Up To Date van 5 april 2020

Up To Date van 5 april 2020

april 6, 2020 0

 

Trainer David Gevaert werd kampioen met SK Deinze in de eerste amateursklasse van het voetbal, maar is nu ook als vrijwilliger werkzaam in het coronatriagecentrum van Deinze in Palaestra. David Gevaert vertelt over hoe hij zijn eerste seizoen bij SK Deinze heeft beleefd, over voetbal in coronacrisistijden en over volgende voetbalseizoen. Maar ook over zijn vrijwilligerswerk in het Triagecentrum.

Laurens Van Heuverswijn is freelance journalist en heeft nu ook een interessante podcast met als titel ‘Stervende Zwanen’. Laurens is , regiocorrespondent voor het Nieuwsblad voor de gemeenten Nazareth, Gavere en Zulte. Hij is ook eindredacteur van de digitale sportkrant op zondag Sport.be & GridIron Belgium en host van podcast ‘Stervende Zwanen’. …Hoe druk is het momenteel in deze Coronatijden? Hij bracht onlangs zijn nieuwste aflevering van zijn podcast ‘Stervende Zwanen’.

Schepen/apotheker Filip Vervaeke is van wacht en doet derhalve een telefonisch interview over de recyclageparken die vanaf 7 april in Deinze en 8 april in Landegem weer opengaan, al is dat alleen voor groenafval. Als je het bezoek kan uitstellen, moet je dat zeker doen. Als je dan toch naar het recyclagepark gaat, moet je uiteraard de social distancing-maatregelen in acht nemen en 1,5 meter afstand houden van andere bezoekers en parkmedewerkers. Bij eventuele wachtrijen moet je in het voertuig blijven zitten. Na deze eerste week zal er samen met IVM een evaluatie gebeuren en zal men nagaan of er later ook andere fracties mogen aangeboden worden.

Precies om 11 u zingt Johan Verminnen in Hansbeke “Mooie coronadagen”, een aangepaste versie van zijn “Mooie daen”. Tequila is natuurlijk present en doet mee. Zijn deze coronadagen ook mooie dagen? Tussen alle ellende en verdriet door stroomt een golf van solidariteit en samenhorigheid over het land. In Hansbeke willen ze ook wat troost en verstrooiing bieden. Tuupetegoare, een groepje van zes Hansbekenaren die af en toe iets organiseren om wat leven in de brouwerij te brengen en de samenhorigheid te bevorderen – zij organiseerden vorig najaar nog ‘De Strafste Straat van Hansbeke’, een quiz in de kerk waarin zij de strafste straat van hun dorp zochten en een eigen burgemeester verkozen. Dit keer vonden ze dorpsgenoot Johan Verminnen bereid een nieuwe versie van zijn klassieker ‘Mooie dagen’ op te nemen. Coronadagen dus, die soms wat kil zijn, maar best ook chill.

Hansbeke beleeft een bijzonder moment. Om 11 uur weerklinkt van uit de kerktoren de speciale versie van ‘Mooie dagen’, terwijl Verminnen live meezingt.

Deze week net na 11 u eens niet burgemeester Jan Vermeulen maar Dr. Johan Matthijs uit Sint-Martens-Latem ,ivoorzitter van de HLS-kring en eerstelijnszone Schelde en Leie. Dr. Johan Matthijs is een expert inzake bestrijding COVID19 en is het brein achter het  Triagecentrum in Palaestra. Het ging natuurlijk ook over de mondmaskers.

Nicolas Cuypers van Life bvba uit Zulte en Stefaan De Jaeger van transportfirma Dematra kwamen uitleggen hoe moeilijk het was vorig weekend de mondmaskers uit China in Deinze te krijgen. Dematra haalde de mondmaskers op op het vliegveld van Bierset/Luik en stelde hun magazijn ter beschikking voor stockage en verdeling. Nicolas Cuypers vertelt hoe de hele transactie is verlopen.

Het programma wordt zoals elke week integraal opnieuw uitgezonden op maandagavond van 19 u tot 21 u via FM 106.2 voor de regio Deinze, FM 107.8 voor de regio Aalter en www.radiotequila.be op smartphone, tablet of laptop.

Het Facebook live gesprek met dokter Matthijs kan ook hieronder of op de Facebookpagina van Radio Tequila nog bekeken worden..

 

Geplaatst door Radio Tequila op Zondag 5 april 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − drie =