Dagklapper

Dagklapper

 

24 MAART

 

---- - Als bloem van de dag duidden de oude monniken de gouden steenbreek aan.

1381 - + H. Katarina van Zweden (Katrien, Katelijn, Kaatje, Kathleen)

1472 - + H. Simeon, kind-martelaar.

1494 - ° Georgius Agricola, Duitse wetenschapper, bekend als "de vader van de mineralogie". Hij overleed op 21.11.1555.

1580 - De eerste bommen uit de geschiedenis worden gegooid op het stadje Watchendorp in Gelderland, Duitsland. Hun uitvinding wordt toegeschreven aan Galen, bisschop van Munster.

1603 - + Koningin Elizabeth I van Engeland, in Richmond, Surrey. Zij was 70 en reeds 45 jaar koningin. Zij was een nogal eigenaardige dame met eerder vreemde gewoontes. Zo weigerde ze steeds de ring die ze bij haar kroning gekregen had van haar vinger af te schuiven. Toen in 1603 het prachtige ding helemaal in haar vinger was ingegroeid gaf de dokter bevel de ring te laten wegsnijden. Een week later was de koningin overleden. Als je haar toch nog wil ontmoeten dan moet je naar het bekende Windsor Castle, waar ze nog regelmatig komt spoken. Maar vergis je niet, want naar het schijnt komen daar ook af en toe de geest van Anne Boleyn, vrouw van Hendrik VIII, en koning Georges III en nog enkele anderen 'goeiedag' zeggen.

1656 - De nicht van Blaise Pascal, de Franse wiskundige, wordt op een miraculeuze manier genezen van een chronische kwaal, door een doorn van de Heilige Kroon van Christus aan te raken.

1755 - ° Rufus King, één van de Amerikaanse ‘Founding Fathers’. Hij hielp de Amerikaanse grondwet schrijven.

1803 - ° Edgerton Ryerson, Canadese opvoeder.

1834 - ° William Morris, Engelse ontwerper, ambachtsman en dichter. Hij overleed op 3.10.1896.

1840 - De oppositie in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden is vastbesloten een wet, die de uitgifte van schatkistbewijzen moet regelen, weg te stemmen. Daardoor duurt de zitting de hele dag, de hele daaropvolgende nacht, tot 5 uur in de namiddag. De leden van het Huis werden wakker gehouden tot de stemming door politieagenten.

1869 - ° Emile Fabre, Franse toneelschrijver en administrator van de Comédie Française. Hij overleed op 25.9.1955.

1874 - ° Harry Houdini in Hongarije. Magiër en ontsnappingsartiest. Hij overleed op 31.10.1926.

1881 - + Henry Wadsworth Longfellow, Amerikaanse dichter.

1882 – De Duitse wetenschapper Robert Koch kondigt in Berlijn aan dat hij de bacterie ontdekt heeft die verantwoordelijk is voor tuberculose.

1883 – De lange afstandstelefoonlijn tussen Chicago en New York City wordt ingewijd.

1887 - ° Fatty Arbuckle, Amerikaanse stomme film acteur, overleden op 30.6.1933.

1902 - ° Thomas Dewey, Amerikaanse politicus.

1904 - ° Pete Johnson, in Kansas City, Missouri, USA. Boogie-woogie pianist. Hij groeide op in een weeshuis en werd een attractie in de clubs in de omgeving van het Kansas City van midden de jaren ’20. In de jaren ’30 ontmoette hij blues shouter Big Joe Turner, toen zij beiden aan het werk waren in de club van Piney Brown in Kansas City. Zij werkten samen aan hits als "Piney Brown’s Blues" (1941), "Roll ‘em Pete" (1941), "S. K. Blues" (1945) en "Johnson and Turner Blues" (1945). Johnson wordt beschouwd als één van de leidende krachten van de boogie-woogie revival van het einde van de jaren ’30. In 1954 raakte hij verlamd door een hartaanval. Hij overleed trouwens aan een hartaanval op 23.3.1967.

