Up To Date 1007

Up To Date 1007

maart 10, 2023 0

  

Dirigent Kenny Van Heuverswijn en Sam Stroobandt waren de eerste gasten van Eva en Peter in Up To Date 1008 van 5 maart 2023. Hij brengt met het Harmonieorkest Deinze een hoogstaand voorjaarsconcert op 25 maart in het Leietheater. De trombone wordt daarbij in de kijker gezet. Na maanden van repeteren is het eindelijk zover! Het Harmonieorkest Deinze staat klaar om een spetterende, entertainende en muzikaal hoogstaande avond te bezorgen. Kom hen allen aanmoedigen en geniet van hun voorjaarsconcert.

Top-gastsolist Søren Brassaert zal samen met het Harmonieorkest Deinze optreden en zijn ongeloofelijk talent tonen. Søren heeft ondertussen zijn sporen verdiend in de muziekwereld, hij heeft gestudeerd aan gerenommeerde conservatoria (o.a. Gent en Parijs) en heeft als freelance muzikant met verscheidene orkesten en ensembles gespeeld (National Orkest van België, Symfonieorkest Vlaanderen, De Munt, Brussels Philharmonic, Golden Symphonic Orchestra – Helmut Lotti en Willy Sommers,…). Daarnaast heeft hij zijn eigen soloproject r ø s e n en is hij verbonden als leerkracht aan verschillende academies, sinds september ook de Kunstacademie van Deinze. Als kers op de taart is hij vast lid van “Crossbones Trombones” waarmee hij tal van culturele centra, grote podia (Ancienne Belgique, Vooruit,…), festivalpodia (Pukkelpop, Dranouter,…) tot zelfs het buitenland (Canada, Griekenland, Japan, Nederland, Verenigde Arabische Emiraten, Zuid-Korea,…) heeft helpen te veroveren.

Søren zal verschillende prachtige stukken spelen, waaronder het spectaculaire Rapsodia Borealis van de Deense naamgenoot en componist Søren Hyldgaard. Dit stuk heeft als doel de tedere en lyrische kant van de moderne concerttrombone te benadrukken. Hij zal ook Dear Frog van Victor Trojan spelen en samen met de trombonisten van het harmonieorkest het stuk Blades of Toledo ten gehore brengen. Het Harmonieorkest Deinze zal verder het stuk Suite de Ballets van Josep M. Martinez uitvoeren (inclusief enkele stevige zuiders ritmes die je instant katapulteren naar je zomervakantie), Phoenix Ascending van Rossano Galante en The Three Nymphs van Tom Hondeghem. Als uitsmijter is er een wel heel originele en verrassende versie van de Florentiner March van Julius Fucik (een versie om nooit te vergeten).

Luc Viane en Guy Gallet van Lions Deinze stelden hun wijnevent en hun sociale werken voor bij Peter en Eva.

Nick Hollevoet brengt in zaal Palace in Deinze LULU in het weekend van 31 maart. Op 19 februari 2015 overleed de grootoom van Nick, Lucien Maes (1928), de broer van zijn grootvader langs moederskant. In deze zelfgeschreven theatermonoloog, neemt Nick je mee door het leven van zijn nonkel Lucien. Hij start in 2015 en keert terug in de tijd naar begin jaren ’50, waar Lucien aan zijn moeder vertelt dat hij homo is. Hij was toen 21, net dezelfde leeftijd als Nick toen hij ”uit de kast kwam” in 2009. Tot zover hun enige gelijkenis. Denkt hij? Zijn nonkel Lucien. Moedige twintiger. Flamboyante dertiger. Excentrieke veertiger. Kranige zestiger. Eenzame tachtiger. Wat hebben Italië, de Kortrijksesteenweg, een jubileum en een Tupperware potje met elkaar te maken? Kom het met een lach en een traan ontdekken tijdens 1 van de voorstellingen: vrijdag 31 maart om 20 uur, zaterdag 1 april om 20 uur en zondag 2 april om 15 uur. Tickets kosten 15 euro. Info en tickets via tickets@nickhollevoet.com; of 0496438675.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Kiwanis Hansbeke Niviala organiseren op zondag 26 maart ‘Le Poulet Rosé’. Hilde Francken was onze gaste. Kom samen genieten van een gezellige namiddag in zaal Rekkelinge, Désiré Delcroixstraat in Deinze en steun de sociale doelen van KIWANIS HANSBEKE NIVIALA. Volwassenen: € 45. Prijs kind tot 12 jaar: € 15 . Welkomstaperitief, Entree op basis van zalm, Kip Rosé à la Flamingo Kiwaniens Engelen dessert en koffie met lekkers zoet. Het wordt een lekker eetfestijn met animatie voor groot & klein. Er is gratis parking 11u30 tot 19u00. Save the children

Reserveren via Ilse Dekeukelaere info@ilsed.be, tel. 0485 / 104 313 vóór 17 maart 2023.

Sabine Deleersnyder is Test & Office Manager van VG Sensory uit Deinze, en kwam met Katrien Careel naar de studio van Radio Tequila. Zij schonken met VG Sensory 14 computerschermen aan het Sociaal Huis Deinze. De medewerkers van het Sociaal Huis zorgen ervoor dat deze terechtkomen bij de lokale armoedeverenigingen. De hoofdzetel van VG Sensory bevindt zich in Deinze, in de Tolpoortstraat. Daarnaast heeft het bedrijf een filiaal in het Waalse Gembloux. De firma organiseert sensorische testen waarbij consumenten worden uitgenodigd om producten, concepten of verpakkingen te beoordelen op smaak, textuur, uitzicht, geur, gebruiksgemak, …

Eén van de kernwaarden van VG Sensory is waardering, zowel voor mensen als voor materiaal en milieu. Daarom gaat de firma telkens op zoek naar een alternatieve bestemming voor producten, voordat er iets zou weggegooid worden. Zo vinden resten van een smaaktest hun weg naar huisdieren van proevers en gaan overschotten van testproducten naar organisaties die instaan voor de verdeling van voedselpakketten. Lege verpakkingen maken op hun beurt dan weer kleuterjuffen blij. Recent waren enkele computerschermen aan vernieuwing toe. VG Sensory schenkt de veertien schermen met plezier aan het Sociaal Huis Deinze. Dat deden ze ook al in 2020, toen waren dat drieëntwintig laptops. De medewerkers zorgden er toen voor dat kwetsbare Deinse gezinnen met schoolgaande kinderen die niet over een computer beschikken, uit de nood werden geholpen.

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de groene knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf + zes =