Vooruitblik op De Rode Avond van 4 april

Vooruitblik op De Rode Avond van 4 april

april 3, 2019 De Rode Avond 0

Donderdag 4 april ontvangt presentator Yves tijdens De Rode Avond een andere beroemde radiostem als centrale gast: Roger De Knijf.

Hij stelt zichzelf even voor: ‘Ik ben heel mijn leven gefascineerd geweest door muziek. Ik kan niet leven zonder. Als kind was ik verzot op radio. Na mijn studies als vertaler-tolk (Engels, Frans, Duits, Spaans en Russisch) ben ik terecht gekomen bij de toenmalige BRT. Daar ben ik gebleven tot aan mijn pensioen. Ik heb er mijn hele carrière mogen presenteren op BRT1 (later Radio 1). Naast programma’s met jazz, big band, lichte muziek en pop, kleinkunst en chanson en easy listening, heb ik ook maatschappelijke programma’s gepresenteerd (programma’s met kritische reportages en interviews over maatschappelijk relevante thema’s) en sporadisch sportprogramma’s zoals de Sportmarathon op zondag en de Ronde van Frankrijk. De laatste 20 jaar van mijn carrière heb ik gewerkt als journalist en presentator voor de Radionieuwsdienst. Ik heb 17 jaar het actualiteitenmagazine van Radio 1 “Voor de dag” mogen presenteren. Ik maakte ook reportages in binnen- en buitenland (ook in oorlogsgebied), en stond meer dan 40 jaar op het podium als presentator (met bv. Big band o.l.v. Freddy Sunder, het jazzorkest van de BRT o.l.v. Etienne Verschueren, Jazz Middelheim, Jazz Brugge enz…). Ik bezocht tientallen landen waaronder onlangs Ethiopië, want reizen is een passie. Momenteel hou ik me vooral bezig met lokale geschiedenis. Ik ben 67 jaar oud en al 7 jaar met pensioen.’

Ook benieuwd welke CD selectie hij meebrengt? Stem donderdag om 19 u af op FM106.2 (regio Deinze), FM107.8 (regio Aalter), of via de website www.radiotequila.be voor de rest van de wereld.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 13 =