Up To Date 1003

Up To Date 1003

februari 6, 2023 0

Directeur Gerrit Depaepe pakt met zijn basisschool DRIESsprong in Petegem uit met een spetterende reeks schoolconcerten!. Hun kleuters en leerlingen staan alvast te popelen om alle toeschouwers op donderdag 09/02, met maar liefst 3 volledig uitverkochte muzische voorstellingen, hun ‘THE BEST OF DRIESJE ZINGT!’ voor te stellen in het Leietheater te Deinze. Reeds wekenlang werden er op de school, voor zowel de allerkleinsten als de oudste kinderen, tal van zangrepetities in de klassen georganiseerd. Alsook in de refter van de school, samen met muzikanten van dienst. Tijdens dit schoolconcert, brengen zij de mooiste liederen op het grote podium van het Leietheater, onder begeleiding van een professionele concertband en hun eigen schooldirigent juf Mieke. De school brengt naast concertstukken met de verschillende leerjaren of kleuterjaren samen, ook gezamenlijke werken met alle kleuters of alle lagere schoolkinderen naar voor. De hele show wordt telkens aan elkaar gepraat door meerdere presentatieduo’s.

Maura Nachtergaele is CEO en co-founder van Payflip, een HR tech startup uit Deinze. Maura is genomineerd voor de belofte Womed Award 2022. De uitreiking vindt plaats op 8 maart. Payflip biedt een digitaal platform voor bedrijven waar werknemers zelf hun loonpakket flexibel en naar eigen noden kunnen samenstellen. In de klassieke sector van sociale secretariaten en consultants, is Payflip de Netflix van de verloning. Womed staat voor WOMen in Enterprise & Develepment. Maura werd voor de provincie Oost-Vlaanderen genomineerd samen met vier andere onderneemsters uit andere provincies door Markant. Deze verkiezing wordt niet alleen ondersteund door Markant maar ook door Unizo, Vlaio en Artemis. Stemmen kan nog even tot 8 februari.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Emile Wallays zit voor een keer aan de andere kant van de tafel. We hebben het over journalistiek en radio en we stelden hem de vraag waarom we geen GOAL meer horen op zondagmorgen tussen 8 en 10 uur. Emile presenteerde dit sportprogramma een vijftal jaar lang live op zondagmorgen. Ondertussen is hij afgestudeerd en, net als vele voorgangers, diende Radio Tequila als lanceerbasis voor een professionele carrière in de media. Emile werkt ondertussen bij DMG Media. Je hoort hem geregeld het Belganieuws lezen, ook bij ons op Radio Tequila. Hij blijft wel medepresentator van Up To Date.

De Stad Deinze zet ‘Street Art’ in de kijker met het project PILAAR. Rick Molyneux van vzw Wallin kwam meer uitleg geven over de graffitiworkshops die straks van start gaan in Deinze en omstreken. Reeds lang vormt het Leie- en Scheldelandschap een inspiratiebron voor kunstenaars en is de regio een voedingsbodem voor artistiek talent en creativiteit. Samen met Wallin’, een organisatie gespecialiseerd in graffiti en street art, en Cultuurregio Leie Schelde zet Stad Deinze de komende twee jaar street art in de kijker met het project PILAAR. Muurschilderingen in het straatbeeld maken kunst immers toegankelijk voor iedereen. Als start van PILAAR vinden in elke gemeente van de Cultuurregio introductiesessies plaats (dat zijn Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm). In Deinze vindt deze workshop plaats op zaterdag 4 maart van 14 tot 16 u. in jeugdcentrum Brieljant.

Via op maat gemaakte workshops ben je bij de begeleiders van vzw Wallin in goede handen en leer je de juiste technieken aan. Dat gaat van uw eigen tag schetsen, tot leren werken met de spuitbus. Een vervolgtraject kan leiden tot deelname aan een heuse graffiti jam en als kers op de taart mag de winnaar assisteren bij de ‘making of’ van een echte nieuwe muurschildering in Deinze. Het project PILAAR is bestemd voor jongeren vanaf 12 jaar, volwassenen en iedereen met interesse in street art. Voorkennis is geen vereiste, maar vooral veel goesting! Je gaat een engagement aan om samen met Wallin’ in verschillende sessies jouw street art talent te ontwikkelen. Het traject loopt over twee jaar (2023 en 2024). PILAAR is opgesplitst in vier fases. De workshops zijn bijzonder actueel, want onlangs werd het kunstwerk in de voetgangerstunnel aan de Sint-Hubertstraat besmeurd door vandalen. . De workshops staan natuurlijk al wat langer op de planning, maar ze zijn wel een mooi antwoord op wat daar is gebeurd.

Wallin’ startte in 2015 als organisatie met als doelen het creëren van kansen voor artiesten en de opwaardering van het straatbeeld. Deze doelstellingen zijn doorheen de jaren uitgegroeid tot een specialisatie in muurschilderingen en projecten waar graffiti en street art centraal staan. In samenwerking met lokale, nationale en internationale artiesten/partners brengt Wallin’ deze projecten tot leven. Door middel van workshops, tours en andere events geeft Wallin’ een inkijk in de wondere wereld van graffiti.
Deelname is gratis maar je dient je wel in te schrijven via www.cultuurregioleieschelde.be/pilaar.

De muziek voor deze aflevering werd ook nu weer gekozen door Roland en Paul:

 

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de groene knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × twee =