Up To Date 940

Up To Date 940

november 9, 2021 0

De eerste gast in deze aflevering 940 was Tom Vermeir in het kader van de 11-11-11 actie. Het is en blijft een traditie dat heel wat vrijwilligers, op 11 november in alle straten van Petegem een omhaling doen, van deur tot deur. Een traditie die, na een jaar coronapauze, méér dan ooit wordt verdergezet. Dit jaar staat de actie in het teken van “investeren”. Investeren in een betere wereld, in verandering, voor mensenrechten, voor democratie, …

“Met de 11.-beweging in Petegem en Deinze willen we mee strijden tegen onrecht. Je kan steunen door 1. Een vrije bijdrage in de enveloppe die je thuis ontving; 2. een vrije bijdrage te storten op BE30 0000 OOOO 1111 (vanaf 40 euro fiscaal aftrekbaar) en 3. onze markstand bezoeken [markt Deinze op woensdagvoormiddag 10 november en markt Petegem op zaterdagvoormiddag 13 november]. We zijn ook nog op zoek naar VRIJWILLIGERS om op DONDERDAG 11 NOVEMBER mee de actie te ondersteunen. Kan je je vrij maken op 11.11. van 9u30 tot 13u30 , dan ben je welkom in Zaal Ter Wilgen, Poelstraat 70 te Petegem-Deinze. Meer info – tom.vermeir@telenet.be – 0499/932876. Heb je ook een hart voor het Zuiden ??? Wil je mee investeren in de toekomst ? Kom dan zeker langs …”

Simon Verheylesonne is een jonge beloftevolle kunstenaar uit Machelen. Hij brengt “Pursuit of Godly Seed” in Mudel van 9 oktober 2021 tot 23 januari 2022, zijn eerste museale solotentoonstelling. Simon studeerde aanvankelijk fotografie aan het KASK in Gent. Als kunstenaar maakt hij al vrij vroeg een opgemerkte passage in Parijs. Van kindsbeen af gefascineerd door vorm en kleur, ontdekt hij de schoonheid in objecten los van hun oorspronkelijke functie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij naast fotografie al snel gaat experimenteren met andere media, en onder meer tot sculpturen komt die vaak installatief van karakter zijn.

Zes jaar geleden verhuist hij uiteindelijk zijn atelier van Gent naar Machelen-aan-de- Leie, terug naar het Raveeldorp waarin hij zelf ook opgroeide, en naar een ruimte die bovendien en sterke geladenheid met zich meedraagt als voormalige schrijfkamer van Gerard Reve. Tegelijk wordt het een moment van bezinning en kristalliseren nieuwe werken. Zo start hij er met de reeks “Annunciation”, een serie waarin hij installaties van gedrapeerde textielen fotografeert en bewerkt met doorzichtige emulsies. Begin 2019 reeds werd hieruit een werk opgenomen in de vaste collectie van het museum. Alle werken en series van de kunstenaar ondergaan een
rijpingsproces alvorens ze het atelier verlaten. Ze worden voortdurend getoetst aan zich oudere en nieuwere werken. Hierdoor ontstaat er een sterke correlatie tussen zijn creaties, ongeacht welk medium de kunstenaar hiervoor gebruikt.

Zijn honger naar weten is van in het begin van zijn kunstenaarschap sterk aanwezig, en hij bouwde door werkervaring en zelfstudie een culturele bagage op. In zijn rugzak zit kennis over etnische volkeren, over de klassieke oudheid, over de Vlaamse Primitieven en vroege landschapschilders, over de geschiedenis van de moderne kunst, enz. Dit vindt op natuurlijke wijze een neerslag in zijn werk. Simon Verheylesonne ‘re-mythologiseert’ dat wat verloren is of datgene wat we dreigen te vergeten. In zijn recente beschilderde boombasten duiken reminiscenties op van mythologische dieren. Hij zet ze neer in zorgvuldig gebouwde schrijnen en vitrines om grandeur terug naar voor te brengen, om sagen en legenden terug op te wekken. In andere werken worden uitgescheurde flarden landschap als microscooppreparaten gevat tussen glas, of vult hij deze landschappen aan op een sculptuur van gips. Simon Verheylesonne wil terug kijken, herinneren, herbeleven, doorvertellen en koesteren.

