26-02-2017 - Up To Date 700 - Sportlaureaten 2016

 UP TO DATE - 700  26-02-17  

09:00

Intro “Wade In The Water” – Ramsey Lewis

Verwelkoming – overlopen gasten programma

Bedanken presentator Sport op Zondagmorgen

Muziek

09:30

Johan De Smet, voorzitter van de Sportraad Deinze i.v.m. de huldiging van de Sportlaureaten 2016

Op 17 februari werden in zaal Palaestra de sportlaureaten 2016 gehuldigd. Trofee beloftevolle jongere,  beloftevol jongerenteam, trofee sportvrouw, sportman en sportclub. Naast deze 5 trofeeën werd door de Stedelijke Sportraad ook een trofee voor de recreatiesport uitgereikt. De presentatie van dit Sportreferendum lag in handen van Tom Baudeweel ( VRT radio sportjournalist).

De winnaars zijn: Jorg Vanlierde (beloftevolle jongere); BBC Deinze – U12-meisjes basketbal (beloftevol jongerenteam); Livia De Clercq (atletiek) (sportvrouw) ; Thomas Van der Plaetsen ( atletiek) (sportman); A.C. Deinze ( atletiek)(sportclub)

09:45

Stefaan Vermeulen van “Opinie Café” i.v.m. de film “The Land of the Enlightened”, over oorlogskinderen in Afghanistan

Fictie en documentaire lopen naadloos in elkaar over in deze verbluffende cinematografische reis naar de schoonheid van het door oorlog geteisterde Afghanistan. De beelden die debuterend regisseur Pieter-Jan De Pue over een periode van zeven jaar op evocatieve 16 mm-film vastlegde, geven een bevreemdende maar fascinerende kijk op de toestand waarin Afghanistan wordt achtergelaten voor de volgende generatie. Een verscheurd Afghanistan ! Terwijl de Amerikaanse soldaten zich opmaken om te vertrekken, dringen we in het spoor van De Pue diep in dit verborgen land binnen waar jonge jongens vogelvrije bendes vormen die handelsroutes controleren, springstof van achtergebleven landmijnen verkopen en roestige tanks als speeltuigen gebruiken - ze volgen hun eigen oorlogsregels, die gemodelleerd zijn naar het desolate landschap dat ze geërfd hebben. Verwacht u dus niet aan een film over slachtoffers. De film is een ode aan de vindingrijkheid en het overlevingstalent van de oorlogskinderen.

Wanneer? 3 maart

Waar? Buurtcenter De Rekkelinge

Deuren? 19 uur – aanvang: 20 uur / inkom: 5 euro

Organisatie?  Groen Licht !

 

10:00

de Sportvrouw van Zulte, Hilde Lauwers, met sportschepen Olivier Peirs en Eddy Van Oost (Sportraad Zulte)

Vrijdagavond 17 februari organiseerden de Zultse sportraad en -dienst samen het Sportgala in een nokvolle Gaston Martenszaal in Zulte. Een hele reeks genomineerden voor kalenderjaar 2016 voor zowel sportbelofte, sportvrouw, sportman als sportploeg, sportverdienste als G-sporter passeerden de revue bij presentator Denis Herman. Jo Planckaert en Jolien Verschueren waren de gastvedetten die  telkens de enveloppes met de winnende namen mocht bekendmaken. Karateka Andy Clochet en 400 meter loopster Hilde Lauwers werden vrijdagavond uitgeroepen tot Sportman en Sportvrouw van Zulte 2016. De titel van Sportbelofte was voor Charlotte Pennynck, wereldkampioene cyclocross bij de 14-jarigen. Sportploeg van het jaar werden de heren van Kuros voor twee opeenvolgende promoties. Odette Bruneel, voorzitter van Sportiva, kreeg de trofee Sportverdienste 2016. Tom Degraeve werd laureaat bij de G-Sporters. Als laatste kwam de persprijs aan bod, die werd uitgereikt aan Jo Lambrecht, de geestelijke vader van Dwars Door Zulte. Ook de kampioenen uit de Zultse sportverenigingen én alle Zultenaars die de Bornemse Dodentocht volledig hebben uitgestapt, werden gehuldigd omwille van hun uitzonderlijke sportieve prestaties. De reeks werd afgesloten met de persprijs.Tussendoor was er een spectaculaire sportdemonstratie van de ropeskippers van The Handles en een aangrijpende kortfilm van Marc Van den Berghe over de moeilijke weg van G-Sporter Sander Nuyttens uit Sint-Eloois-Vijve. Sander was zelf aanwezig.

