Up To Date 1008

Up To Date 1008

maart 13, 2023 0

 

De eerste gast van Judith en Peter was Luc Ameye, voorzitter Toneelvereniging ’t Olsenaarke vzw. Zij spelen “Van boer tot edelaar en terug …” Dat is een eigen geschreven stuk door Luc Ameye, maar onder het pseudoniem, Daniel Van Den Hoeck. Het verhaal speelt zich af in Zulte anno 1750. De regie ligt in handen van Stefaan Devogelaere. Het is een lichtjes absurde, historische klucht. Het verhaal speelt zich af ergens halverwege de 18de eeuw. François Debrauw maakt zijn debuut als acteur

De première is op vrijdag 17 maart om 20u. De andere speeldata zijn: za 18/03 om 20u.; zo 19/03 om 15u. ; vr 24/03 om 20u. en za 25/03 om 20u. locatie: OC Olsene Kerkstraat 36 te Olsene. Kaarten kosten €9 en zijn te verkrijgen bij alle spelers en bestuursleden of via www.toneelolsenaarke.be of 0486 137 715.

Lieven De Clercq opende vorige maand opnieuw brillenzaak Frames and Faces, dat is het jongere broertje van optiek Lammerant. Het ging na enkele weken verbouwen terug open. 4 jaar na de opening kreeg de winkel een complete make-over. En dat werd gevierd met een groot openingsweekend. Één klant werd ook de winnaar van een reischeque t.w.v. €500. Lieven vertelde ook over de nieuwste trends van de brillen en verduidelijkte het verschil tussen Optiek Lammerant en Frames and Faces. Wat mag je allemaal verwachten in deze vernieuwde zaak: een gloednieuwe contactlensruimte, een aparte oogmeetruimte en een gezellige zithoek om een frisdrankje te nuttigen. Maar de grootste troef is ongetwijfeld de vele extra ruimte voor nog meer brillen en zonnebrillen van merken als Komono, Marc Jacobs, David Beckham, Kaleos…

Frames and Faces, Gentstraat 36 in Deinze, www.framesandfaces.be

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Ann De Winter speelt de hoofdrol in “De Lustige Weduwe’, een operette gebracht door het Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel en opgevoerd in de Schouwburg te Kortrijk. Ann is een professionele sopraanzangeres. De operette der operettes! Na twee jaar van uitstel kan het KKLT (Koninklijk Kortrijks Lyrisch Toneel) eindelijk hun topper “De Lustige Weduwe” spelen. Deze operette spelen ze op de zondagen 19 en 26 maart en 2 april 2023, telkens om 14.45 uur.. Het wordt een prachtig stuk waaraan heel veel werk is voorafgegaan. Tickets voor de operette ‘De Lustige Weduwe’ zijn te bekomen via: Ticketservice Kortrijk, T 056/23.98.55. Of op hun website. Het wordt het voorlopig laatste optreden van ‘De Lustige Weduwe’ want de schouwburg wordt voor minstens 2 jaar gesloten wegens grote verbouwingen. Een grote uitdaging voor alle culturele verenigingen die gebruik maken van de schouwburg. Met het bestuur zijn ze koortsachtig op zoek naar alternatieven. Het wordt geen gemakkelijke oefening, maar ze doen er alles aan om samen met iedereen deze twee jaar te overbruggen.

Ann De Winter: Een fysicus met een passie voor zang en dans, zo is Ann het best te omschrijven. Ann is een veel gevraagde live zangeres en soliste met een warme sopraan stemkleur. Door haar veelzijdigheid kan ze moeiteloos verschillende zangstijlen aan in haar brede repertoire. De lichtere genres van hedendaagse pop, musical en zelfs swing, jazz en Franse chansons zijn haar niet vreemd en worden door het publiek meer en meer gesmaakt. Ze is niet alleen een uitstekende zangeres maar ook een echte performer pur sang. Zingen, dansen, acteren… het is haar tweede natuur. Ze straalt daarenboven klasse en stijl uit. Sinds 2019 is Ann leadzangeres bij 3 Voci. Met aria’s uit diverse opera’s, operetteliederen en romantische liederen is het voor Ann allemaal begonnen. Ze is een klassiek geschoolde lyrische sopraan, afgestudeerd aan de muziekacademie van Wetteren met grootste onderscheiding cum laude voor zang en lyrische kunst. Zangtechnisch laat ze zich coachen door Hilde Coppé. In 2006 behaalde ze een finaleplaats in het Nederlandse muziekprogramma “Una voce particolare”. Als muzikale duizendpoot verlegt ze echter graag, steeds opnieuw, haar grenzen. Haar stem is haar veelzijdig instrument met een groot bereik en volume. Ann vertolkte hoofdrollen in verschillende muzikale producties bij diverse gezelschappen. Als soliste en concertzangeres was Ann reeds te gast op uiteenlopende gelegenheden, zowel op klein als groot podium. Ze werd daarbij begeleid door orkest, harmonie of bigband. Maar ook op een privéfeest verrast ze keer op keer met haar stem en performance.

Wouter Bouvijn is de regisseur van de fantastische fictiereeks ‘1985’ en vele andere producties, zoals ‘De Twaalf’ en ‘Red Light’. Vandaag 12 maart is er de laatste aflevering van de serie “1985”. Het draait rond de Bende Van Nijvel. Is het fictie of non-fictie? Peter en Judith vroegen het aan de succesregisseur en Deinzenaar.

 

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de groene knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − een =