1909 - ° Clyde Barrow, Amerikaanse gangster. De film "Bonnie and Clyde" gaat over hem. Hij werd doodgeschoten op 23.5.1934.

1911 - ° Joseph Barbera, cartoonist.

1922 - ° Dave Appell, Amerikaanse leider van de band the Applejacks. Hits : "Mexican Hat Rock" (1958) en "Tell Me When" (1964). Later werd hij producer voor o.a. Tony Orlando & Dawn.

1930 - ° Steve McQueen, Amerikaanse acteur, in o.a. de film "Bullet".

1937 - ° Billy Stewart, in Washington, D.C., USA. Zanger, componist en pianist, bijnaam 'Fat Boy', omwille van zijn 300 pond zware lichaam en zijn hit uit 1962 met die titel. Hij was een unieke zanger. Hij gebruikte de technieken van het ‘scatten’, nl. het verdubbelen en verviervoudigen van de lettergrepen of woorden en het zingen op bijna falsettoon. Bij opnamesessies en live concerten, gebruikte hij vaak een futuristisch soundsysteem met bandecho, dat zijn sound nog unieker maakte. Hij groeide op als kerkzanger en nam deel aan talentenjachten in het Howard Theater en zong bij de combo van zijn oom Houn’ Dog Ruffin. In 1955 werd hij lid van the Rainbows in zijn geboortestad Washington. Deze groep was ook het startpunt voor andere toekomstige sterren als Marvin Gaye en Don Covay. Later speelde hij piano in de begeleidingsgroep van Bo Diddley. Diddley hielp hem aan een platencontract bij Chess Records, voor wie hij platen opnam van 1956 tot 1962. Naast "Fat Boy" was "Reap What You Sow" een hit voor hem in 1962. Andere pop- en soulhits waren "Strange Feeling" (1963), "I Do Love You" (1965) en "Sitting In The Park" (1965). Hij had zijn grootste hit met een eigenzinnige versie van Gershwin's "Summertime" (1966). Later kwam ook nog "Cross My Heart" (1968). Hij kwam, samen met andere muzikanten van zijn band, om in een tragisch verkeersongeval op 17.1.1970.

1937 - ° George Fenton Hollis.

1937 - ° Frits Lambrechts.

1938 - ° Holgar Czukay van Can.

1943 - ° Guy Mortier. Hij werd hoofdredacteur van "Humo" toen hij nog maar 25 was.

1944 – In bezet Rome executeren de Nazi’s meer dan 300 burgers als vergelding voor een aanval van Italiaanse partizanen de vorige dag, waarbij 32 Duitse soldaten werden gedood.

1945 - ° Mike Kellie, Britse drummer van Art, Spooky Tooth en Three Man Army. Hij werkte ook als studiomuzikant met Joe Cocker, Gary Wright, Luther Grosvenor, Jim Capaldi, Peter Frampton, Paul Kossoff, Splinter en Only Ones.

1946 - ° Su Kramer.

1946 - ° Colin Peterson, Australische drummer. Toen Robert Stigwood de tot dan toe buiten Australië onbekende Bee Gees contracteerde in februari 1967, kwamen daar in maart 1967 gitarist Vince Melouny en drummer Colin Peterson bij. In maart 1969 verlieten zowel Melouny als Peterson de groep na interne meningsverschillen.

1948 - ° Lee Oskar van War.

1949 - ° Nick Lowe, Britse basgitarist, zanger en songwriter. Hij richtte Kippington Lodge op in 1965, met gitarist Brinsley Schwarz. Zij brachten 5 singles uit in de volgende jaren, maar scoorden geen hit. In oktober 1969 herdoopten zij de groep tot Brinsley Schwarz. Zij maakten 4 albums, die ook geen commercieel succes werden. In maart 1975 gingen zij uit elkaar. Lowe werd producer van de Kursaal Flyers, Dr Feelgood en Graham Parker. Hij bracht twee singles uit onder het pseudoniem Disco Brothers en Tartan Horde, weer zonder succes. Dan werd hij producer van the Damned, Elvis Costello, the Covers, met daarbij op dat ogenblik Huey Lewis, en Dave Edmunds. In juli 1977 werd hij lid van de groep van Dave Edmunds, Rockpile. Daarnaast probeerde hij nog altijd een solocarrière uit te bouwen. Vanaf 1978 scoorde hij met "I love the sound of breaking glass" (1978) en "Cruel to be kind" (1979). Samen met Mickey Jupp, die hij ook producede, Graham Parker, Elvis Costello, Ian Dury en Dave Edmunds was hij een hevige fan van Chuck Berry, wiens invloed hij grondig had ondergaan.