10:30

Erik Beyrens ( ex van Grace Jones) zingt live Georges Harrison….

Van voetballer bij Cercle Brugge tot covermodel in Parijs. Erik Beyrens, vandaag 66 jaar, maakte in de jaren ’70 als profvoetballer furore bij eerste klasse clubs zoals Beerschot en  Cercle Brugge. Maar Erik had meerdere doelen… In de jaren ’80 schopte hij het tot internationaal YSL-, Armani-, Marlboro-model. Hij werkte 22 jaar als professioneel model in Parijs en kon daar onder meer Grace Jones en  Carla Bruni charmeren. Door zijn verhuis naar de Franse hoofdstad moest hij in 1986 het WK in Mexico missen. Maar hij kreeg wel een fotoshoot voor Vogue in de plaats. Omdat zijn vader een knappe vent was, vroegen  ze hem geregeld om te defileren. Toen de labels zich na een tijdje ook op de jeugd gingen richten, vroeg zijn vader of hij ook zin had om mee te lopen in de modeshows. Hij kreeg er 100 of 200 Fr voor. Ze liepen shows in zaaltjes in Sint-Denijs-Westrem, Boechout, Broekem, …Door al dat defileren werd hij opgemerkt en kwam zo bij Model Team uit Brussel terecht. In 1983 vertrok  hij naar Parijs waar hij samen woonde op een appartement met tien andere modellen. Uiteindelijk bleef hij er 22 jaar. Hij koos voor het modellenwerk ipv het profvoetbal want dat bood in die tijd meer zekerheid op financieel vlak.
hij sleepte heel wat campagnes in de wacht. Zijn beste jobs kreeg hij in de jaren tachtig en negentig waarbij hij protagonist was in zo’n 65 commercials ( Nivea, Marlboro, Hugo Boss, Armani, Mercedes, Honda, L&M cigarettes,…) Maar na de aanslag van 9/11 viel alles in duigen. Twee jaar lang durfde niemand nog investeren in publiciteit. Toen er in 2005 een tweede crisis aankwam is hij teruggekomen. Er was geen werk meer en hij werd natuurlijk ook ouder. Na zijn

De jaren tachtig was een zware periode. Dat gold voor elke creatieve sector. En dat is ook normaal! Ze zetten een handvol knappe jongens en meisjes samen op een vliegtuig. Eens aangekomen moesten we enkel niksen en zachtjes bruinen om nadien te poseren voor pakweg Nivea zonnecrème. Bij voorkeur werd er naakt gezond. Photoshop bestond nog niet en je mocht tijdens zo een shoot geen witte strepen van je badpak  of zwembroek zien… Wat denk je dat er op zulke momenten gebeurt? Wrijf mijn rug eens in…. en van het een kwam het ander. ”

In de jaren ’80 leefden ze als God in Frankrijk. Ze reisden naar de Caraïben en lunchten met Mick Jagger en zijn vrouw Jerry Hall. Hij lunchte in Monaco Olivier Strelli en liep Prins Albert van Monaco tegen het lijf. Hij maakte een reis met Grace Jones naar Ibiza, verkeerde een tijd met actrice Valeria Golino… Het ging allemaal vanzelf. Al die gasten waren vrienden. Jean Paul Gaultier, Thierry Mugler,… Ook met hij op stap met Carla Bruni ….Ze is een paar keer bij hem geweest en heeft hem bij haar uitgenodigd, vlakbij Rue de la Pompe in Parijs. Haar familie was  erg chique. Zij reisde bijna constant de wereld rond. Wanneer ze hem belde, gingen ze even iets drinken en de dag erna was ze weer op reis of moest hij vertrekken voor een job. Het was in die tijd onmogelijk om een vaste relatie te hebben. De job eiste te veel van je tijd op. Bovendien was de verleiding groot met al die mooie mensen in de buurt.

