Up To Date 934

Up To Date 934

september 27, 2021 0

 

Judith  en Peter ontvingen deze zondagmorgen weer enkele interessante gasten. Deze keer gingen zij zelfs van start met een Miss.

Quirina Steenacker is inderdaad voor een jaar lang Mrs Grand Sea World 2021. Zij is 29 en was vroeger al te gast in Up To Date, toen zij deelnam aan andere nationale missverkiezingen. In de week van 16 tot 22 augustus 2021 heeft ze België vertegenwoordigd op een internationale missverkiezing in Bulgarije, waar ze er als winnares is uitgekomen. Zo mag ze zich een jaar lang Mrs Grand Sea World 2021 noemen. Leuk extra detail is dat de categorie voor Miss ook gewonnen werd door België. Dubbele winst voor België dus.

Volgende week is het weer Petegem Kermis. Tom Van Nieuwenhuyse en Alexander Adams kwamen het programma uit de doeken doen. Op vrijdag 1/10 is er voor de eerste keer een algemene quiz in de feesttent. De quiz start om 20u stipt en er kan nog altijd ingeschreven worden. Er zijn al 36 ploegen. Op zaterdagochtend 2/10 is er de Cycling Tour van Unizo die van start gaat om 9u aan de feesttent. Inschrijven kan nog tot en met de dag zelf. ’s Avonds is er de Party Night vanaf 19u. met o.a. optredens van WULDER en Still Crazy. Afsluiten doen ze met 2 party DJ’s van KSA Petegem. Op zondag 3/10 lasten ze een kleine rustpauze in, maar zenden ze in de namiddag wel de helleklassieker Paris-Roubaix uit op groot scherm in hun feesttent. Op maandag 4/10 is er in de namiddag traditioneel de wielerwedstrijd ‘de klassieker der vallende bladeren’ oftewel ‘Petegem Koerse’ met een afsluitende party met DJ Rudi Siersack in de feesttent.

De “Column van Carlos Alleene “, kwam zoals elke week net na het tijdsein van 11 u. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Het was al weer een tijdje geleden, maar de Deinse burgemeester Jan Vermeulen kwam nog eens langs. Het ging deze keer niet over corona maar over SDG en de Duurzame Helden die door de Stad in de bloemetjes gezet werden, Deinze viert, samen met 116 andere Vlaamse steden en gemeenten, de zesde verjaardag van de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties (Sustainable Development Goals of SDG’s). België ondertekende in 2015 als één van 193 landen de Agenda 2030 voor Duurzame Ontwikkeling van de Verenigde Naties. Daarom hijst Deinze de SDG-vlag tijdens de Week van de Duurzame Gemeente (18 tem 25 september). De focus dit jaar lag op de Planet-pijler. Tijdens deze duurzame week zette de stad Deinze een aantal lokale Duurzame Helden die een link hebben met deze pijler. in de bloemetjes. Deze helden zijn: gemeenschapslandbouw boerderij t’ Schaaphof, Fleur-Couleur, Leiepoort campus Sint-Vincentius (zonnepanelen), Postbode Martine en Tomato Masters.

Daarnaast worden verscheidene activiteiten georganiseerd: de Autoloze Zondag, een lezing duurzame consumptie Omegabaars, ‘droomkaartjes’ (kaartjes waar men duurzame dromen voor de stad Deinze kan op schrijven en indienen aan het onthaal in Deinze en Nevele), en als afsluiter van de week was er zaterdag de LEF-fietstocht. Na de voorbije week van de duurzame gemeente zal de stad Deinze nog meer SDG-initiatieven nemen.

We eindigden deze aflevering met muziek. De muziekband Dolphin stelde hun nieuwe EP Desire voor. Dolphin bestaat uit Aldo Vander, Kenneth Vermoote, Simon Decraene en Jan Leers. Aldo is afkomstig uit Geraardsbergen. De luisteraars kwamen te weten welk genre muziek deze band brengt en hoe ze ontstaan zijn. Het ging ook over de naam Dolphin, de nieuwste single, hun optredens en, natuurlijk, de ambitie, Vijf cd’s werden weggegeven aan de luisteraars. Volg daarvoor onze FB-pagina,

Je kan het programma integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” boven in het menu van de homepage van deze website. Je hoeft de herhalingen dus helemaal niet te missen. Er is natuurlijk nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Roland koos als thema voor de playlist van dit programma: “Woutjes” en dat had natuurlijk veel te maken met het WK in Leuven:

Claude Lombard (overleden 20/09 – 76) – Quand Tu Reviendras (Euro 1968 – zevende)

Sarah Dash (zangeres LaBelle-Lady Marmelade) (overleden 20/09 – 77) – Voulez-vous Coucher…

Novastar (nieuwe single) – Closer To You

Soulsister (nieuwe single) – Something I Need To Know

Charlotte Adigéry ( Columbus) – High Lights

Nils Lofgren – Shine Silently

Isolde Lasoen – Provocateur

Herman Brood – Saturday Night

Gerry Rafferty – City To City

ABBA – Don’t Shut Me Down

Vaya Con Dios – Time Flies

Mauro – Always Someone

Lindsey Buckingham – Don’t Mind

Charles Aznavour – Tu Te Laisses Aller

Mathias Vergels – 1 Keer Voor Altijd

Olivia Vedder – My Father’s Daughter

Paolo Conté – Sparring Partner

Bob Marley – Give Me Just A Little Smile

Moloko – Sing It Back

Admiral Freebe – Faithfull To The Night

CCR – Green River

James Blake – Say What You Will

RandyCrawford – You Might Need Somebody

Carly Simon – Nobody Does It Better

Na Carlos – Tom Waits – Yesterday Is Here

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × 2 =