Tequila vanaf 2.1.2018 op FM 106,2 in Deinze en 107,8 in Aalter

Tequila vanaf 2.1.2018 op FM 106,2 in Deinze en 107,8 in Aalter

december 25, 2017 Algemeen nieuws 0

Radio Tequila neemt op vrijdag 29 december 2017 afscheid van de vertrouwde FM 105.1. In de voorbije erkenningsronde kregen wij een nieuwe erkenning voor nog eens 9 jaar. Vanaf 1 januari 2018 (in de praktijk 2 januari) keren wij in Deinze terug op onze ‘oude’ frequentie, FM 106,2. Maar nog groter nieuws is natuurlijk dat wij nu ook gaan uitzenden voor Aalter, via FM 107.8. In de beginjaren van Tequila, voor het zendgebied werd ingeperkt, hadden wij in de regio Aalter een uitgebreid en trouw luisterpubliek. Het is natuurlijk de bedoeling dat wij die verloren plaats nu weer gaan inpalmen.

Radio Tequila heeft in de voorbije 35 jaar in de Leiestreek een reputatie opgebouwd, waarbij de lokale informatie aangenaam wordt verpakt in leuke muziek. Organisatoren, overheid, handelaars en verenigingen kunnen met hun informatie altijd bij Tequila terecht.

In dat verband willen wij graag ons team van vrijwilligers uitbreiden met medewerkers en informanten uit Groot Aalter en natuurlijk ook uit Nevele, dat eerlang ‘trouwt’ met Deinze. Het blijft natuurlijk de bedoeling ons “hartland” te blijven bedienen, en dat is naast Deinze vooral Zulte, Nazareth en Kruishoutem, waar het voor ons ooit begon in 1982.

Nieuwe studio

Tegelijk met het installeren van de twee zenders, in Deinze en Aalter, en de straalverbinding tussen beide, werd ook al een nieuwe opnamestudio geïnstalleerd. In de loop van 2018 krijgt ook de live studio volledig nieuwe apparatuur en een nieuw radiopakket.

Ook de radio zal anders klinken. Op 2 januari gaat Tequila van start met een totaal vernieuwde programmatie en een nieuwe muziekformat.

De overschakeling

Voor het overschakelen van de frequenties zullen we genoodzaakt zijn op vrijdag 29 december uit de ether te gaan. De reden hiervoor is dat we geen risico willen nemen om “illegaal” te vroeg op de nieuwe of te lang op de oude frequentie uit te zenden. Op 31 december en op 1 januari is het praktisch onmogelijk de zenders aan te passen. Daarvoor moet gewacht worden tot dinsdagmorgen 2 januari.

De automatisering blijft ondertussen wel draaien. Dat betekent dat er op zaterdag, zondag en maandag toch nog via www.radiotequila.be kan geluisterd worden. Ideale achtergrondmuziek.

Op dinsdag 2 januari, om 14 u, zullen onze technici alles opnieuw kunnen opstarten. Dat gebeurt eerst op FM 106.2 in Deinze en zo vlug mogelijk daarna ook op FM 107.8. in Aalter.

Back to the Future

Net als op 11 april 1982, de start van Radio Tequila toen nog in Kruishoutem, zal Jo Van Langeveld, één van de oprichters van het radiostation, ook deze keer beide nieuwe stations weer opstarten. Hij begint klokslag 14 u met dezelfde plaat als toen. Wie weet nog welke plaat?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × 2 =