1951 - ° Dougie Thomas, rockmuzikant van Supertramp.

1954 - ° Robert Carradine, acteur.

1955 – Het toneelstuk "Ca ton a Hot Tin Roof" van Tennessee Williamsgaat in première op Broadway.

1956 - Elvis Presley treedt voor het laatst op in de televisieshow "Dorsey Brothers Stage Show".

1956 - "Poor People of Paris" van Les Baxter volgde "Lisbon Antigua" van Nelson Riddle op aan de top van de Amerikaanse hitparade, een unicum: de ene instrumentale die de andere opvolgde. Beide titels hadden bovendien nog een Europese stad in hun titel. Een merkwaardige samenloop van omstandigheden, zeker als je weet dat er nog maar drie andere titels van Amerikaanse nummers 1 waren die niet-Amerikaanse steden in hun titel hadden: Calcutta, Winchester en Glasgow. De hit van Les Baxter had bovendien deze titel slechts bij vergissing gekregen. De song was populair geworden in Frankrijk in 1954 door Edith Piaf onder de titel "La Goualante du Pauvre Jean", wat men in het Engels had moeten vertalen als "The Ballad Of Poor John". De vertegenwoordiger van Capitol Records in Parijs telexte echter de verkeerde titel naar Hollywood: hij schreef 'gens' in plaats van 'Jean' en dat werd vertaald als 'people'. Het was een origineel Frans chanson, geschreven door tekstschrijver Rene Rouzaud en componiste Marguerite Mannot, die ook de muziek voor de film "Irma La Douce" had geschreven. Arme Jan was het soort kerel dat altijd maar in de armen van de stoute meisjes van Parijs liep. Een Engelse tekst kwam er later van Jack Lawrence. "Poor People of Paris" was het boegbeeld van een aantal geïmporteerde Europese melodieën, die voor het Amerikaanse publiek werden aangepast. Naast voorlopers als "Autumn Leaves" van Roger Williams en "Lisbon Antigua" van Nelson Riddle, stonden de charts vol met nummers als "Valley Valpariso" van Percy Faith, "Madeira" van Ray Anthony, "Capri in May" van Jackie Gleason en "Woman of the River" van Sophia Loren. "Poor People of Paris" was de enige Amerikaanse nummer 1 voor Les Baxter.

1958 - "Catch a falling star" van Perry Como is voor 1 week de nieuwe Amerikaanse nr. 1.

1958 - Elvis Presley verschijnt in de kantoren van het Memphis Draft Board 86 om zich te laten inschrijven voor twee jaar verplichte legerdienst in het Amerikaanse leger. Hij was vergezeld van zijn ouders, zijn manager ‘Colonel’ Tom Parker en een vriend, Lamar Fike. Ondanks een maandloonverlaging van $100.000 tot $79 vertoonde de 'King of Western Bop' een opgewekte bescheidenheid tijdens het medisch onderzoek en de eedaflegging. Daarna wuifde hij naar de wachtende perscamera’s, terwijl hij van zijn Amerikaanse fanclub een doos ontving, met daarin een bananenroomtaartje en een bijbel. Manager Colonel Tom Parker deelde ballonnetjes uit met reclame voor de film "King Creole". Er waren genoeg platenopnames op voorhand gemaakt om met de regelmaat van een klok de tijd te overbruggen tot de King terug zou zijn uit Duitsland in 1960. Op het ogenblik dat hij, samen met 20 andere rekruten, op de kakikleurige bus naar Fort Chaffee, Arkansas stapte, zei hij tegen de journalisten, dat hij geen speciale behandeling wilde in het leger. Om de militaire haarsnit enigszins te anticiperen, had hij zijn lange lokken en bakkebaarden reeds laten inkorten. "Hair today, gone tomorrow", grapte hij tegen de militaire kapper, die nog een paar retouches aanbracht. Als Private 53310761 werd hij daarna overgebracht naar Fort Hood, Texas voor zijn basistraining bij de Second Armoured Division. Zowel de fans als Colonel Parker waren bezorgd, maar voor verschillende redenen. De fans belegerden de Draft Board van Memphis als protest tegen het feit dat hij soldaat moest worden. Parker zat er meer mee dat twee jaar uit de publieke belangstelling misschien wel eens het einde van Elvis’ carrière zou kunnen betekenen.

