Up To Date 955

Up To Date 955

februari 21, 2022 0

Gastheren van dienst waren zondagmorgen Peter en Emile. Schepen van Deinze Trees Van Hove, bevoegd voor Huis van het Kind en Onderwijs, kwam de Week tegen Pesten en de ‘Troostkoffer voor Deinse scholen en verenigingen’ voorstellen. Naar aanleiding van de 17de Vlaamse Week tegen Pesten van 18 tot en met 25 februari schenkt stad Deinze alle Deinse basisscholen een Warme William doos, gevuld met informatie over de campagne. Deze Vlaamse Week tegen Pesten is een jaarlijks weerkerend initiatief van het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten, in samenwerking met Ketnet en WAT WAT. Het thema dit jaar is ‘Iedereen is anders, iedereen hoort erbij!’ Er wordt gefocust op het omgaan met gelijkenissen en verschillen. De stad Deinze stapte in 2019 in de campagne ‘Warme Stad’ om extra aandacht te besteden aan de geestelijke gezondheid van kinderen en jongeren. Warme William, de grote blauwe beer, is het symbool van de campagne. Naar aanleiding van de Week tegen Pesten krijgen alle Deinse basisscholen een blauwe doos. Secundaire scholen krijgen later dit jaar een lespakket speciaal voor jongeren. De scholen nemen zelf al enthousiast deel aan de Week tegen Pesten en organiseren allerlei acties, zoals de Ketnetcampagne STIP-it ofwel ‘Samen Tegen Iemand Pesten’.

De stad Deinze en Huis van het Kind Deinze stellen daarnaast ook een troostkoffer ter beschikking van de Deinse basisscholen en verenigingen. De koffer bevat materialen zoals boekjes, kaarten en spelletjes die opvoeders kunnen helpen in het begeleiden van rouwverwerking bij kinderen. Scholen, verenigingen en organisaties kunnen de troostkoffer gratis reserveren en lenen.

Hannelore De Smet runt haar eigen Spaanse wijnwebshop ‘Hola Vinos’ met ook een degustatieruimte in Huis Van Thuyne op de Markt in Deinze. Zij startte vorig jaar in september met de wijnwebshop samen met haar man Wouter Claeys. Naast de betere wijnen hebben ze ook andere dranken zoals rum, vermout en gins maar wel alles uit Spanje. Op de Markt in Deinze in het Huys Van Thuyne openden ze een degustatieruimte. Men kan er ook in groepjes tot 8 personen terecht. Hannelore was leerkracht Spaans in avondonderwijs. Ze is al van kindsbeen af verliefd op Spanje. Ze focust zich op wijnen die je bijna niet in de supermarkt of bij andere wijnhandelaars vindt. Dus veelal exclusieve producten. Ze verkent de bodega’s – liefst de kleinere – zelf. De wijnen kunnen aan huis geleverd worden in de regio Deinze en Zulte of afgehaald worden in het magazijn op Machelendorp. Meer info via www.holavinos.com .

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Eddy van Mouffaert, alias Eddy Govert of Le Grand Julot, heeft een boek geschreven over Sylvain Tack met als titel ‘Sylvain Tack en ik’. Sylvain Tack was de initiatiefnemer en directeur van de zeezender Radio Mi Amigo, maar ook van productiemaatschappij en uitgeverij Start (Gnome), het tienerblad Joepie en de Suzy Wafels.

In de zomer van 2017 zette Eddy Govert in zijn thuisstad Brugge een streep onder zijn indrukwekkende muzikale carrière. Govert – echte naam Eddy Van Mouffaert – heeft ongetwijfeld de grootste verzameling “petten” van alle Vlaamse artiesten ooit. Le Grand Julot, Danny Joe, King Harris, Papa Moustache, Eddy Wills, Max Musette, Edwardo, Ronald & Donald, Eddy & Freddy, Dan Lester Combo, Eddy Go, Doctor James, het zijn allemaal artiestennamen van één en dezelfde Eddy Govert.

Eddy was als accordeonist al op zijn 16de Vlaams en Belgisch kampioen, maar zijn grote doorbraak kwam er in 1969 – hij was 20 – toen hij, mede dankzij zijn stadsgenoot Norbert, aan de slag mocht als liedjesschrijver, arrangeur en producer bij het pas opgerichte Start-label van Sylvain Tack.

De volgende vijf jaar leverde hij een massa hits af voor Paul Severs, Ricky Gordon, John Horton, Sylviane, Samantha, Cindy, Joe Harris en Rudi Anthony. Ook zijn vele accordeonplaten vlogen in die dagen met vele tienduizenden over de Vlaamse toonbanken. De eerste legendarische jingles van zeezender Radio Mi Amigo waren eveneens van zijn hand.

Pas vanaf 1985 begon Eddy Govert onder zijn eerste artiestennaam Vlaamse liedjes uit te brengen en later nam hij samen met Henry Spider (Hendrik Deschuyteneer) tal van Vlaamse artiesten onder zijn hoede. Vanaf de jaren ’90 ging hij vooral de boer op als accordeonist, inclusief strohoed en bretellen. Daar stopte hij in 2017 mee, maar hij blijft nog wel actief als componist. (www.vlaamsewonderjaren.be)

De 11-jarige Ferre Vereecken uit Poesele mag zich vanaf nu officieel musical-acteur noemen. Hij speelt vanaf 3 april mee in de Vlaamse musicalversie van The Sound of Music, geregistreerd door Stany Crets, in de stadsschouwburg van Antwerpen. Ferre Vereecken zingt, danst en acteert in deze Vlaamse musical. De jonge Poeselenaar speelt de rol van Kurt, de jongste zoon van de Von Trapp-familie. Op 3 april 2022 gaat de musical in première. Een droom die werkelijkheid wordt.

Je kan het programma vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending:  ‘Boterkoekjes…’

POPCORN-plaat van de week : Jimmy Cliff – You’re The One I Need

voor Loena : Vanilla Ice – Ice Ice Baby

voor Eunice: Etta James – Stormy Weather en The Doors – Riders On The Storm

voor Bart Swings : Foreigner – Cold As Ice

Arno met Stromae: Putain Putain

OMC – How Bizarre

Coldplay – The Scientist

k.d. Lang – Hallelujah

Daniela Andrade – Crazy

James – Getting Away With It

Geike – No Excuses

Christine & The Queens – Doesn’t Matter

Ingeborg – Als Dat Gebeurt

Portland – Somewhere Along The Way

Billie Eilish – Six Feet Under

Portishead – Mysterons

Jacques Brel – On N’oublie Rien

Fleetwood Mac – Dreams

Carly Simon – You’re So Vain

Novastar – Mars Needs Woman

Andrea Motis – My Baby Just Cares For Me

Talking Heads – This Must Be The Place

na Carlos 11u : Johnny Cash – Hurt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 + een =