Up To Date 936

Up To Date 936

oktober 11, 2021 0

 

Guido en Peter verwelkomden als eerste gast Joost Vermeersch, voorzitter van de plaatselijke Gezinsbond.  Zij organiseren voordrachten over Tinnitus en Ons beeld van China anno 2021.

Peter Lambert, Guy Snoeck en Wouter Berlaen organiseren de R(oger) R(aveel)-Tribute in de Scheve Schuur in Machelen. Velen onder jullie waren er de voorbije jaren bij in de Scheve Schuur in Machelen. Deze keer wordt het een bijzondere editie in het kader van 100 jaar Roger Raveel. Wouter Berlaen, Anne De Meulemeester en Peter Lambert, in samenwerking met de Zultse Cultuurraad, f brengen de ultieme: R(oger) R(aveel)-Tribute in de S(cheve) S(chuur) op zondag 24 en 31 oktober – telkens om 11.00 – 17.00 en 20.00 uur. Het wordt geen academische zitting, eerder een ‘sitcom-and-enjoy’ met als thema: ‘je kunt de schilder/zanger uit het dorp halen, maar je kunt het dorp niet uit de schilder/zanger halen’. Berlaen gaat in onze eigenste streektaal op zoek naar de definitie van geluk, Peter Lambert brengt autobiografische teksten van Roger Raveel uit het boek van Paul de Moor ‘De schilder de duif en de dingen’ en Anne De Meulemeester presenteert ‘Raveeliaanse indrukken’ in een eigenzinnige fototento. Wie er wil bij zijn laat best vlug iets weten via 0477 644 323.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Steven De Groote maakt op maandag 18 oktober ‘De Groote Wandeling’ doorheen de Vlaamse Ardennen en hij doet dit niet zomaar…. Hij vertrekt in Vurste. Dat is een solo-wandeltocht doorheen de Vlaamse Ardennen. Concreet praten we hier over: Gavere, Zwalm, Kruisem, Oudenaarde, Wortegem-Petegem, Horebeke, Maarkedal, Ronse en Kluisbergen. Tijdens deze tocht wil Steven graag bijzondere mensen, hun engagementen, projecten en organisaties bezoeken, om zo kennis te maken met zoveel mogelijk initiatieven voor meer gezondheid, welzijn en levenskwaliteit. Daarnaast wil hij te weten komen wat er allemaal leeft in deze zone om verbinding te kunnen leggen en aanzet te geven tot het vormen van een stevig gezondheidsnetwerk. Hoewel zijn tocht niet door Deinze en/of Aalter loop, doet hij toch omliggende gemeenten als Kruisem, Gavere en Zwalm aan. Graag wil hij bij zo veel als mogelijk mensen zijn plan bekend maken, vandaar dat wij aan de interviewtafel van Up To Date aanschoof.. Steven is bovendien ook medewerker van Radio Tequila.

Hij heeft alvast nog een oproep: Ken je zelf interessante mensen die in de zone wonen, actief zijn of een engagement opnemen en van wie je denkt dat ze het bezoeken waard zijn, aarzel dan zeker niet om Steven te contacteren. Jouw input is voor hem bijzonder interessant.

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als thema voor de playlist van dit programma: “Dance Again”

Stromae (comeback) – Alors on …

Gilbert O’ Sullivan – Clair (comeback prinses Claire)

Ed Sheeran (Zijn Wie Je Bent) – Overpass Graffiti

Leonard Cohen – Dance Me To The End Of Love

Chic – Good Times

The Shadows – Dance On

Womack & Womack – Teardrops

Johnny Rivers – Memphis Tennessee

David Bowie – Let’s Dance

Barry White – Can’t Get Enough…

Karin Kent – Dans Je De Hele Nacht Met Mij

The San Remo Golden Strings – I’m Satisfied

Fisher Z – Pretty Paracetamol

Chubby Checker – The Hucklebuck

Dimitri Vegas – The Hum

Lionel Richie- Dancing On The Ceiling

Roxy Music – Dance Away

The Trammps – Disco Inferno

Robert Palmer – Looking For Clues

T-Rex – Hot Love

Earth Wind & Fire – Let’s Groove

Chuck Berry – You Never Can Tell

Paul Anka – Dance Dance On Little Girl

Na Carlos : Nina Simone – My Way

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijftien + 9 =