1960 - ° Nena (Gabriele Kerner). Duitse actrice, presentatrice en zangeres van de groep Nena. Hits : "99 Luftballons" (1983) en "Nur getraümt" (1983). In 1989 ging zij solo. Hits: "Anyplace, anywhere, anytime", duet met Kim Wilde (2003) en" Liebe ist" (2005). Zij verkocht wereldwijd meer dan 22 miljoen platen.

1960 - ° Kelly LeBrock, actrice.

1960 - Het Amerikaanse Hof van Beroep besluit dat het boek "Lady Chatterley's Lover" van D.H. Lawrence geen obsceen boek is en dus per post mocht verstuurd worden.

1961 - ° Rodney ‘Kool Kollie’ Terry, R&B d.j.

1962 - The Beatles treden op in het Women's Institute in Barnston, UK voor ongeveer 4000 BEF. Die avond dragen ze voor het eerst de door Burton's Multiple Tailors gemaakte grijze pakken met fluwelen revers. Het tijdperk van de lederen pakken is voor de Beatles voorbij.

1962 – "Shout" van Joey Dee & The Starliters komt de Amerikaanse Hot 100 binnen. "Shout" was geschreven door O’Kelly Isley, Ronald Isley en Rudolph en origineel gezongen door deze Isley Brothers in 1959. Johnny O’Keefe had er reeds in 1960 een cover van gemaakt. Het was de tweede millionseller voor Joey Dee, na "Peppermint Twist" in 1961. "Shout" kwam, net als "Peppermint Twist", uit de film "Hey, Let’s Twist" met Joey Dee in de hoofdrol. Het was bovendien ook de tweede keer dat de song zelf een millionseller werd, namelijk ook al in de originele versie van The Isley Brothers in 1959. "Shout" van Joey Dee & The Starliters klom tot de 6° plaats van de Amerikaanse Hot 100. Het was geen hit in de UK of Nederland, maar werd wel een nr. 6 in België. Latere versies van het nummer kwamen er nog in 1962 van Dion, Johnny Hallyday in het Frans. The Beatles en Lulu & the Luvers coverden het nummer in 1964. Hetzelfde werd gedaan door The Chamber Brothers in 1969, the Trammps in 1975 en The Championettes met Loes Van den Heuvel in hun medley van 1993.

1963 - The Beatles treden op in de Empire Ballroom in Liverpool, UK.

1964 – The New Musical Express heeft voor het eerst in zijn bestaan een singles top 10 die uitsluitend uit Britse acts bestond :

Cilla Black : Anyone who had a heart

Dave Clark Five : Bits and pieces

The Bachelors : Diane

The Merseybeats : I think of you

The Searchers : Needles and pins

The Rolling Stones : Not fade away

Billy J Kramer & the Dakotas : Little children

Gerry & the Pacemakers : I’m the one

Brian Poole & the Tremeloes : Candy man

Eden Kane : Boys cry

1965 - Senator Robert F. Kennedy is de eerste die de top van de Mount Kennedy, 13000 voet hoog, in het Yukon Territory bereikt, tot dan toe de hoogste onoverwonnen berg van Noord-Amerika. De Canadese regering had de berg genoemd naar zijn broer, de overleden president. De senator plantte een zwartomrande vlag op de top, met daarbij een exemplaar van de inauguratierede van de president.