11:05

Wim Verstraete, Coördinator van 22ste VTI-eetfestijn op 12 maart in de Brielpoort +  Stefanie Dossche(coördinator vakgroep wiskunde-wetenschappen)

Het eetfestijn van het Vrij Technisch Instituut (VTI) is in Deinze een echte traditie geworden ; dit jaar reeds voor de 22ste keer.

Vorig jaar zette de werkgroep Techniek en ICT hun schouders onder de organisatie van het eetfestijn. Met uw steun kon het STEM – lokaal (STEM = Science – Technology – Engineering – Mathematics en bundelt een waaier aan technologische en exacte wetenschappen) verder uitgebouwd worden.

Deze keer ligt de organisatie in handen van de werkgroep Wiskunde – Wetenschappen. We kunnen wiskunde en wetenschappen niet meer wegdenken in onze opleidingen. Daarom werken we vaak lessenreeksen uit die sterk aanleunen bij de leefwereld en de toekomst van onze jongeren.

Door het enthousiasme van dit organiserende team belooft het opnieuw een fantastisch eetfestijn te worden.

De opbrengst zal ons toelaten om nieuw didactisch materiaal aan te kopen. Daarnaast zal ook geïnvesteerd worden in de renovatie en verfraaiing van enkele labo’s en klaslokalen.

Wie het VTI en dit project wil steunen is van harte welkom in de Brielpoort te Deinze op zondag 12 maart 2017.

De cavabar opent om 11.15 uur.

Vanaf 12 uur kan u aanschuiven aan het buffet. U heeft de keuze uit warme beenham, stoofvlees, vol-au-vent, warme zalmschotel of een vegetarische schotel met frietjes en warme groenten. Voor de kinderen voorzien we vol-au-vent en balletjes in tomatensaus met frietjes. Het dessert is inbegrepen. Volw. €16/kind €9. Er is ook een reuzentombola met ruim 1700 prijzen, waaronder vele prachtige hoofdprijzen ( helivluchten, reis naar Normandië, B&B- waardebonnen enz. Er is ook een springkasteel en  kleurwedstrijd aanwezig voor de kleinsten.

Inschrijven kan tot 9 maart, via alle VTI-personeelsleden,  telefonisch op 09 381 60 84 of online via www.vtideinze.be.  Alle info op onze website en op www.facebook.com/deinzevti

Het VTI als dynamische school, daar staan de leerkrachten en directie garant voor, elke dag opnieuw!

 

Caroll Welden stelt haar nieuwste CD voor…

De Belgische Caroll Vanwelden bracht in september 2016 haar nieuwe album Portraits of Brazil, uit op Enja Records, in een klein uurtje een zestiental portretten van Brazilië. Ze studeerde magna cum laude af aan de Londonse Guildhall School of Music & Drama. Vanwelden bracht eerder al vijf albums uit, waaruit onder meer een grote passie voor vocale jazz en Braziliaanse songs blijkt. Die vertolkt ze op eigen wijze en tracht ze naar haar eigen hand te zetten.

