Up To Date 946

Up To Date 946

december 20, 2021 0

Petersime is special guest op Radio Tequila op dinsdagnamiddag 21 december. Karlijn Lippens, HR Director bij Petersime, kwam hun eindejaaractie voor het goede doel toelichten. Het bedrijf Petersime uit Olsene is gekend om de productie en wereldwijde afzet van broedkasten en broeierijen stoep. Traditiegetrouw organiseert het bedrijf Petersime jaarlijks een eindejaaractiviteit waar alle 250 medewerkers aan kunnen deelnemen. De opbrengst hiervan gaat naar een lokaal goed doel dat gekozen wordt onder de collega’s. Petersime doet dan ook zelf een mooie gift. In tijden van corona en thuiswerk, ook bij Petersime, is het niet mogelijk mensen in het kader van een eindejaaractiviteit samen te brengen. Een alternatief drong zich dus op! Zo ontstond bij Petersime het idee om in zee te gaan met Radio Tequila.

Zo komt er gedurende 3 uren ‘Radio Tequila featuring Petersime’ onder de actienaam ”PETERSIME BROEDCAST”, met een knipoog naar broedkast en broadcast. De collega’s van Petersime zullen op dinsdag 21 december van 13u tot 16u de zendtijd vullen met hun favoriete platen, waar ze graag een bijdrage voor geven, die naar drie lokale goede doelen gaat. Deze drie lokale goede doelen zijn JoJo uit Deinze (www.dejojo.be), Somival uit Waregem (www.somival.be) en Het Ventiel uit Hulste. (www.hetventiel.be), De tijd ‘on air’ wordt ook benut om een aantal medewerkers aan het woord te laten die een persoonlijke boodschap of een leuke anekdote willen delen met de luisteraars. Petersime hoopt met deze liefdadige radiomarathon alle medewerkers, sympathisanten en andere luisteraars een fijne namiddag te bezorgen. Luister dus zeker mee op 21 december tussen 13u en 16u, en ontdek hoe zij samen het warme hart van hun bedrijf zijn.

Voorzitter van de Cultuurraad Rita Rogiers en conservator Mudel Wim Lammertijn kwamen de 17de Biënnale kunsttentoonstelling voorstellen, waarvoor kandidaten zich nog kunnen inschrijven. Ook hadden ze het over andere lopende en komende tentoonstellingen in Mudel. De zeventiende Biënnale kunsttentoonstelling vindt plaats van 30 april tot 8 mei 2022 in de Brielpoort in Deinze. Wie woont, werkt of studeert in Deinze en wenst deel te nemen, kan zich inschrijven tot 31 januari 2022 via de dienst cultuur en evenementen van de stad Deinze of www.deinze.be/biennale met maximum twee werken.

Sinds 1989 organiseert stad Deinze, in samenwerking met de stedelijke cultuurraad, een tweejaarlijkse ·tentoonstelling voor Deinse beoefenaars van de plastische kunsten. Lokale kunstenaars krijgen op die manier een podium om hun werk te tonen aan het grote publiek. Dat de biënnale doorgroeikansen geeft aan kunstenaars bewijst de artistieke loopbaan van enkele vroegere deelnemers zoals Ingrid Castelein, Stief Desmet, Jesse Van Gompel en Kathleen Huys. De groepstentoonstelling biedt de bezoeker een totaaloverzicht op wat er in Deinze leeft op artistiek vlak. Aan de voorbije editie namen maar liefst 125 kunstenaars deel.

Volgende kunsttakken worden toegelaten: schilderkunst, beeldhouwkunst, installatie, multimedia, grafiek, keramiek, fotografie, video, strip, graffiti, mode en poëzie. Omwille van het grote aantal deelnemers en om de kwaliteit van de inzendingen te bewaken, beoordeelt en selecteert een vakjury de binnengekomen voorstellen. De voorbije jaren was er onvoldoende plaats om alle werken te tonen en werd per kandidaat een selectie gemaakt van de beste werken.

Lopende tentoonstellingen in Mudel: solotentoonstelling van Simon Verheylesonne ‘Pursuit of Godly Seed’, nog tot 23/01/2022; Amédée Cortier. Kleur en rand geven. Tot 23/01/22; Near/Close online music & art event. Een online kruisbestuiving tussen Mudel, Leietheater en Kraft collective nog te beluisteren via YouTube; Biënnale van de Schilderkunst.
En er was ook nog de aankoop blaaspijp die Cyriel Buysse meer dan 100 j geleden aan Emile Claus gaf.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar.