1969 - ° Luis Oliveira in Sao-Luis, Brazilië. Voetballer bij Sociedade Esportiva Tupan, Anderlecht, Cagliari, Fiorentina en de Rode Duivels.

1970 - ° Sharon Corr, in Dundalk, Co. Louth, Ierland. Zangeres en violiste van The Corrs.

1970 - ° P.A. Pasemaster Mase, rapper van De La Soul.

1972 - + Linda Jones, Amerikaanse zangeres. We kennen haar het best voor haar hits "Hypnotized" en "What’ve I Done to Make You Mad" uit 1967. Tussen 1967 en 1972 plaatst zij 9 singles in de soul charts. Zij overlijdt aan diabetes.Zij was 26, geboren op 14.1.1944.

1973 - "Love Train" van the O'Jays is voor 1 week de nieuwe Amerikaanse nr. 1.

1973 – "Billion Dollar Babies" van Alice Cooper komt in de US bij de albums op nr. 1.

1973 - Een doorgeslagen fan springt op het podium op een concert van Lou Reed in Buffalo, New York, USA en bijt in het achterwerk van Lou Reed, terwijl hij "Leder !" roept.

1974 - ° Alyson Hannigan, actrice uit "Buffy the Vampire Slayer".

1976 - + Bernard Montgomery, Britse veldmaarschalk en generaal van de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog, bij Alton, Hampshire, U.K.

1976 – Isabel Peron, presidente van Argentinië wordt afgezet door het leger.

1978 – De Britse platenmaatschappijen krijgen van het hoog gerechtshof de toelating bootlegs en piratenplaten in beslag te nemen.

1979 - The Bee Gees komen voor 2 weken op nr. 1 in de USA met "Tragedy".

1980 - De dag van hun optreden in de Roxy in Los Angeles, Californië, USA dagen de leden van Genesis op om persoonlijk tickets te verkopen voor het concert.

1980 - + Oscar Arnulfo Romero, de Rooms-Katholieke aartsbisschop. Hij wordt doodgeschoten terwijl hij de mis opdraagt in San Salvador.

1984 - "Hello" van Lionel Richie komt in de UK op nr. 1, voor 6 weken.

1986 - De soundtrack van de film "Absolute Beginners" komt uit: met Ray Davies, David Bowie e.a.

1989 – De supertanker Exxon Valdez loopt aan de grond op een rif in Prince William Sound, Alaska. 11 miljoen gallons ruwe olie lekken.

1990 - Fleetwood Mac start zijn afscheidstournee in Australië. "The Mask"-tournee wordt ondernomen ter ondersteuning van hun CD "Behind the Mask".

1990 - Gloria Estefan krijgt een Golden Globe van Columbia Records voor de verkoop van 5 miljoen albums buiten de USA.

1990 - Sinead O'Connor, de zangeres met het kaalgeschoren hoofd, realiseert twee unieke feiten: zij is de eerste Ierse solozangeres die op nr. 1 komt in de Britse album chart, met "I do not want what I haven't got". Daarin brengt zij eigen nummers naast versies van traditionals, zoals "I am stretched on your grace" en de nr. 1-single "Nothing compares 2 U", een nummer geschreven door Prince. Zij staat ook bekend voor uitvallen naar orde en gezag in haar teksten en voor een uitgesproken steun aan het IRA, een steun waarop zij trouwens later terugkwam.

1990 – In Nashville, Tennessee, USA vestigde Tom Jager een nieuw wereldrecord zwemmen 50 m bij de mannen met 21.81.

1995 - Het Hoogste Zwitserse gerechtshof heft het bankgeheim op rekeningen van Puelinckx, Wallyn en Mangé op.