Haar verhaal begint al op erg jonge leeftijd. Nog maar net zeven geworden vindt ze soelaas bij de piano. Iets later duikt ook een liefde voor wiskunde op. Tijdens haar studies werkt ze onder meer samen met David Linx en de Amerikaanse jazzzangeres Judy Niemack. Daarnaast werkt ze samen met Peter Girth in het Duitse Darmstadt, waar ze haar thesis rond artistieke ambitie en financiën in de uitvoerende kunsten schrijft. Van daaruit gaat ze naar Brussel (ingenieursstudies) en Gent (muziek) om zo in London te belanden, waar ze de Iraanse componist-producer Alexander Rahbari leert kennen, die destijds het Belgian Philharmonic bestierde en met wie ze Excstacy opnam.

Haar carrière beslaat talloze muzikale omzwervingen: zo neemt ze regelmatig deel aan muziekwedstrijden en coverbands. Begin jaren 2000 is ze verbonden aan een experimenteel project rond Mexicaanse muziek, maar na de geboorte van twee kinderen ontluikt definitief de zin in een eigen muziekcarrière, band en materiaal. Dat leidt in 2008 tot het debuut Colours, een mix van jazz, latin en soul. Iets later verschijnt Cheek To Cheek waarop ze swingjazz brengt. En dan is het tijd voor een heel ander project, waarop ze de sonnetten van Shakespeare zingt. Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan hetgeen uitmondt in Don’t Explain waarop ze songs uit de jaren dertig terug tot leven brengt, om daarna het Shakespeare project te hernemen.

En nu is er dus dat nieuwe album, Portraits of Brazil. Daarop werkt ze met een eenvoudige kwartetbezetting bestaande uit Mario Vermandel op bas, Luc Vanden Bosch op drums en – hoe kan het anders – percussie, Hans Van Oost op akoestische en elektrische gitaren en Van Welden zelf op vocals en microkorg.

Ze koos heel bewust voor een kleinere bezetting, zo vertelt ze. “Less is more” is haar adagio, wat blijkt uit de sobere cast. Het zijn dan ook in de eerste plaats vrienden met wie ze dit album opnam, hetgeen duidelijk op te merken is aan de intieme sfeer die zij met haar band creëert en de warme, akoestische en vaak erg dromerige sound. De meertalige Vanwelden, een grote fan van artiesten als Ivan Lins en Joao Gilberto en albums zoals Elis & Tom (Elis Reginas & Tom Jobim), leerde voor dit specifieke project Portugees zodat ze haar favoriete songs in de oorspronkelijke taal kon brengen.

Portraits of Brazil is een fijnzinnig album, dat in zijn geheel wat lichtvoetig klinkt, al zit er zeker diepte en scherpte in het repertoire dat ze brengt. De songs zijn complex in harmonie en ritme, en toch weet ze, ze met behoorlijk veel naturel te brengen alsof ze zich deze volledig toegeëigend heeft. Elke song die ze koos bevat een herinnering, of een verhaaltje dat eraan vasthangt. Zoals in Começar De Nuevo, een song geschreven van de door haar bewonderde Ivan Lins. Een song die ze op jonge leeftijd met haar cassetterecordertje opnam en wel tienduizenden keren afspeelde. Wie ‘Elis & Tom’ goed kent, zal vast wat songs op dit album herkennen.

Haar Braziliaanse album is een schot in de roos, een project waar Caroll nog maar eens haar jazzy talent mee in de verf zet. Kortom: een album vol internationale klasse.

11:30

Tom De Bie – live muziek !

Tom werd in 2007 een echte BD, ja zelfs een BV,  toen hij finalist werd in Idool op VTM. Intussen blijft Tom veel met muziek bezig. Hoe het met tom gaat, 10 jaar na Idool, vernemen we vandaag graag van hem zelf. Hij zal ook een aantal nummers live brengen.

+ 11:55

Slotnummer “The ‘In’-Crowd” – Ramsey Lewis

Bedanking gasten

Bedanken Redactie – Techniek – Kantine

 [ Terug naar de homepage ...]


Listen to Radio Tequila

vtbKultuur Deinze

  
© Radio Tequila Deinze, 1997-2016 | Home | Advertise | Bookmark | Disclaimer | Stats | Contact