wilde waren te gast.
Het Jeugd Harmonieorkest van Deinze o.l.v. Sam Stroobandt brengt haar eerste concert om 11u in het Leietheater te Deinze. Het concert wordt een ideale mix van herkenbare popnummers en adembenemende filmmuziek. Op het programma staat o.a. muziek uit de films ‘Aladdin’ en ‘The Lion King’. Maar ook bekende pophits als “New Soul” en “Everybody Needs Somebody.” Ze zijn nog maar sinds september begonnen met dit jeugdorkest maar hebben sindsdien al goed kunnen repeteren. Dat ze nu hun werk kunnen tonen aan het publiek, na alle coronatoestanden, maakt hen super blij. De naam van het concert verwijst dan ook naar de nieuwe start die ze nemen. Op 20 maart willen ze het begin van een nieuw jeugdorkest, een nieuwe lente en van een mooiere tijd met minder coronaperikelen vieren. Toch wil men nog voorzichtig blijven en zal dit concert plaats hebben volgens de geldende maatregelen op dat moment. Kaarten zijn gratis maar reserveren is verplicht en kan via de website: www.harmonieorkestdeinze.be.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Ann-Katrien van de vereniging voor Verlegen Mensen had het over de vereniging en de cursus hieromtrent. Ze organiseren een cursus op een nieuwe locatie. De vereniging organiseert naast activiteiten voor hun doelgroep ook opleidingen over omgaan met verlegenheid en assertiviteit. En in de periode april-mei 2022 wil VVM een nieuwe cursus starten op een nieuwe locatie. Naast Roeselare, Gent en Antwerpen wil de vereniging in Oudenaarde een nieuwe beginnerscursus beginnen. Daarbij wordt niet alleen gemikt op Oudenaarde, maar wordt de actieradius verruimd naar de omliggende steden en gemeenten, zo ook Deinze, Kruisem, Zulte… Het is ook de bedoeling om op termijn ook in Deinze een dergelijke cursus te kunnen aanbieden, maar de test zal eerst in Oudenaarde plaatsvinden.
Omdat het voor verlegen mensen niet zo evident is om volop en ongebreideld hun verhaal aan de man te brengen, is elke ondersteuning die ze kunnen ervaren voor hen van grote waarde.

VVM draait volledig op vrijwilligers en dat zijn allemaal mensen die minstens zelf minstens de beginnerscursus hebben gevolgd.
Verlegenheid is een veel ruimer maatschappelijk probleem dan we denken, want het heeft bijzonder veel invloed op diverse aspecten van het leven.

Voorzitter van het organiserend comité Robrecht Bothuyne en Tequilamedewerker Luc Van Daele weten alles over Nokere Koerse. Het wordt opnieuw een vierdaags topevenement met activiteiten voor jong en oud. Danilith Nokere Koerse is meer dan 3 wielerwedstrijden. Het feestgebeuren start op 11 maart met Départ Canard, de vertrouwde after work party in de VIP-tent. Op zaterdag 12 maart is er een internationale juniorwedstrijd. Maar ook een wedstrijd voor jongeren tussen 7 en 12 jaar. (onder begeleiding van de Vlaamse Wielerschool). Op zondag 13 maart is het aan de wielertoeristen in de Danilith Nokere Koerse Cyclo. Dit i.s.m. Peleton en in het kader van de Continental Classics Tour. Op woensdag 16 maart is er dan de 76ste Danilith Nokere Koerse. Het wordt een editie à l’ancienne, dus met publiek en sfeer van duizenden toeschouwers en wielerfans op Nokereberg. Er wordt uitgepakt met een vernieuwd parcours. De start in Deinze en de finish op Nokereberg blijven wel behouden. Totaal 189 km. Vorig jaar won de Belg Ludovic Robeet.

Er is ook de 3de vrouwenwedstrijd. Dit jaar wordt het prijzengeld verhoogd tot het niveau van de mannen. Dit betekent meer dan een verdriedubbeling en meteen ook de ééndagswedstrijd met de grootste prijzenpot in het vrouwenwielrennen. Deze wedstrijd komt ook voor het eerst live op TV. Deze koers start ook op 16 maart om 10.15 uur en komt iets na 13.30 uur aan op de bekende kasseien van Nokereberg. Vorig jaar won de Nederlandse Amy Pieters (SD Worx). Helaas was ze eind vorig jaar betrokken bij een zwaar ongeluk in Spanje.

Je kan het programma vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending:  All We Are Saying…

Yasmine  (verj. 50) – Hou Me Vast

Absynth Minded (bestaat 20 j) – 

Popcorn van de Week – Terry Stafford – Suspicion

Billy Swan – I Can Help

George Baker Selection – Little Green Bag

The The – Uncertain Smile

Bozz Scaggs – What Can I Say

Verzoeknr. Geert Walgraeve – Bob Dylan – License To Kill

Spin Doctors – Little Miss Can’t Be Wrong

Dana Winner – Ik Hou Van Jou

Death Cab For Cutie – I Will Follow You Into …

Isabelle A eb Tim Akkerman – Ik Denk Te Veel

Milky Chance – Stolen Dance

Iggy Pop – Real Wild Child

Zoe Wees – Control

Carla Bruni – The Winner Takes It All

Daryl Hall & Oates – You Make My Dreams

The Smiths – There Is A Light That…

Bruce Willis – Save The Last Dance For Me

Na Carlos Alleene om 11u. – John Lee Hooker feat. Santana – Chill Out

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

18 + 18 =