1996 - De 4° Post-Oscar Party van Elton John heeft plaats in het Maple Drive Restaurant in Los Angeles, Californië. Helpen geld verzamelen voor de AIDS-Stichting van de Britse zanger: actrices Sandra Bullock, Whoopi Goldberg, Emma Thompson en Sharon Stone, acteurs Robin Williams en Tom Hanks en rockzangers Sting en Melissa Etheridge.

1996 - De politie van Dublin krijgt een oproep uit een tophotel om een onderzoek in te stellen naar een incident waarbij de Britse groep Oasis betrokken is. Een fotograaf belde en beweerde dat zijn camera met geweld werd afgenomen door de zware jongens die Oasis-voorman Liam Gallagher moeten bewaken tijdens zijn verblijf in Dublin voor 2 concerten. De camera werd afgenomen toen de fotograaf probeerde Gallagher te fotograferen toen hij de pub Bruxelles verliet om terug te keren naar het Westbury Hotel. Het was het laatste incident van een weekend, waarin hij met zowat iedereen ruzie had: van Michael Hutchence van INXS tot zijn eigen vader Tommy Gallagher. Dagelijks dweilde hij de pubs af met een aantal compagnons. Zijn broer Noel hield zich intussen relatief kalm tijdens het Dublinverblijf van de groep.

1998 - Twee jongens van 11 en 13 jaar schieten 4 scholieren en 1 leraar dood op de Westside Middle School in Arkansas, USA. 9 meisjes en een andere leraar raken gewond.

1999 – De NAVO voert luchtaanvallen uit tegen Joegoslavië. Dat was de eerste keer in zijn 50-jarig bestaan dat de alliantie een onafhankelijk land had aangevallen.

2000 - + Al Grey, Amerikaanse jazztrombonist. Hij leed o.a. aan diabetes. Hij maakte lange tijd deel uit van het orkest van Count Basie en speelde met jazzgrootheden als Benny Carter, Frank Sinatra, Lionel Hampton, Dizzy Gillespie en Ella Fitzgerald. Hij was te horen op 70 platen van andere artiesten en maakte bijna 30 platen onder zijn eigen naam. Hij was 74, geboren op 6.6.1925.

2002 Met de bekroning van twee Afro-Amerikaanse acteurs, Denzel Washington en Halle Berry, respectievelijk onderscheiden als beste acteur en als beste actrice, werd in Hollywood Oscar-geschiedenis geschreven. En met vier stevige Oscars maakte Ron Howards "A beautiful mind" zijn favorietenrol waar. "The lord of the rings" was ondanks een gelijk aantal onderscheidingen de geklopte op de 74ste Oscaruitreiking. Dankzij Danis Tanovic' "No man’s land" deelt ons land ook in de prijzenregen. Tanovic heeft de Belgische nationaliteit en producente en cineaste Marion Hänsel nam een vijfde van het budget van zijn film voor haar rekening. Met Halle Berry wint voor het eerst een zwarte vrouw de prijs voor de beste vrouwelijke vertolking. Halle Berry verdient haar Oscar voor haar beklijvende vertolking in "Monster’s ball". Zij versloeg op de streep Sissy Spacek, die haar comeback vierde met "In the bedroom". Denzel Washington beende na 38 jaar eindelijk zijn grote voorbeeld Sidney Poitier bij. Hij werd tot beste acteur uitgeroepen voor zijn bijdrage in "Training day", net op de dag dat Sidney Poitier een ere-Oscar in ontvangst mocht nemen. Het feest kon niet op met drie ,,zwarte'' Oscars. Denzel Washingtons bekroning betekent dat Russel Crowe een tweede Oscar op rij misloopt. Slechts Spencer Tracy en Tom Hanks slaagden daar voor hem ooit in. Wellicht is Crowe het slachtoffer geworden van zijn eigen gewelddadige en onsympathiek gedrag. Maar "A beautiful mind", waarin hij de rol van John Nash vertolkt, lijkt na een intense moddercampagne verder toch geen schade te hebben opgelopen. In de filmstudio's is men aan het overleggen om dergelijke campagnes voortaan te vermijden.

