Radio Tequila animeert Versele-Laga Run 2021 op 12 september

Radio Tequila animeert Versele-Laga Run 2021 op 12 september

juli 6, 2021 Algemeen nieuws 0

VERSELE-LAGA EN THOMAS VAN DER PLAETSEN ORGANISEREN IN 2021 WEER EEN VERSELE-LAGA RUN

Vorig jaar was het door Covid-19 niet mogelijk, maar dit jaar organiseert de internationale fabrikant van dierenvoeding en –verzorgingsmerkproducten Versele-Laga wel weer een fysieke editie van de Versele-Laga Run. De derde editie van het loopevent heeft plaats op zondag 12 september en wordt in Deinze een echt stadsevent, met start en aankomst op de Markt. De deelnemers krijgen de keuze uit twee vernieuwde parcours van 5 en 11 km. Radio Tequila animeert start en aankomst op de Markt.

TWEE JAAR NAAR UITGEKEKEN

Na de succesvolle tweede editie in 2019 met 820 deelnemers, organiseert Versele-Laga op zondag 12 september 2021 een nieuwe Versele-Laga Run. De voorbereidingen van deze editie waren al gestart in het voorjaar van 2020. Maar omdat corona toen roet in het eten gooide, moesten ze bij Versele-Laga inventief zijn en een alternatief bedenken: de Versele-Laga Trainingsrun 2020, een 9 km lang parcours dat een maand lang werd uitgepijld. Maar dit jaar mogen sportievelingen uit Deinze en omstreken zich dus wel weer opmaken voor een echt live loopevent.

TWEE NIEUWE PARCOURS, MET VERSCHILLENDE STARTMOMENTEN

Deelnemers hebben dit jaar de keuze uit twee nieuwe, mooie en gevarieerde parcours van 5 of 11 km, langs de Leie en door de fabriek van Versele-Laga. En beide parcours met start en aankomst op de Markt in Deinze. Het 11 km-parcours neemt de lopers ook mee over de brug van Versele-Laga naar een mooi en pittig stuk off road door de Meersen langs de oude Leie.

Om de massa wel nog wat te spreiden, wordt aan de deelnemers gevraagd om op voorhand op www.verselelagarun.be een startblok te kiezen.

Sportievelingen reserveren de tweede zondag van september dus maar beter al in hun agenda. Niet enkel dit jaar, maar ook de volgende jaren, want ook dan zal er gelopen worden in Deinze.

LOPEN VOOR EEN GOEDE GEZONDHEID ÉN HET GOEDE DOEL

“Bij Versele-Laga willen we de band tussen mens en dier voeden met de beste voeding- en verzorgingsproducten voor een gezond en gelukkig dier. Én door een gezonde levensstijl te promoten waarbij bewegen essentieel is. Een boodschap die we het hele jaar door overbrengen naar onze medewerkers en met een event zoals de Versele-Laga Run ook naar alle inwoners van Deinze en omstreken”, zegt Sarah Lanckman, Brand Manager Versele-Laga.

Bovendien gaat ook dit jaar een deel van de opbrengsten van het event naar het Back On Track-fonds van Thomas Van der Plaetsen, de Deinse meerkamper en peter van het event. Met zijn fonds dat hij heeft opgericht nadat hij in 2014 zelf kanker overwon, wil Thomas (ex-)kankerpatiënten inspireren om weer in beweging te komen en zo het leven weer in handen te nemen.

Net zoals elk jaar zal Thomas dit jaar samen met 20 ex-kankerpatiënten de 5 km lopen op de Versele-Laga Run. Een eerste mijlpaal in hun trainingsschema dat ze volgen in het kader van de Back on Track Run Challenge om tegen het einde van het jaar 10 km te lopen.

Thomas verzekerde zich vorige maand nog van een ticket voor de Olympische spelen in Tokio, waar hij zijn achtste plaats van vijf jaar geleden op de Spelen in Rio hoopt te evenaren. Voor zijn vertrek naar Tokio is hij het parcours van de Versele-Laga Run al eens gaan verkennen. “Het is fantastisch dat de Versele-Laga Run dit jaar opnieuw écht kan doorgaan en de kans biedt om opnieuw samen te gaan trainen en lopen. Ook voor onze Back on Track challengers groep is dit erg belangrijk. Deze mensen hebben het nodig om samen en als team hun grenzen te verleggen.”, aldus Thomas Van der Plaetsen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

acht + 3 =