Up To Date 990

Up To Date 990

oktober 24, 2022 0

 

Het team van Up To Date, Judith en Peter, kreeg als eerste gast van deze aflevering een lokale sportieveling voor de micro. Pieter Quartier is 41 jaar maar blijft competitiesporten met als specialiteit tienkamp. Hij is lid van AC Deinze en verpulverde op 2 juli 2021 nog het Belgisch record 400m bij de M40 dat al dateerde uit 1989 en op naam stond van René Ravets.

Stephan Baert, leerling van 1A., kreeg als opdracht van de jeugdbeweging om even op de radio te komen en dat past volkomen in het kader van de Dag van de Jeugdbeweging. Judith en Peter vroegen hem hoe voor hem de Dag van de Jeugdbeweging verliep en waarom hij nu precies naar Radio Tequila moest komen.

Topdokter Prof. Guy T’Sjoen was op 4 oktober ll. op uitnodiging van Markant Deinze te gast in Westkouter. in Deinze. Peter was er ook en kon de professor enkele vragen voorleggen.

De “Column van Carlos Alleene “. Carlos is journalist –publicist en brengt elke week om 11 uur een column. Deze kunnen gaan over de meest diverse onderwerpen en personen maar telkens met een knipoog naar de luisteraar

Filip Schepens van Autobedrfijf Schepens in Petegem kwam de firma Chargeo uit de Kapellestraat in Astene voorstellen. Zij verkopen alle soorten jonge tweedehandse elektrische wagens en kunnen zo op veel kortere termijn leveren. Deze wagens zijn de toekomst maar Peter en Judith vroegen hem hoe de (potentiële) klant nu reageert op de huidige energiecrisis.

Nadine Vanquaethem nodigt auteur Katrien Ryserhove uit voor een gezellige signeersessie, van één of meerdere boeken van haar oeuvre, in de bedrijfslokalen van haar schooltje te Astene. Nadine Vanquaethem uit Astene en Katrien Ryserhove zijn goede vriendinnen. Katrien Ryserhove woont in Merendree. Zij zijn beiden Deinse ondernemers. Katrien is uitgever en schrijfster. Eén van haar bekendste boeken is “De Moorden van Beernem” (2003). Over die moorden heeft ze nog een tweede boek geschreven “Zaak De Zutter”, en ze heeft op basis van dat boek haar eigen langspeelfilm geproduceerd. Katrien schrijft ook politieromans, psychologische romans en nu ook een historische trilogie waar ze veel opzoekwerk voor deed: “Judith, de stammoeder van de graven van Vlaanderen”. Op zaterdag 22 oktober werd in de bibliotheek van Torhout het tweede deel “Het Prangende” voorgesteld. Katrien en Nadine zijn vriendinnen. Nu hebben zij de handen in elkaar geslagen. In de bedrijfslokalen van Nadine haar schooltje “Taallessen Engels” aan de Pennemanstraat 8 in Astene organiseren ze een “signeersessie”. Zo willen ze “Judith” extra promoten en dit op zaterdag 29 november van 14.00u tot 17.00u. Iedereen is van harte welkom om een boek te laten signeren en uiteraard zal het ook mogelijk zijn om één of meerdere boeken van haar vroeger oeuvre aan te kopen.

Roland en Paul stelden voor deze uitzending het ‘WISSELVALLIG LIJSTJE’ samen:

Leyers, Michiels & Soulsister
Op 24 februari in Waregem Expo She’s Gone 1990 – Voor de gewezen Britse premier Liz Truss

Artic Monkeys: Hebben een nieuw album uit ‘The Car’ – Zullen Rock Werchter 2023 afsluiten: I Ain’t Quite Where I Think I Am 2022 – Zorgen opnieuw voor een ontdekkingsreisje in deze nieuwe creatie

Sylvie Vartan
Trouwde in 1965 met Johnny Hallyday van wie ze 15 jaar later scheidde: En Écoutant La Pluie
1963 – Gewezen nummer 1 in Frankrijk

CCR Lodi
1969 – Was de B-kant van Bad Moon Rising –
Lodi is een stad in Californië

Interview topdokter T’Sjoen
Madonna: Express Yourself 1989
Ismaël Lô: Tajabone 1999

Na Carlos Alleene: Robert Cray: Right Next Door (Because Of Me) 1968

Popcornplaat van de week: The Shirelles Will You Stil Love Me Tomorrow 1960

Flip Kowlier, Wannes Cappelle. Flip Kowlier is momenteel een in Gent wonende Izegemnaar: In De Vaert
2022 – Het thema depressie wordt op een prachtige en emotionele manier gebracht – Vrijdag gelanceerd

Etta James: Stierf bijna 11 jaar geleden toen ze 73 was: I’ve Been Lovin’ You Too Long 1997

Joan Jett & The Blackhearts, Voor Judith,  Have You Ever Seen The Rain? 1990 – Dit nummer geschreven door John Fogerty en werd meermaals gecoverd

Tom Waits: Waits’ carrière begon in 1971: Hope I Don’t Fall In Love With You 1973

Aretha Franklin Respect 1967 – Het magazine ‘Rolling Stone’ bekroonde het vorig jaar als ‘best song ever’

Je kan het programma telkens vanaf maandag integraal opnieuw beluisteren op Soundcloud. Dat kan eenvoudig via de knop “Tequila Gemist” (zie hieronder) boven in het menu van de homepage van deze website. Er is natuurlijk ook nog altijd de Facebook Live op de Facebookpagina van Radio Tequila., die ook nog weken na het live programma kan bekeken worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 × vijf =