2005 De Amerikaanse zangeres Paula Abdul wordt veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee jaar en een geldboete van 300 dollar voor het plegen van vluchtmisdrijf. De 41-jarige zangeres gaf haar schuld toe door haar advocaat no contest (geen betwisting) te laten pleiten en wist op die manier ook een proces te omzeilen. Bij een veroordeling na een proces riskeerde Abdul immers een effectieve gevangenisstraf van zes maanden en een geldboete van 1.000 dollar. Abdul botste afgelopen december in San Fernando Valley op een ander voertuig toen ze van rijvak wisselde en pleegde daarna vluchtmisdrijf. De inzittenden van de beschadigde wagen slaagden er echter in om de nummerplaat van Abduls wagen te fotograferen. ,,Zonder medeweten van Paula'' kwamen de twee voertuigen ,,in licht contact met elkaar'', verduidelijkte de advocaat van de zangeres. Eerder berichtte de televisiezender ’Celebrity Justice’ dat de zangeres aan de politie had gezegd dat de botsing helemaal niet kon hebben plaatsgevonden omdat haar wagen die dag voor herstellingswerken in de garage stond. Maar volgens het researchteam van de zender leverde Abdul haar wagen pas een dag na het ongeval bij de garage af.

2005 – De Amerikaanse actrice Sandra Bullock krijgt een ster met haar naam gekregen op de Walk of Fame in Hollywood. De ster van Bullock ligt naast die van Keanu Reeves, haar actiepartner in de succesfilm 'Speed' (1994). Tijdens de plechtigheid was Bullock vergezeld van William Shatner, haar tegenspeler in 'Miss Congeniality 2'. Donderdag verscheen de sequel op 'Miss Congeniality' (2001) in de filmzalen in de Verenigde Staten. De 40-jarige actrice brak door bij het grote publiek met de actiefilm 'Speed' waarin ze een buschauffeur vertolkt die een dolle rit meemaakt als ze verneemt dat de bus zal ontploffen als ze stopt. In de nabije toekomst staat Bullock opnieuw samen op de set met Keanu Reeves, dit keer voor een romantisch komedie, 'Il Mare', die in 2006 in de zalen zou uitkomen.

2011 – Financieel auteur Thierry Debels kijkt in portefeuille van Vlaamse muziekwereld. Niet Koen Wauters maar Gert Verhulst is de rijkste Vlaamse zanger. Met zijn sprekende hond Samson is 'Gertje' vlot 6,6miljoen euro waard. 'En dat is dan nog een zeer voorzichtige waardering', zegt financieel auteur Thierry Debels, die in een nieuw boek een top 100 samenstelt van onze rijkste zangers.