Voor deze gelegenheid creëerde de kunstenaar een opvallende en gelimiteerde editie: in “The Holiest Blood” vervat hij eigen bloed in een reliekhouder.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Kunst – en productiehuis strijken neer in de kapel te Machelen aan – de –Leie. Met ZIDIS en KUNSTNATIE werd eindelijk na 12 jaar een bestemming gevonden voor de kapel. We legden ons oor te luister bij de verschillende betrokken partijen: de gemeente Zulte met burgemeester Simon Lagrange; de intercommunale Veneco die de verkoop regelde van de kapel, vertegenwoordigd door directeur Sofie Vandelanoote; Zuster Lieve, econoom van de orde van de Zusters van het Heilig Hart van Maria die hun kapel een totaal andere bestemming zien krijgen en tenslotte de nieuwe eigenaar van de kapel, Yannick De Wael, zaakvoerder van ZIDIS en KUNSTNATIE. Peter had met hen een gesprek op de persconferentie.

David Lavito bracht een single op de markt samen met Ian Thomas: “Fast Life”. Deze track bevat een melancholische trap vibe en gaat over het feit dat alles zo snel gaat in het leven. De track haalde zelfs een aflevering van Scheire en de Schepping. David groeide op in Lochristi, speelt drums en piano, heeft rechten gestudeerd en ging werken bij ING als juridisch adviseur. tot drie jaar terug. Toen hij zich realiseerde dat hij voor zijn droom wilde gaan, is hij gestopt en heeft zich 100% gesmeten op het produceren van beats!  Sindsdien gaat alles vrij snel. Hij tekende vorig jaar een producercontract bij het team dat onder meer beats maakt voor Young Thug & Chris Brown. Zijn manager is ook de rechtstreekse manager van Fetty Wap (man van de “Trap Queen” song in the bandoooo). Daarnaast behaalde hij met zijn beat tapes en tracks reeds een tweetal miljoen streams op Spotify! Zo zijn er ook tracks van onder meer Bhavi, Yung Mavu, Geeeko en nog veel meer. Hij werkt momenteel ook aan filmmuziek en zit onder meer in samenwerking met Ian Urbina (New York Times) en Noam Chomsky (Nat Geo en meer). Over Ian Thomas is hij overtuigd dat hij een absoluut zangtalent heeft en de enige persoon is met wie hij zo vlot en met zoveel plezier kan werken

https://spark.adobe.com/page/NXDNtntkaK1Sx/
Link naar de track “Fast Life” op Spotify: https://spoti.fi/3w3ucNQ

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als thema voor deze uitzending: “November Blues’

Nieuwer ABBA is uit ‘Voyage’ ! – Don’t Shut Me Down

voor Eddy Planckaert : Gary Moore – Still Got The Blues

voor Ginette – Chicken Shack – I’d Rather Go Blind

Tony Joe White – Polk Salad Annie

Patricia Kaas – Mademoiselle chante Le Blues

BB King enEric Clapton – Riding With The King

Robert Cray – Right Next Door

ZAZ – Si Jamais J’ Oublie

Elton John – I Guess That’s Why…

Rory Block – Lovin’ Whiskey

Wilson Pickett – Mustang Sally

ZZ Top – La Grange

Roy Orbison – Mean Woman Blues

JJ Cale – After Midnight

John Hiatt – Have A Little Faith In Me

Rolling Stones – Blue And Lonesome

Madou – Witte Nachten

Paul Weller – Wishing On A Star

Chuck Berry – You Never Can Tell

Roland Van Campenhout – Fish On The Hook

Gaby Moreno – Quizàs, Quizàs, Quizàs

CCR – Born On The Bayou

na Carlos (jazzliefhebber!) – Chet Baker – That ole Devil Called Love

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 1 =