De Deinse schepen voor kinderopvang Trees Van Hove en diensthoofd kinderopvang Vera Kindt hadden het over het Lokaal Loket dat ouders moeten helpen opvang vinden voor hun baby of peuter. Sinds 10 december helpt het Lokaal Loket Deinze ouders bij hun zoektocht in Deinze. Een opvangplaats vinden voor baby’s en peuters is niet altijd eenvoudig. De plaatsen zijn beperkt en ouders moeten ruim op voorhand beginnen zoeken naar een geschikte opvang. Daarnaast hebben ouders vaak heel wat vragen over de mogelijkheden. Via het Lokaal Loket Deinze wil het stadsbestuur ouders ondersteunen en begeleiden in deze zoektocht. De Vlaamse overheid zorgt dat baby’s en peuters terecht kunnen in een kwaliteitsvolle en veilige kinderopvang die voor iedereen toegankelijk is. Maar voor vele werkende ouders is het een hele klus om een geschikte opvang voor hun oogappeltje te vinden. Om deze zoektocht te vereenvoudigen streeft het Agentschap Opgroeien ernaar dat er in elke stad of gemeente een Lokaal Loket aanwezig is tegen 2023. Daarom besliste het stadsbestuur een fysiek en digitaal lokaal loket kinderopvang op te richten in het Huis van het Kind.

Ouders kunnen via hun vragen (type opvang, openingsuren, ligging, …) een geschikte opvang vinden op het digitaal platform https://lokaalloket.deinze.be. Je vindt er informatie over alle opvanglocaties in Deinze, je kan er je aanvragen indienen bij de locatie van je voorkeur en uiteraard het verloop van je aanvraag opvolgen. Een belangrijke bijkomende functie is dat zij via het Lokaal Loket het aantal unieke vragen, het aantal onbeantwoorde vragen en allerlei vragen naar specifieke opvang kunnen registreren. We denken aan vragen naar inclusieve kinderopvang, dringende kinderopvang, kinderopvang met flexibele openingstijden, vragen van gezinnen die tot voorrangsgroepen behoren en vragen van kwetsbare gezinnen. Zo kan het lokaal bestuur een goed zicht krijgen op de totale vraag naar en het gebruik van kinderopvang. Centrale gegevensverzameling is een sterk instrument om een gericht totaalbeleid rond kinderopvang te voeren vanuit reële noden.
Info: Lokaal Loket Deinze, Huis van het Kind, Mouterijdreef 22 – 0499 71 30 46– lokaalloket@deinze.be. Openingsuren: maandag 9 – 12 uur en woensdag 9-12 uur.

Ook de start van het nieuw gebouw voor Kinderopvang in Petegem aan Palaestra kwam nog ter sprake.

Op 11 december lanceerde auteur Alexander Olbrechts samen met uitgeverij Godijn Publishing (GP)zijn thriller ‘Het eindigt met jouw dood’. Dat gebeurde in kunstencentrum Vlaams Fruit te Antwerpen. Deze beklemmende thriller gaat over een geheim experiment, maar ook over liefde en vriendschap. Als Manon en Daniël een dreigbrief ontvangen met de zin “Het eindigt met jouw dood”, komt hun relatie onder druk te staan. Het stel wordt gestalkt en uiteindelijk verdwijnt Manon spoorloos. Als de vrouw van Daniëls vriend Nico in een geblindeerde luxewagen met chauffeur stapt, slaan de vrienden de handen in elkaar om erachter te komen wat er met hun vrouwen aan de hand is. Met behulp van Nico’s broer ontdekken ze dat Daniël als baby onderdeel uitmaakte van een geheimzinnig experiment. Wat heeft dit experiment te maken met de verdwijning van de vrouwen? In ‘Het eindigt met jouw dood’ kan de lezer zich onderdompelen in de gedachten, emoties, gevoelens en beweegredenen van de drie hoofdpersonages. Behalve dat het een thriller is, bevat het boek ook drama-elementen en een vleugje avontuur en mysterie.

Alexander Olbrechts werkt als medisch laboratoriumtechnoloog in een van de grootste bloedbanklaboratoria in België. Zijn medische kennis verwerkt hij graag in zijn verhalen, waardoor de wetenschappelijke experimenten in ‘Het eindigt met jouw dood’ op een correcte manier worden gestaafd. Als schrijver probeert hij de lezer in zijn gedachten een film voor te schotelen. Met zijn novelle ‘De Tantalusmoorden’ won hij de schrijfwedstrijd Fatale Ontmoeting.

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als muziekthema voor deze uitzending: ”Cadeautjes”

Bronski Beat (Steve Bronski (61) overleden) – Smalltown Boy

Paolo Conte – Max (voor Verstappen)

Sister Sledge – Frankie (voor een icoon te Waregem)

Maroon 5 – Sunday Morning

AiliX Transistorcake – Dansu

Bruce Springsteen – Merry Christmas

Gary Jules – Mad World

Pekkon – Beggin

Black Pumas – Colors

Jamie Cullum – Sleigh Ride

Concrete Blond – Joey

Dean Martin – Let It Snow!

Peggy Lee – Everybody Loves Somebody

Bee Gees – How Can You Mend A Broken Heart

Admiral Freebee – Coming Of The Light

Boz Scaggs – We’re All alone

Wet Leg – Chaise Longue

Texas – Unbelievable

Mauro Pawlovski – Godmade Trouble

ABBA – I Can Be That Woman

U2 – So Cruel

Na Carlos : Frank Sinatra – That’s Life

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 3 =