Radi’O Zoutloos, luisterspel op Radio Tequila

Radi’O Zoutloos, luisterspel op Radio Tequila

maart 30, 2021 Algemeen nieuws 0

Leietheater wacht niet op versoepelingen van coronamaatregelen voor de cultuursector om enkele (online) alternatieven aan te bieden. In samenwerking met Radio Tequila wordt vanaf 6 april de podcast/luisterspel Radi’O Zoutloos, uitgezonden.

De coronamaatregelen treffen de cultuursector bijzonder hard. Evenementen of voorstellingen kunnen momenteel nog niet plaatsvinden, maar Leietheater blijft niet bij de pakken zitten. Er werd gezocht naar een manier om de nodige culturele ontspanning coronaproof en daarom digitaal aan te bieden. In april kan je bijvoorbeeld genieten van Radi’O Zoutloos.

Radi’O Zoutloos: Podcast/luisterspel in woonzorgcentra, scholen, online en op Radio Tequila

Het gelauwerde jeugdtheatergezelschap Studio ORKA zou eerder dit seizoen in Deinze te zien geweest zijn met de voorstellingen Pied de Poule en Zoutloos. Het immer creatieve gezelschap bleef niet bij de pakken zitten en maakte van Zoutloos iets tussen een luisterspel en podcast. De voorstellingen van Studio ORKA ontroeren en bevatten een goede portie humor. En ze worden steeds enthousiast onthaald door jong én oud.

In zes afleveringen van circa. vijftien minuten horen we over het wel en wee van een nest prettig gestoorde mensen in een rusthuis. Jimmy (Dominique Van Malder) kijkt terug naar die bijzondere dag waarop hij voorgoed afscheid nam van zijn moeder Palmira (Tania Van der Sanden). Radi’O Zoutloos wordt na de vele verliezen van geliefden door corona een ode aan het leven en de fantasie. Meer info vind je in het filmpje over the making of.

Tussen 6 en 18 april kan iedereen dit ontroerend en hilarisch luisterspel gratis beluisteren op de lokale radiozender Radio Tequila via 106.2 FM voor de regio Deinze of FM 107.8 voor de regio Aalter of online via www.radiotequila.be. Radi’O Zoutloos zal bovendien tijdens de paasvakantie aangeboden worden aan verschillende woonzorgcentra. Ook de basisscholen zullen het luisterspel in de klas kunnen laten horen na de paasvakantie.

Wanneer op Radio Tequila?

  • Aflevering 1: dinsdag 6 april om 12.30 u.
  • Aflevering 2: woensdag 7 april om 12.30 u.
  • Aflevering 3: donderdag 8 april om 12.30 u.
  • Afleveringen 1, 2 en 3: zondag 11 april vanaf 15.30 u
  • Aflevering 4: dinsdag 13 april om 12.30 u.
  • Aflevering 5: woensdag 14 april om 12.30 u.
  • Aflevering 6: donderdag 15 april om 12.30 u.
  • Aflevering 1 tot en met 6: zondag 18 april vanaf 15 u.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

13 + 6 =