Up To Date 948

Up To Date 948

januari 3, 2022 0

Ook op deze eerste zondag van het jaar was Up To Date weer paraat met een volwaardig programma.

Gilbert Persijn – gewezen rijkswachter en politieagent op pensioen – had het over zijn passie voor de lokale geschiedenis. Hij duikt  daarvoor ook regelmatig in archieven. Hij zorgde er recent voor dat Mudel het originele manuscript van het gedicht van Guido Gezelle over Wontergem overhandigd kreeg. In het Mudel in Deinze hebben ze inderdaad sinds vorige week een nieuw pronkstuk in hun collectie. Het gaat over een origineel gedicht van Guido Gezelle waarin hij zijn liefde uit voor de Deinse deelgemeente Wontergem. Gezelle schreef het gedicht dag op dag 123 jaar geleden voor het zilveren priesterjubileum van zijn goede vriend Petrus Lamon. Het originele manuscript telt 15 bladzijden en zal permanent tentoongesteld worden. Gilbert zorgde er ook al eerder voor dat een molensteen van 3 ton niet zomaar toevallig een nieuwe bestemming kreeg in de nabijheid van het standbeeld van Lucien Buysse, die als eerste Belg en Deinzenaar de Ronde van Frankrijk won in 1926.

De voorzitter van de Heemkundige Kring Dunsa, prof. em. Morgan De Dapper, kwam de 88ste editie van hun Jaarboek voorstellen. Onlangs rolde het nieuwe Dunsa Jaarboek van de pers.

De “Column van Carlos Alleene “, aflevering 48. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Jan Vermeulen is 10 jaar burgemeester van Deinze. Hij kwam ons zijn politieke loopbaan schetsen en had het meer specifiek over de realisaties in zijn stad onder zijn decennium burgemeesterschap. We keken ook vooruit naar de komende drie jaar.

Tequilamedewerkers Ronny Van De Walle en Henny Naessens stelden de nieuwe programmatie van Radio Tequila en illustreerden het nieuwe jinglepakket. De nieuwe programmatie gaat van start op 10 januari. Zij hadden het ook kort over de Nieuwjaarshow, die dit jaar ook weer coronaproof zal plaatshebben.

Je kan het programma vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending: UTD-crew koos…

ABBA – Happy New Year

voor TUTU : Queen – Another One Bites The Dust

Jan Vermeulen (10 jaar burgervader) koos:  Johan Verminnen – Mooie Dagen

Peter koos: James Blunt – You’re Beautiful

Emile koos: Moloko – Time Is Now

Paul koos: Arno – Douce

Guido koos: Frank Sinatra – My Way

Carlos koos: JJ Cale – Cocaine

Judith :  onbereikbaar…dus Leonard Cohen- Famous Blue Raincoat

Ronny koos: Tom Jones & Sasha Simone – River Deep

Henny koos: Fleetwood Mac – Everywhere

Eva koos: Toto – Hold The Line

Wout koos: Queen – Don’t Stop Me Now

Roland koos: Traveling Wilburys – Handle With Care

Eddy koos: The Young Rascals – Groovin’

na Carlos : Blue Blot – Bridge To Your Heart

Ginette koos: Soulful Dynamics – Mademoiselle Ginette !!!

verzoeknummer voor Daniel: Dalida – Gigi el Amoroso

Dido – Happy New Year

voor de ZORG-sector: David Bowie – Heroes

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 4 =