1. Gert Verhulst 6.600.000

2. Koen Wauters (Clouseau) 5.000.000

3. Helmut Lotti 3.800.000

4. Chris Van den Durpel 3.500.000

5. Walter Grootaers 3.200.000

6. Urbanus2.700.000

7. Danny Verbiest (ex-Samson) 2.500.000

8. Kris Wauters (Clouseau) 2.450.000

9. Patrick Busschots (platenbaas ARS) 2.300.000

10. Dani Klein (Vaya Con Dios) 2.200.000

11. Adamo 2.200.000

12. Kristel Verbeke (K3) 2.000.000

13. Kathleen Aerts (ex-K3) 1.950.000

14. Ray Muylle (producer)1700.000

15. Rocco Granata 1.568.000

16. Will Tura 1.400.000

17. Jean-Paul De Coster (2 Unlimited) 1.363.000

18. George Kooymans (Golden Earring)1.300.000

19. Jan Leyers (o.a. Soulsister)1.229.000

20. Karen Damen (K3) 1.200.000

21. Johan Vanden Eede (componist Studio 100) 1.170.000

22. Filip De Wilde (2 Unlimited)957.000

23. Bart Peeters 900.000

24. Regi Penxten (Milk Inc.) 850.000

25. Evert Verhees (producerv en sessiemuzikant) 700.000

26. Miguel Wiels 646.000

27. Arno 580.000

28. Natalia 560.000

29. Toots Thielemans537.000

30. Alex Callier (Hooverphonic) 485.000

31. Dana Winner 454.000

32. Jacques Brel 434.000

33. Herman Gillis (Erotic Dissidents) 401.500

34. Sam Gooris 400.000

35. Soulwax 395.500

36. Ingeborg 384.000

37. Evi Hanssen & Fred Di Bono 370.000

38. Koen Crucke 332.000

39. Bart Kaëll 310.000

40. Wout Van Dessel (Sylver) 272.000

41. Willy Sommers 265.800

42. Kate Ryan 260.000

43. Margriet Hermans 254.000

44. Zornik 251.000

45. Milow 249.000

46. Jan De Smet (De Nieuwe Snaar) 248.000

47. Johny Voners 248.000

48. Frank Vander linden (De Mens) 244.000

49. An Pierlé 242.000

50. Günther Neefs 234.000

51. Vito Lucente (house-producer Junior Jack) 220.000

52. Piet Goddaer (Ozark Henry) 218.000

53. Axelle Red 208.000

54. dEUS 205.000

55. Els Pynoo & Dany Mommens (Vive La Fête) 200.000

56. Kristiaan Debusscher (Allez Allez) 194.000

57. Hugo Matthyssen (o.a. Clement Peerens)192.000

58. Jo Bogaert (Technotronic) 178.000

59. Mike Dierckx (danceproducer MIKE) 174.000

60. Paul Michiels (o.a. Soulsister) 171.000

61. Stijn Meuris (o.a. Noordkaap, Monza) 169.000

62. Gert Bettens (K's Choice) 167.000

63. Hanne Troonbeeckx 166.000

64. Daan 165.000

65. Novastar (Joost Zwegers) 165.000

66. Peter Luts (Lasgo) 147.000

67. Jean Blaute 144.000

68. Laura Lynn 139.000

69. Hans Francken (producer Clouseau) 134.000

70. Wendy Van Wanten 124.000

71. Johan Verminnen 123.000

72. John Terra 121.000

73. Gabriel Rios 117.000

74. Walter Verdin (o.a. Pas De Deux) 111.000

75. Philippe Bokken (The Magical Flying Thunderbirds) 83.000

76. Coco Jr. & Geena Lisa 83.000

77. Erik Melaerts (gitarist en producer) 83.000

78. Danny Wuyts (pianist)81.000

79. Kommil Foo 70.000

80. Stan Van Samang 68.000

81. Kevin Mulligan (gitarist, o.a. Talkback) 68.000

82. Raymond van het Groenewoud 68.000

83. The Scabs 62.000

84. Sven Maes (trance-dj Svenson) 60.000

85. Kolacny broers (o.a. Scala) 57.000

86. Rik Tubbax 57.000

87. Dirk Blanchart (o.a. Luna Twist) 56.000

88. Michel Nachtergaele (danceproducer Amnesia) 55.000

89. Mark Tijsmans 53.000

90. Linda Mertens (Milk Inc.) 44.000

91. Jasper Steverlinck (o.a. Arid) 38.000

92. Sandrine 33.000

93. Roel Vanderstukken 32.000

94. Maurice Engelen (Praga Khan) 30.000

95. Hadise 25.000

96. Jo Lemaire 21.000

97. Bart Vandenbossche 20.200

98. Admiral Freebee 20.000

99. Roland 19.600

100. Serge Ramaekers (Confetti's) 19.500

 

Meer dagklapper op de radio, elke werkdag tussen 08.00 u. en 19.00 u. in de Tequilaprogramma's en op zondag tussen 13.00 u. en 15.00 u. bij Jacob Van Maerlant!

° = geboorte
+ = overlijden


Listen to Radio Tequila

Valentijnswandeling

vtbKultuur Deinze

  
© Radio Tequila Deinze, 1997-2017 | Home | Advertise | Bookmark | Disclaimer | Stats | Contact